رئیس هیات اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت: زمانی که ما به سیستمهای جهانی وارد شویم، شرایط صادرات تسهیل شده و میتوان انتظار داشت که برخی از چالشهای ناشی از افزایش هزینههای تولید تا حدی جبران شود.
نادر سلیمانی در گفتگو با فولادبان با بیان اینکه عوامل داخلی مانند افزایش قیمت حاملهای انرژی و دستمزدها تأثیر بسیار زیادی بر گران شدن محصولات فولادی در چند وقت اخیر داشته، مطرح کرد: ناگفته نماند تغییرات جهانی در روند صعودی قیمتها تأثیرگذار بوده؛ اما تأثیر آنچنانی که بازار داخلی را به طور کامل تغییر دهد، چندان محسوس نیست.
وی افزود: در واقع قیمتهای فولاد در کشور بیشتر تحت تأثیر عوامل داخلی قرار دارند؛ از جمله افزایش قیمت حاملهای انرژی مثل برق، آب و گاز که در نهایت، باعث افزایش هزینه تولید فولاد میشوند.
به گفته رئیس هیات اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد، افزایش ۲۵ درصدی دستمزدها در صنعت فولاد میتواند فشار بیشتری بر تولیدکنندگان وارد کند؛ چرا که هزینههای عملیاتی و تولیدی را افزایش میدهد و در نهایت، به گرانی محصولات فولادی منجر خواهد شد که ممکن است باعث کاهش قدرت رقابتی واحدهای تولیدی در بازارهای داخلی و بینالمللی شود.
سلیمانی در ادامه توضیح داد: از سوی دیگر افزایش هزینههای تولید، تأثیر مستقیمی بر نرخ نهایی محصولات خواهد گذاشت و میتواند میزان تقاضا را تحت تأثیر قرار دهد. در شرایطی که بازار داخلی کشش افزایش قیمت بیش از حد را نداشته باشد، تولیدکنندگان با چالشهای جدیتری روبهرو خواهند شد. علاوه بر این، رشد هزینهها میتواند صادرات را نیز تحتالشعاع قرار دهد، زیرا با افزایش قیمت تمامشده، توان رقابت در بازارهای بینالمللی کاهش مییابد.
وی افزود: البته زمانی که ما به سیستمهای جهانی وارد شویم، شرایط صادرات تسهیل شده و میتوان انتظار داشت که برخی از چالشهای ناشی از افزایش هزینههای تولید تا حدی جبران شود.
سلیمانی در پایان خاطرنشان کرد: در مجموع، این تغییرات میتواند تأثیراتی بر نرخ ارز و سیاستهای پولی کشور داشته باشد. اگر چه در کوتاهمدت ممکن است افزایش هزینههای تولید و دستمزدها فشارهایی بر بخشهای صنعتی و صادراتی ایجاد کند؛ اما در صورت اتخاذ سیاستهای حمایتی مناسب، این تغییرات میتوانند در درازمدت به بهبود شرایط تجاری و افزایش توان رقابتی صادرکنندگان منجر شوند.