انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران آمار تولید فولاد کشور در هشت ماهه سال ۱۴۰۳ را منتشر کرد. طبق این گزارش، تولید فولاد کشور با کاهش ۴.۳ درصدی مواجه شده که بهویژه در تولید شمش فولادی و ورق سرد محسوس است.
به گزارش فولادبان، محدودیتهای برق که بیش از ۴ ماه تا اواسط مهرماه ادامه داشت، موجب کاهش یک میلیون تنی تولید فولاد به ارزش بیش از ۴۵۰ میلیون دلار شده است. بیشترین کاهش در تولید شمش فولادی ثبت شده، که نشاندهنده تأثیر منفی این محدودیتها بر واحدهای کوچک و متوسط بخش خصوصی است.
کاهش ۱۳.۲ درصدی تولید ورق سرد در این مدت بهویژه در شرایطی که هشدارها برای افزایش واردات این محصول به گوش میرسد، باعث نگرانی بیشتر در بازار شده است.
افزایش ۱۱.۲ درصدی تولید آهن اسفنجی در این مدت میتواند بهطور موقت تعادل بازار فولاد را در زمان محدودیتهای گازی حفظ کند، هرچند این تغییر موقتی است.
کاهش ۲.۸ درصدی تولید گندله سنگآهن و در عین حال رشد ۹ درصدی صادرات آن، نگرانیهایی را در مورد تأمین مواد اولیه برای تولید آهن اسفنجی به وجود آورده است.
افت ۶.۷ درصدی تولید مقاطع طویل نیز نشاندهنده تعمیق رکود در بازارهای مصرف فولاد و مازاد تولید است، بهویژه در شرایطی که انگیزه صادرات به دلیل الزام به بازگشت ارز صادراتی با نرخ نیمایی کاهش یافته است.
این گزارش نشاندهنده چالشهای جدی در صنعت فولاد ایران است که از جمله آنها میتوان به محدودیتهای برقی، رکود در بازار داخلی و مشکلات در تأمین مواد اولیه اشاره کرد.