جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اخبار 06 دی 1403 - 14 ساعت پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0
فولادبان گزارش می‌دهد؛

عملکرد صد روزه وزارت صمت زیر ذره بین کارشناسان فولادبان/  اتابک در مدیریت خنثی و بی‌عمل است

اتابک به‌عنوان نهاد ناظر، هیچ واکنش ملموسی به این چالش‌ها نشان نداده و این خنثی بودن احساس بی‌اعتمادی را در میان صنعتگران ایجاد کرده است.

عملکرد صد روزه وزارت صمت زیر ذره بین کارشناسان فولادبان/  اتابک در مدیریت خنثی و بی‌عمل است اخبار

به گزارش فولادبان، صنعتگران و تولیدکنندگان کشور از عملکرد ۱۰۰ روزه اتابک، وزیر صمت، در مدیریت تولید و تراز انرژی نارضایتی جدی دارند. عدم ثبات در تأمین انرژی و کاهش دسترسی به منابع، هزینه‌های تولید را افزایش داده و رقابت‌پذیری آنان را کاهش می‌دهد. اتابک به‌عنوان نهاد ناظر، هیچ واکنش ملموسی به این چالش‌ها نشان نداده و این خنثی بودن احساس بی‌اعتمادی را در میان صنعتگران ایجاد کرده است.

علاوه بر این، عدم حمایت از بهینه‌سازی فرآیندهای تولید، منجر به افزایش هزینه‌های عملیاتی و کاهش سودآوری در واحدهای تولیدی شده است. صنعتگران خواستار تغییرات جدی در سیاست‌های اتابک هستند تا بتوانند با اطمینان به فعالیت‌های خود ادامه دهند و به بهبود شرایط اقتصادی کشور کمک کنند. ضرورت دارد که اتابک به نقش خود به‌عنوان حامی صنعت توجه بیشتری داشته باشد و واکنش‌های مؤثرتری نسبت به چالش‌های موجود نشان دهد.

وزارت صمت و انتظارها برای کاهش محدودیت‌ها/ تحولی در عملکرد وزیر دیده نمی‌شود

سعید مقیسه، عضو اتاق بازرگانی در گفتگو با فولادبان در خصوص عملکرد وزیر صمت بیان کرد: در چند ماه اخیر تغییر عمده‌ای در بحث تجارت احساس نشده و هیچ تحول خاصی که نشان‌دهنده بهبود وضعیت تجارت و بازرگانی کشور باشد، رخ نداده است. در واقع رویه‌ها بهبود نیافته و محدودیت‌ها همچنان پابرجاست که بر همین اساس، به نظر می‌رسد برنامه مشخصی برای رفع این مسائل وجود ندارد.

وی در ادامه اضافه کرد: البته بخشی از این مشکلات ناشی از تحریم‌ها و مسائلی نظیر FATF است؛ اما وزارت صنعت، معدن و تجارت و شخص وزیر می‌توانند نقش مهمی در کاهش اثرات این محدودیت‌ها ایفا کنند. همچنین، خودتحریمی‌ها و محدودیت‌هایی که در ثبت سفارش مواد اولیه وجود داشته و همچنان ادامه دارد، تأثیر زیادی در این مشکلات دارند. همین مسئله موجب کمبود مواد اولیه برای تولید در کشور شده است.

عضو اتاق بازرگانی افزود: در واقع وزارت صمت می‌توانست اقدامات مهم و مؤثری برای رفع این مشکلات انجام دهد؛ اما تاکنون محدودیت‌های ثبت سفارش توسط بازرگانان و تخصیص ارز همچنان پابرجاست. از طرفی، هر ماه شاهد صدور بخشنامه‌های جدیدی هستیم که نه ‌تنها وضعیت را بهتر نمی‌کند، بلکه محدودیت‌ها را افزایش می‌دهد.

