جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اتحادیه صنفی آهن و فولاد ایران 30 آذر 1403 - 5 ساعت پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0
براساس تحلیل هفتگی بازار آهن؛

بحران انرژی و نوسان ارز؛ قیمت نورد در بازار آهن صعودی شد

علی‌رغم رکود حاکم بر بازار مصرف داخلی، به خصوص در روزهای سرد و توقف کامل ساخت و ساز در بیش از ۲۰ استان کشور به دلیل برودت هوا، قیمت مواد اولیه در کارخانجات افزایشی شدند که بر همین اساس، بر نرخ محصول نهایی نیز تاثیرگذار بوده است.

بحران انرژی و نوسان ارز؛ قیمت نورد در بازار آهن صعودی شد اتحادیه صنفی آهن و فولاد ایران

به گزارش خبرنگار فولادبان، هفته جاری روند افزایشی در قیمت میلگرد مشاهده شد؛ نرخ این طی این هفته رشد ۱۰۰ تا ۵۰۰ تومانی در هر کیلوگرم را تقریبا هر روز ثبت کرد و روز چهارشنبه ۲۸ آذر ماه با قیمت حدود ۳۱ هزار و ۵۰۰ تومانی هفته خود را به پایان رساند.

همچنین نرخ تیرآهن در دوازدهمین هفته پاییز روند افزایشی را تجربه کرد؛ به گونه‌ای که با رشد ۲۰۰ تا ۸۰۰ تومانی در طول هفته جاری، آخرین روز کاری را در محدوده ۳۱ هزار و ۳۰۰ تومانی به کار خود پایان داد.

از سوی دیگر، بازار پروفیل نیز از اواسط هفته هر روز رشد ۱۰۰ تا ۵۰۰ تومانی را در هر کیلوگرم به ثبت رساند و در نهایت روز چهارشنبه ۲۸ آذر ماه، قیمت ۴۰ هزار و ۵۰۰ تومان را تثبیت کرد.

از طرفی، قیمت محصولات نبشی و ناودانی از ابتدای هفته در کلیه مبادی فروش در روند افزایشی قرار داشتند؛ به گونه‌ای که رشد ۲۰۰ تا ۳۰۰ تومانی در هرکیلوگرم داشتند و در آخرین روز کاری هفته روند قیمتی خود را تثبیت کردند. بر همین اساس، دو محصول به ترتیب با قیمت ۳۱ هزار و ۸۰۰ تومان و ۳۳ هزار تومان هفته خود را به پایان رساندند.

در بازار فولاد عوامل مهمی همچون محدودیت‌های شدید تامین انرژی کارخانجات و از سوی دیگر، روند افسارگسیخته افزایش نرخ دلار، این روزها علت افزایش قیمت‌ها در برخی از مبادی فروش شده است. در واقع علی‌رغم رکود حاکم بر بازار مصرف داخلی، به خصوص در روزهای سرد و توقف کامل ساخت و ساز در بیش از ۲۰ استان کشور به دلیل برودت هوا، قیمت مواد اولیه در کارخانجات افزایشی شدند که بر همین اساس، بر نرخ محصول نهایی نیز تاثیرگذار بوده است.

همچنین گزارش‌ها از بازار جهانی آهن و فولاد نشان می‌دهد با ورود به فصل کاهش تقاضا، روند تولید فلزات گرم رو به کاهش است و نگرانی‌ها در مورد عدم قطعیت صادرات فولاد چین در سال آینده بر بازار تاثیر می‌گذارد که هر دو به عملکرد ضعیف قیمت‌های فلزات آهنی در بازار جهانی کمک می‌کنند.

از طرفی، ترکیه با توجه به نفوذ سیاسی جدیدی که بعد از یک دهه دور بودن از سیاست‌های سوریه به دست آورده، در حال حاضر برای حضور در بازار بزرگ فولاد سوریه دورخیز کرده است. اگر سوریه بخواهد تمام تاسیسات و امکانات زیربنایی که در طول سالیان گذشته و اخیرا تخریب شده را بازسازی کند، بیشتر از ۱۰ میلیون تن فولاد در سال و برای بازه زمانی یک دهه نیاز دارد. طبیعتا این بازار بزرگ یکی از مزیت‌های فعلی اقتصاد سوریه برای فولادسازان جهان است.

از سوی دیگر، بازار ارز در تمام طول هفته در کانال ۷۵ تا ۷۷ هزار تومانی در حال حرکت بود که نهایتاً در روز چهارشنبه ۲۶ آذر ماه در محدوده ۷۷ هزار و ۴۰۰ تومانی تثبیت شد. برخی معتقدند تلاش بانک مرکزی برای تک نرخی کردن ارز یا حداقل حذف نرخ‌های پایین برای محصول شرکت‌ها، باعث گرانی می‌شود. با این وجود به نظر می‌رسد دغدغه کنونی بازار حذف نرخ پایین دلار نیست؛ بلکه کشیدن ترمز قیمت بالای دلار است.

بحران انرژی و نوسان ارز؛ قیمت نورد در بازار آهن صعودی شد اتحادیه صنفی آهن و فولاد ایران

همچنین، دولت با آغاز معاملات توافقی با نرخ دلار محدوده ۵۹ هزار تومان شرایطی را فراهم کرد که شرکت‌های معدنی و فولادی‌ صادراتی درآمد بیشتری کسب می کنند تا از ناترازی‌های انرژی زیان نبینند.

در واقع رشد نرخ‌های فروش در بورس کالا یکی از تأثیرات حذف ارز نیمایی است. بسیاری از کالاهای معدنی و فولادی در بورس کالا عرضه بیشتری نسبت به تقاضا دارند؛ به همین دلیل در بورس به نرخ پایه معامله می‌شوند. نرخ پایه این کالاها با نرخ دلار رسمی مشخص می‌شود، پس عملاً نرخ پایه آنها با دستورالعمل ارزی رشد خواهد کرد.

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors