جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اخبار 02 اسفند 1403 - 1 روز پیش زمان تقریبی مطالعه: 0 دقیقه
کپی شد!
0

مقایسه قیمت ارز در ۶ ماه نخست دولت‌های پس از انقلاب/ رکورد گرانی ارز به نام پزشکیان

مقایسه قیمت ارز در 6 ماه نخست دولت‌های پس از انقلاب نشان می‌دهد دولت پزشکیان ضعیف‌ترین عملکرد را در این زمینه داشته است.

مقایسه قیمت ارز در ۶ ماه نخست دولت‌های پس از انقلاب/ رکورد گرانی ارز به نام پزشکیان اخبار

به گزارش فولادبان، نوسانات نرخ ارز به عنوان عامل اصلی قدرت پول ملی کشور محسوب می‌شود. از سوی دیگر، نرخ ارز در ایران اثرگذاری مستقیمی بر سطح عمومی قیمت‌ها دارد.

تغییرات قیمت ارز موجب تغییر قیمت اکثر کالاها می‌شود. تغییر نرخ ارز خارجی به طور مستقیم بر قیمت کالاها و خدمات در بازار داخلی تاثیر دارد؛ به عبارت دیگر، افزایش نرخ ارز باعث افزایش قیمت کالاها و خدمات وارداتی در بازار داخلی می‌شود.

به همین دلیل یکی از معیارهای قضاوت مردم ایران درباره عملکرد دولت‌ها، میزان کنترل نرخ ارز است و حتی در چند دوره اخیر انتخابات ریاست جمهوری هم یکی از موضوعات محوری وعده‌های کاندیداهای ریاست جمهوری کنترل نرخ ارز و حفظ ارزش پول ملی بوده است.

بر اساس آمارها نرخ ارز در بازار (قیمت دلار آزاد) در دولت مسعود پزشکیان تاکنون بیشترین رشد قیمت را نسبت به همه دولت‌های پس از انقلاب داشته است.

در زمان شروع به کار رسمی هیات دولت چهاردهم (اول شهریور) قیمت دلار در بازار آزاد ۵۸۴۱۰ تومان بود و در پایان ۶ ماه نخست عملکرد این دولت، (۳۰ بهمن) قیمت دلار به ۹۱۹۵۰ تومان افزایش یافته که نشانگر رشد ۵۷٫۴ درصدی است.

بر این اساس، دولت پزشکیان بیشترین افزایش قیمت ارز را در بین همه دولت‌های پس از انقلاب داشته است.

این در حالی است که دولت سیزدهم در مدت مشابه توانسته بود قیمت ارز را حدود ۸ درصد کاهش دهد و از ۲۷۶۴۹ تومان در روز شروع به کارش به ۲۵۴۱۷ تومان در ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ پایین بیاورد.

دولت حسن روحانی دو نیمه متفاوت داشت. در دولت اول روحانی شاهد ثبات ارز بودیم به طوری که در ۶ ماه نخست دولت یازدهم قیمت دلار ۵٫۵ درصد پایین آمد اما در دولت دوازدهم در مدت مشابه قیمت دلار ۲۷٫۸ درصد بالا رفت.

دولت‌های احمدی‌نژاد و خاتمی کارنامه باثباتی در زمینه کنترل نرخ ارز در ۶ ماه نخست خود داشتند و قیمت ارز در آن مقاطع نوسانات کمی داشت.

دولت مرحوم رفسنجانی هم دو نیمه متفاوت داشت. در ۶ ماه نخست دولت اول وی (سال ۱۳۶۸) قیمت ارز ۳٫۵ درصد بالا رفت اما در ۶ ماه نخست دولت سازندگی (سال ۱۳۷۲) که اوج اجرای سیاست‌های تعدیل اقتصادی بود، قیمت ارز ۳۵ درصد بالا رفت. دولت اول موسوی هم با رشد قیمت ارز مواجه بود به طوری که در ۶ ماه نخست آن دولت قیمت دلار بیش از ۲۹ درصد بالا رفت اما در مدت مشابه دولت دوم موسوی قیمت ارز کنترل شد.

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors