این جشنواره که با دبیری منوچهر شاهسواری از ۱۲ بهمن امسال با نمایش ۳۲ فیلم در بخش سودای سیمرغ و چهار فیلم در بخش پویانمایی کار خود را آغاز کرد، از همان ابتدا با حواشیهای زیادی روبهرو بود. پوستر این جشنواره که برداشتی از چهرهی رقیه چهرهآزاد در فیلم «مادر» علی حاتمی بود و طراحی آن را ابراهیم حقیقی بر عهده داشت، با انتقادهای فراوانی روبهرو شد اما مسئولین جشنواره با قبول این انتقادها، قول تغییر این پوستر را به مخاطبان دادند. اما برندگان جشنواره فیلم فجر 43 چه افراد و آثاری هستند؟
قبل چهل و سومین جشنوارهی فیلم فجر برندگان خود را شناخت. این جشنواره که با دبیری منوچهر شاهسواری از ۱۲ بهمن امسال با نمایش ۳۲ فیلم در بخش سودای سیمرغ و چهار فیلم در بخش پویانمایی کار خود را آغاز کرد، از همان ابتدا با حواشیهای زیادی روبهرو بود. پوستر این جشنواره که برداشتی از چهرهی رقیه چهرهآزاد در فیلم «مادر» علی حاتمی بود و طراحی آن را ابراهیم حقیقی بر عهده داشت، با انتقادهای فراوانی روبهرو شد اما مسئولین جشنواره با قبول این انتقادها، قول تغییر این پوستر را به مخاطبان دادند. اما برندگان جشنواره فیلم فجر ۴۳ چه افراد و آثاری هستند؟
اما شاید اصلیترین خبر حاشیهای این جشنواره که هیجان زیادی به جشنواره تزریق کرده بود، فرصت نمایش فیلمهای دارای مشکل ممیزی در بخش سانس ویژه برای اهالی رسانه بود. فیلمهایی از قبیل «قاتل و وحشی» حمید نعمت الله، «پیرپسر» اکتای براهنی و «رکسانا» پرویز شهبازی که البته دو فیلم آخر در این بخش به اکران در آمدند و «پیرپسر» براهنی با نمایش درخشان حسن پورشیرازی مورد تحسین منتقدان و اهالی رسانه قرار گرفت و صاحب نظران این فیلم را در قوارهی جایزهی اسکار معرفی کردند اما به رغم خواهشهای متعدد نعمتالله بار دیگر فرصت نمایش از «قاتل و وحشی» گرفته شد تا محرومیت این فیلم از اکران به ششمین سال خود وارد شود.
نکتهی قابل توجه دیگر فجر ۴۳، بازگشت نامهای بزرگی مثل ابراهیم حاتمیکیا و رسول صدرعاملی به ترتیب با فیلمهای «موسی کلیمالله» و «زیبا صدایم کن» به میدان رقابت سودای سیمرغ بود. ترکیب هیئت داوری بخش سودای سیمرغ جشنواره فجر ۱۴۰۳ هم نامهای آشنایی را دربر داشت. کمال تبریزی (کارگردان)، رضا درستکار (منتقد)، علیرضا رئیسیان (کارگردان)، علیرضا زریندست (فیلمبردار)، عزتالله ضرغامی (مدیر فرهنگی) و مستانه مهاجر (تدوینگر و تهیهکننده). بهرام رادان هم یکی دیگر از اعضای هیئت داوران جشنواره امسال بود که در روز سوم انصراف خود از حضور را اعلام کرد و در ادامه قرار بر این شد که چهرهی دیگری به داوران اضافه نشود و جشنواره با ۶ داور کار خود را به پایان برساند.
همان گونه که پیشبینی میشد با اعلام نامزدهای این دوره از جشنواره، سه فیلم موسی کلیمالله» «شمال از جنوب غربی» و «بچهی مردم» با بیشترین تعداد نامزدی، برندهی بیشترین تعداد جوایز فجر ۴۳ نیز شدند اما در پایان این فیلم «زیبا صدایم کن» صدرعاملی بود که توانست سیمرغ بلورین بهترین فیلم را از آن خود کند. جایزهی ویژهی هیئت داوران نیز به فیلم «» رسید، کمدی دلنشین و اگزوتیک که نگاهی بیریا و در عین حال به دور از تعصب به مسئله ناباروری دارد. دیگر نکته قابل تامل در این دوره از جشنواره به مانند هر ساله، نادیدهگرفتن فیلمهای خوبی مثل «ناتور دشت» با بازی درخشان بازیگر جوان این فیلم میرسعید مولویان در نقش مکمل مرد بود که تنها جایزهی تعلق گرفتهشده به این اثر بهترین فیلم از نگاه ملی بود. فهرست برندگان جشنواره فیلم فجر ۴۳ را در ادامه مطالعه کنید.