به گفته وی، وزیر صمت سابقه حضور در اتاق بازرگانی و ارتباط با بخش خصوصی را دارد و انتظار می‌رود مشکلات را بهتر درک کند.

عملکرد وزارت صمت زیر ذره‌بین؛ کندی کارها، چالشی برای وزیر تازه‌وارد

عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: به نظر می‌رسد سازمان ایمیدرو سرعت لازم را ندارد و افرادی که در بخش خصوصی فعالیت می‌کنند، انتظار دارند تصمیمات، سریع و اقدامات، فوری صورت بگیرد.

 

عملکرد وزارت صمت زیر ذره‌بین؛ کندی کارها، چالشی برای وزیر تازه‌وارد اخبار

در ادامه احسان ثقفی در گفتگو با فولادبان در خصوص عملکرد وزیر صمت بیان کرد: به نظر می‌رسد هنوز تحول خاصی در وزارتخانه صمت مشاهده نشده و در واقع روند کارها بسیار کند پیش می‌رود که البته این مسئله را می‌توان به حساب عدم شناخت کافی وزیر صمت از مجموعه گذاشت.

وی ادامه داد: از طرفی، وزارت صنعت، معدن و تجارت حاصل ادغام چهار وزارتخانه بوده و پیچیدگی‌های خاص خود را دارد. همچنین اتابک مدت زیادی در دولت حضور نداشته و شاید با این فضا چندان آشنا نباشد که در این راستا، به نظر می‌رسد به نوعی دچار سردرگمی است.

عضو اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: با این حال، امیدواریم تا پایان سال وضعیت منظم‌تری در روند وزارتخانه ایجاد شود. در واقع انتظار داریم اتفاقات خوبی در این حوزه رخ دهد؛ اما در حال حاضر از سرعت حاکم بر کارها رضایت چندانی ندارم.

دوری وزارت صمت از وظایف ذاتی خود/ ضعف در توسعه تجارت مشهود است

دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی ایران گفت: وزارت صمت بیشتر از آنکه بر وظایف اصلی خود در حوزه‌های توسعه‌ای و پروژه‌های کلان توجه کند، بر سیاست‌گذاری‌هایی مانند تورم تمرکز دارد و این درحالیست که چنین اقداماتی اصولاً تحت تأثیر بخش‌های دیگری از دولت، نظیر بانک مرکزی بوده و جزو وظایف اصلی این وزارتخانه به حساب نمی‌آید.

 

دوری وزارت صمت از وظایف ذاتی خود/ ضعف در توسعه تجارت مشهود است

همچنین، آنوش رحام در گفتگو با فولادبان با اشاره به عملکرد وزیر صمت در چند ماه اخیر بیان کرد: امروزه چالش‌های موجود، به ‌ویژه در حوزه صادرات، همچنان پابرجاست؛ به عنوان نمونه، ارز صادرات که به‌ صورت ناگهانی و یک‌شبه توسط برخی مدیران بانک مرکزی و معاونت معدنی سابق، نیمایی شد، هنوز با حداقل اصلاح مواجه است. از سوی دیگر، مسائلی مانند ناترازی‌های انرژی و کمبود منابع از مهم‌ترین بحران‌های وزارتخانه هستند که همچنان برنامه‌ای برای آنها طرح نشده است.

وی در ادامه افزود: همچنین عملکرد وزارت صمت در چند ماه اخیر را می‌توان از دو منظر بررسی کرد. از طرفی، تغییرات مدیریتی و انتصاب معاونان جدید و اصلاح ساختارهای مدیریتی به چشم می‌خورد؛ اما از سوی دیگر، بهره‌وری و اثرگذاری این تغییرات همچنان پایین بوده است.

به گفته دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی ایران، ۱۰۰ روز زمان کافی برای قضاوت قطعی در مورد عملکرد وزیر نیست؛ اما تاکنون اقدام تحول‌آفرین یا چشم‌انداز مشخصی که بتواند حل بخشی از چالش‌های موجود را تضمین کند، مشاهده نشده است.

رحام اضافه کرد: در حال حاضر، وزارت صمت بیشتر از آنکه بر وظایف اصلی خود در حوزه‌های توسعه‌ای و پروژه‌های کلان توجه کند، بر تنظیم بازار و کنترل قیمت‌ها تمرکز دارد که این موضوع به‌ ویژه در سال‌های اخیر، به ‌واسطه دخالت در بازار صادرات و وضع عوارض صادراتی، بیش از پیش مشهود بوده است. این در حالیست که سیاست‌گذاری‌هایی مانند تورم اصولاً تحت تأثیر بخش‌های دیگری از دولت، نظیر بانک مرکزی بوده و جزو وظایف اصلی وزیر صمت به حساب نمی‌آید.

وی در پایان خاطرنشان کرد: با این حال، انتظار می‌رفت در دولت جدید به ‌ویژه با حضور چهره‌هایی که به ‌عنوان استراتژیست‌های اقتصادی شناخته می‌شوند، تحولاتی در سیاست‌گذاری‌های کلان و تنظیم بازار اتفاق بیفتد که متأسفانه این انتظارات نیز تاکنون محقق نشده است.

اتابک برای همفکری هم صنعتگران را فرانخوانده‌اند

مهدی بستانچی، رئیس شورای هماهنگی شهرک‌های صنعتی سراسر کشور در این باره، اظهار داشت: انتظار صنعتگران از وزارت صمت این است که به هنگام وقوع بحران در جایگاه نهاد بالادست به عنوان تسهیلگر وارد عمل شود و صنعت در شرایط بحران نقش وزارتخانه را در تسهیلگری لمس کند و وزیر با برگزاری جلسات، بررسی مشکلات و اعلام نتایج به صنعتگران نشان دهد که در تلاش برای ایفای نقش خود به عنوان تسهیلگر است، با این حال از ابتدای شروع بحران تاکنون ما شاهد عملکردی که گویای این موارد باشد از وزیر صمت نبوده‌ایم.

حتی ممکن است وزارت صمت برای کاهش فشار بحران تمام تلاش خود را بکند، اما دستاوردی حاصل نشود.

در این شرایط کم‌ترین انتظاری که از ایشان وجود دارد این است که از طریق رسانه‌ها اعلام کنند با صنعتگران همراه هستند و همه تلاش خود را کرده‌اند و از صنعتگران عذرخواهی کنند.

خوب است ایشان بدانند که صنعتگران راهکارهایی دارند که می‌تواند در پیشبرد تولید در بحران انرژی موثر باشد و در واقع آنها آماده هستند با دولت برای عبور از شرایط کنونی همفکری کنند اما آقای اتابک حتی برای همفکری هم صنعتگران را فرانخوانده‌اند و در ارتباط با صنعتگران عملکردی به کل منفعل داشته‌اند در حالی که انتظار صنعتگران این است که در کشوری مانند ایران وزیر صمت با مشکلات آنها زندگی کند و در کف صنعت کشور حضور داشته باشد مگر غیر از این است که وزارت صمت برای حل همین مشکلات از مجلس رای اعتماد گرفته‌اند؟ ایشان وزیر شده‌اند تا جهش تولید را رقم بزنند بنابراین‌ها اگر بنا به تغییر رویکرد کنونی خود ندارند استعفا دهند تا ما همچنان سوابق درخشان ایشان در صنعت را پیش از انتصاب به عنوان وزیر صمت در ذهن داشته باشیم.

وزیر صمت عملکرد مطلوبی ندارد

شهباز حسن پور بیگلری عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز در گفتگو با فولادبان، گفت: با توجه به اینکه خود بنده کی از نمایندگانی بودم که به کل کابینه دولت چهاردهم رای مثبت دادم، عمل کرد ۱۰۰ روزه دولت مثبت است ولی متاسفانه وزیر ضعیف ظاهر شده است.

 

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors