به گزارش خبرنگار فولادبان، هفته جاری روند افزایشی در قیمت میلگرد و بسیاری از محصولات بازار آهن مشاهده شد؛ نرخ این محصول از ابتدای هفته رشد ۱۰۰ تا ۲ هزار تومانی را طی دو روز متوالی تجربه کرد. در نهایت روز چهارشنبه ۱۲ دی ماه قیمت ۲۸ هزار و ۹۹۰ تومان را برای هر کیلوگرم به ثبت رساند.
همچنین نرخ تیرآهن در دومین هفته زمستان روند حدوداً افزایشی را تجربه کرد؛ به گونهای که قیمت این محصول طی هفته جاری، توانست رشد یک هزار و ۲۰۰ تومانی تا ۳ هزار و ۷۰۰ تومنی را به ثبت برساند و البته نرخ این محصول در بورس نیز افزایش شارپی را تجربه کرد. بر همین اساس، تیرآهن روز چهارشنبه در محدوده ۳۱ هزار تومانی به کار خود پایان داد.
بازار پروفیل در طول هفته جاری روند ثابتی را تجربه کرد و تنها در اولین روز هفته یک رشد ۷۰۰ تا یک هزار و ۲۰۰ تومانی را به ثبت رساند. در نهایت این محصول آخرین روز کاری خود را با قیمت ۳۶ هزار و ۱۶۳ تومان به پایان رساند.
از طرفی، قیمت محصولات نبشی و ناودانی از ابتدای هفته در کلیه مبادی فروش در روند ثابتی قرار داشتند و هیچ تغییر قیمتی را در طول هفته تجربه نکردند. این دو محصول به ترتیب با قیمت ۳۰ هزار و ۹۰۰ تومان و ۳۱ هزار و ۳۰۰ تومان هفته خود را به پایان رساندند.
گزارشها از بازار جهانی آهن و فولاد نشان میدهد در سال ۲۰۲۴ صادرات فولاد چین احتمالاً از رکورد ۱۱۰ میلیون تنی سال ۲۰۱۵ فراتر خواهد رفت و به بیش از ۱۱۱ میلیون تن ( ۲۳ درصد رشد سالانه) خواهد رسید. همچنین به گفته تحلیلگران، فولاد چین ۱۰ تا ۲۰ درصد ارزانتر از محصولات رقبا در امریکا، اتحادیه اروپا یا سایر کشورهای آسیایی است که به صادرکنندگان چینی اجازه میدهد تولیدات داخلی را به ویژه در کشورهای در حال توسعه که صنعت آن ها نسبت به دامپینگ قیمت محافظت می شود، جابجا کنند.
از سوی دیگر، اگرچه تمایل به خرید بیلت شرکتهای بزرگ ایرانی در بازار جهانی همچنان کم است؛ اما فعالیتهایی در آن مشاهده میشود. بازار صادرات مقاطع نیمهساخته و طولی فولاد ایران در هفتههای اخیر با چالشهای جدی روبرو بوده؛ چرا که کاهش تقاضای جهانی، به ویژه از سوی مشتریان کلیدی آسیایی و کاهش ارزش پول ملی ایران، فشار قابل توجهی بر این بازار وارد کرده و منجر به کاهش قیمتهای صادراتی بر حسب دلار شده است.
ناگفته نماند امروزه تداوم جسته و گریخته التهابات در گوشه و کنار بازار فولاد کشور عمدتا ناشی از التهابات ارز و سایر عوامل همچون محدود شدن تامین انرژی گاز و برق کارخانجات است. در واقع افزایش قابل توجه نرخ ارز یا کاهش ارزش ریال، تمام بازارها را دچار نگرانی کرده است.
البته در چند روزی که عقبنشینی قیمت دلار و طلا را شاهد بودیم، خریداران در بازار آهن و فولاد از روزهای عادی کمتر شد؛ چرا که در هفته جاری اکثر محصولات افزایش حدوداً شارپی را تجربه کردند که این امر باعث شد بازار از حالت نظم و یکنواختی خارج شود.
روند افزایشی قیمتها در بیشتر محصولات فولادی نشاندهنده پایداری تقاضا در بازار ساخت و ساز و صنایع وابسته است. این افزایش قیمتها میتواند ناشی از فشارهای اقتصادی مانند نوسانات ارزی، محدودیتهای تولید و تقاضای بالای داخلی و خارجی باشد. بر همین اساس، تحلیلگران پیشبینی میکنند اگر وضعیت تولید و تأمین انرژی به همین منوال ادامه یابد، ممکن است روند افزایشی قیمتها در کوتاهمدت ادامه یابد.
از سوی دیگر، بازار ارز در تمام طول هفته در کانال ۸۰ تا ۸۱ هزار تومانی در حال حرکت بود که نهایتاً در روز چهارشنبه ۱۲ دی ماه در محدوده ۸۱ هزار و ۵۵۰ تومانی تثبیت شد.
بنابراین پیش بینی میشود قیمت سکه و دلار با نزدیک شدن به ۲۰ ژانویه و ریاست جمهوری رسمی ترامپ، سقف تاریخی خود را بشکنند. در این راستا، به گفته برخی تحلیلگران کف نرخ دلار ۸۵ هزار تومان و قیمت سکه ۶۰ میلیون تومان خواهد شد.