جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اخبار 19 دی 1403 - 7 روز پیش زمان تقریبی مطالعه: 0 دقیقه
کپی شد!
0
در گفتگو با فولادبان ارائه شد؛

کاهش توان رقابتی نوردکاران با تغییر مبنای قیمت‌گذاری/ تهدید سیاست‌های جدید برای بقای صنعت فولاد

مدیرعامل فولاد ناب تبریز گفت: این سیاست‌های قیمت گذاری عملا چالش‌های بزرگی برای نوردکاران ایجاد کرده و توان رقابتی آنان را به شدت کاهش داده است.

کاهش توان رقابتی نوردکاران با تغییر مبنای قیمت‌گذاری/ تهدید سیاست‌های جدید برای بقای صنعت فولاد اخبار

کریم رحیمی در گفتگو با فولادبان در خصوص تغییر مبنای قیمت‌گذاری فولاد بر میلگرد اظهار کرد: تغییر مبنای قیمت گذاری فولاد به میلگرد نارضایتی گسترده‌ای را در میان نوردکاران به همراه داشته است. یکی از دلایل اصلی این نارضایتی، تفاوت در نوع تقاضا و مخاطبان بازار است. بررسی تابلوی معاملات بورس در ۹ ماهه گذشته نشان می‌دهد به طور میانگین ۷۰ درصد تقاضای شمش به معامله منجر شده و در مقابل، این نسبت در معاملات میلگرد کمتر از ۲۰ درصد است.

وی ادامه داد: چنین عملکردی نشان می‌دهد بخش عمده خریداران شمش، تولیدکنندگان بزرگ و صنایع پایین دستی فولاد هستند که مشکلی با خرید از طریق بورس کالا ندارند. در حالی که مخاطبان اصلی میلگرد، پروژه‌های ساختمانی کوچک و متوسط و همچنین فعالان بازار سنتی آهن هستند. این دسته از مصرف کنندگان، تمایلی به درگیر شدن با پیچیدگی‌های بوروکوراسی اداری، مانند ثبت نام در سامانه بورس، ارائه مدارک و پرداخت مالیات‌های مربوطه ندارند.

به گفته مدیرعامل فولاد ناب تبریز، مصرف‌کنندگان میلگرد در پروژه‌های ساختمانی، معمولا خریدهای خود را به صورت تدریجی و در فواصل زمانی انجام می‌دهند که با ساز و کار بورس همخوانی ندارد؛ همچنین، بسیاری از معاملات میلگرد به صورت اعتباری یا تهاتری انجام می‌شود که در بورس کالا امکان پذیر نیست.

رحیمی افزود: از سوی دیگر، تصمیم سازمان بورس کالا در کاهش مارجین نوردکاران از ۱۶ درصد به ۱۱ درصد، فشار مضاعفی را بر این صنعت وارد می‌کند. این تفاوت مارجین، نه تنها پاسخگوی هزینه‌های جاری تولید نیست؛ بلکه توان سرمایه‌گذاری و توسعه را نیز از تولیدکنندگان سلب می‌کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: این در حالیست که نوردکاران برای حصول همین مارجین ۱۶ درصدی نیز، تلاش و پیگیری‌های زیادی انجام داده بودند. بر همین اساس، این سیاست‌های قیمت گذاری عملا چالش‌های بزرگی برای نوردکاران ایجاد کرده و توان رقابتی آنان را به شدت کاهش داده است.

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors