مدیرعامل فولاد راد همدان گفت: قیمت دلار در هر محدودهای، باید یکسان باشد؛ اما با این حال شاهد وجود اختلاف قیمتی هستیم که نه تنها غیرمنطقی است، بلکه باعث ایجاد رانت و آسیب به تولیدکننده میشود.
علی زارعی در گفتگو با فولادبان درباره بازار ارز توافقی بیان کرد: این مجتمع به عنوان یک شرکت فولادی، در این بازار مجبور به عرضه است؛ چرا که باید ارز حاصل از صادرات را تأمین کنیم. با این وجود به نظر میرسد بانک مرکزی در این بازار دخالت دارد؛ برای مثال، چرا باید دلار ۸۱ یا ۸۲ هزار تومانی به قیمت ۶۵ یا ۶۶ هزار تومان فروخته شود؟ اگر تقاضا وجود ندارد، چرا حجم معاملات بالا است؟
وی معتقد است، قیمت دلار در هر محدودهای، باید یکسان باشد؛ اما با این حال شاهد وجود اختلاف قیمتی هستیم که نه تنها غیرمنطقی است، بلکه باعث ایجاد رانت و آسیب به تولیدکننده میشود.
مدیرعامل فولاد راد همدان با بیان اینکه اختلاف قیمتها باعث رانت میشود، گفت: متأسفانه تفاوت قیمتی باعث شده یک عده از این شرایط سود ببرند. بهعنوان مثال، داروهایی که با دلار ۶۵ هزار تومانی وارد میشوند، در بازار با دلار ۱۰۰ هزار تومانی به فروش میرسند. اگر دولت قصد دارد یارانه بدهد، بهتر است به بیمههای درمانی کمک کند، نه اینکه دلار ارزان در اختیار عدهای خاص قرار دهد.
زاعی با اشاره به ناترازی انرژی در صنعت فولاد اضافه کرد: در حال حاضر، بسیاری از کشورها در بحث انرژی برای تولید به ویژه در فولاد، یارانه میدهند؛ هماند ترکیه که نرخ برق در آنجا تقریبا شبیه به ایران است، اما قیمت محصول با ایران تفاوت دارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: متاسفانه مشکلاتی که سالها در کشور داریم و معلوم نیست چه کسانی از این قضیه دارن سود میبرند، باعث میشوند همچنان این رانتها وجود داشته باشد. بنابراین در صنعت فولاد انتظار داریم شرایط ارزی شفاف و واقعی شود و دولت نیز باید در قیمتگذاری انرژی و دیگر عوامل تولید بازنگری کند.