دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی ایران گفت: وزارت صمت بیشتر از آنکه بر وظایف اصلی خود در حوزههای توسعهای و پروژههای کلان توجه کند، بر سیاستگذاریهایی مانند تورم تمرکز دارد و این درحالیست که چنین اقداماتی اصولاً تحت تأثیر بخشهای دیگری از دولت، نظیر بانک مرکزی بوده و جزو وظایف اصلی این وزارتخانه به حساب نمیآید.
آنوش رحام در گفتگو با فولادبان با اشاره به عملکرد وزیر صمت در چند ماه اخیر بیان کرد: امروزه چالشهای موجود، به ویژه در حوزه صادرات، همچنان پابرجاست؛ به عنوان نمونه، ارز صادرات که به صورت ناگهانی و یکشبه توسط برخی مدیران بانک مرکزی و معاونت معدنی سابق، نیمایی شد، هنوز با حداقل اصلاح مواجه است. از سوی دیگر، مسائلی مانند ناترازیهای انرژی و کمبود منابع از مهمترین بحرانهای وزارتخانه هستند که همچنان برنامهای برای آنها طرح نشده است.
وی در ادامه افزود: همچنین عملکرد وزارت صمت در چند ماه اخیر را میتوان از دو منظر بررسی کرد. از طرفی، تغییرات مدیریتی و انتصاب معاونان جدید و اصلاح ساختارهای مدیریتی به چشم میخورد؛ اما از سوی دیگر، بهرهوری و اثرگذاری این تغییرات همچنان پایین بوده است.
به گفته دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی ایران، ۱۰۰ روز زمان کافی برای قضاوت قطعی در مورد عملکرد وزیر نیست؛ اما تاکنون اقدام تحولآفرین یا چشمانداز مشخصی که بتواند حل بخشی از چالشهای موجود را تضمین کند، مشاهده نشده است.
رحام اضافه کرد: در حال حاضر، وزارت صمت بیشتر از آنکه بر وظایف اصلی خود در حوزههای توسعهای و پروژههای کلان توجه کند، بر تنظیم بازار و کنترل قیمتها تمرکز دارد که این موضوع به ویژه در سالهای اخیر، به واسطه دخالت در بازار صادرات و وضع عوارض صادراتی، بیش از پیش مشهود بوده است. این در حالیست که سیاستگذاریهایی مانند تورم اصولاً تحت تأثیر بخشهای دیگری از دولت، نظیر بانک مرکزی بوده و جزو وظایف اصلی وزیر صمت به حساب نمیآید.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با این حال، انتظار میرفت در دولت جدید به ویژه با حضور چهرههایی که به عنوان استراتژیستهای اقتصادی شناخته میشوند، تحولاتی در سیاستگذاریهای کلان و تنظیم بازار اتفاق بیفتد که متأسفانه این انتظارات نیز تاکنون محقق نشده است.