جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اتحادیه صنفی آهن و فولاد ایران 28 دی 1403 - 5 ساعت پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0
براساس تحلیل هفتگی بازار آهن؛

بازار آهن آلات ایران؛ از چالش‌های جهانی تا نوسانات داخلی

بازار آهن آلات ایران؛ از چالش‌های جهانی تا نوسانات داخلی اتحادیه صنفی آهن و فولاد ایران

به گزارش خبرنگار فولادبان، هفته جاری روند افزایشی در قیمت میلگرد و بسیاری از محصولات بازار آهن مشاهده شد؛ نرخ این محصول رشد ۲۰۰ تا ۸۰۰ تومانی را در هفته جاری تجربه کرد و تنها یک کاهش قیمت ۴۰۰ تومانی را در اواسط هفته به ثبت رساند. در نهایت روز چهارشنبه ۲۶ دی ماه به طور میانگین قیمت ۳۲ هزار و ۷۰۰ تومان را برای هر کیلوگرم به ثبت رساند.

همچنین نرخ تیرآهن در چهارمین هفته زمستان روند افزایشی را تجربه کرد؛ به گونه‌ای که قیمت این محصول طی هفته جاری، توانست رشد ۱۰۰ تا ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی را به ثبت برساند که در آخرین روز کاری هفته در محدوده خود تثبیت شد. بر همین اساس، تیرآهن روز چهارشنبه در کانال ۳۲ هزار و ۵۰۰ تومانی به کار خود پایان داد.

بازار پروفیل در طول هفته جاری روند ثابتی را تجربه کرد و تنها در اواسط هفته افزایش ۲۰۰ تومانی را به ثبت رساند. در نهایت این محصول آخرین روز کاری خود را با قیمت ۳۸ هزار تومان به پایان رساند.

از طرفی، قیمت محصولات نبشی و ناودانی در ابتدای هفته ۱۰۰ تومان رشد کردند و پس از آن، در کلیه مبادی فروش در روند ثابت قرار گرفتند. این دو محصول به ترتیب با قیمت ۳۳ هزار تومان و ۳۳ هزار و ۱۰۰ تومان هفته خود را به پایان رساندند.

گزارش‌ها از بازار جهانی آهن و فولاد نشان می‌دهد واردات سنگ آهن ترکیه در دوره ژانویه تا نوامبر سال ۲۰۲۴، با ۱۴ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۹.۰۸ میلیون تن رسید که این افزایش با رشد تولید فولاد خام در این کشور هم‌راستا بوده است. در همین دوره زمانی، تولید فولاد خام ترکیه در مجموع به ۳۳.۹ میلیون تن رسید که نسبت به سال گذشته ۱۱.۲ درصد رشد نشان می‌دهد.

از سوی دیگر، چین در سال ۲۰۲۴ موفق به ثبت رکوردهای تاریخی در حوزه صادرات فولاد و واردات سنگ آهن شد. افزایش صادرات فولاد چین تأثیرات چشمگیری بر بازار جهانی فولاد داشته است.

در واقع افزایش صادرات فولاد چین یکی از دلایل اصلی کاهش قیمت‌ها در بازار جهانی فولاد بوده و در عین حال، به افزایش تنش‌های تجاری در این حوزه منجر شده است. در سال ۲۰۲۴، بسیاری از کشورهای تولیدکننده فولاد به دلیل نگرانی از دامپینگ، اقدام به وضع تعرفه‌های ضددامپینگ بر واردات فولاد از چین کردند.

در نهایت، انتظار می‌رود قیمت کامودیتی‌ها در سال ۲۰۲۵ به ‌دلیل کندی‌های مداوم اقتصادی در سراسر جهان به طور متوسط کاهش یابد. در حالی که انتظار می‌رود قیمت نفت کاهش یابد، به دلیل کاهش رشد تقاضا و افزایش تولید، قیمت گاز طبیعی احتمالاً افزایش خواهد یافت.

چرا که کشورهای سراسر جهان همچنان به LNG به عنوان “سوخت انتقالی” متکی هستند. بر همین اساس، انتظار می‌رود تقاضا برای مواد معدنی حیاتی همچنان در حال افزایش باشد، با این حال، ممکن است چنین روندی در قیمت تمام کامودیتی‌ها منعکس نشود.

از طرفی، بازار آهن آلات ایران نیز در هفته جاری تا حدودی روند صعودی را در قیمت تجربه کردند و در نهایت، روز چهارشنبه به دلیل بین تعطیلی، اتفاق خاصی رخ نداد. البته با وجود اینکه اکثر حوزه‌ها و زیرمجموعه‌های بازار، قیمت‌ها را چهارشنبه ۲۶ دی ماه ثابت اعلام کردند؛ اما نرخ دلار و طلا اندکی معاملات منفی داشتند.

از سوی دیگر، بازار ارز در تمام طول هفته در کانال ۸۱ تا ۸۲ هزار تومانی در حال حرکت بود که نهایتاً در روز چهارشنبه ۲۶ دی ماه در محدوده ۸۱ هزار و ۵۵۰ تومانی تثبیت شد.

بازار آهن آلات ایران؛ از چالش‌های جهانی تا نوسانات داخلی اتحادیه صنفی آهن و فولاد ایران

ناگفته نماند، افزایش ریسک‌های ژئوپلتیک منطقه و همچنین انتظار برای ورود ترامپ به صحنه سیاست، فعلا باعث فشار روانی در بازار ارز و طلا شده و پیش‌بینی‌ها را سخت‌تر کرده است.

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors