کارشناس ارشد بازارهای جهانی گفت: برنامههای ترامپ تنها به مسائل داخلی محدود نمیشود؛ بلکه قصد دارد رویکردهای جدی در موارد سیاستهای چین، جنگ روسیه و اوکراین، درگیری غزه، مسائل سوریه و تولید نفت توسط عربستان سعودی در داخل اوپک و روسیه در خارج از اوپک اتخاذ کند.
کیوان جعفری طهرانی در گفتگو با فولادبان در رابطه با تاثیر روی کار آمدن ترامپ به عنوان رئیس جمهور در بهمن ماه مطرح کرد: حضور دونالد ترامپ و تهدیدهایی که مطرح میکند، همواره تأثیر عمیقی بر بازارها دارد. جالب است که هر بار این شخص تهدیدی بیان کرده، در بسیاری از مواقع آن را به واقعیت تبدیل میکند؛ به عنوان مثال، در اواخر سال ۲۰۱۵، یکی از مسائل مطرحشده به ترامپ و تأثیر او بر اقتصاد آمریکا مرتبط بود که در نوامبر همان سال، انتخابات ریاستجمهوری آمریکا نشان داد ترامپ با رویکردی بیسابقه به قدرت خواهد رسید.
وی ادامه داد: ترامپ بارها نشان داده توانایی انجام کارهای غیرممکن را دارد و حتی به تازگی نیز اعلام کرده که شدیداً مخالف خرید شرکت فولاد US Steel توسط نیپون استیل است. این معامله که در دوره بایدن به توافق رسیده بود، با مخالفت ترامپ روبرو شد؛ چرا که معتقد استUS Steel نماد صنعت فولاد آمریکاست و باید از ورشکستگی نجات پیدا کند. به نظر میرسد ترامپ با اعطای وامها و تسهیلات لازم، این شرکت را از بحران خارج خواهد کرد.
کارشناس ارشد بازارهای جهانی اظهار داشت: حرفهای ترامپ، حتی اگر تنها ۵۰ درصد آن واقعیت داشته باشد، تأثیری صد درصدی بر بازارها دارد؛ چرا که کسی نمیتواند میزان صحت گفتههای آن را ارزیابی کند و همه ترجیح میدهند بدترین سناریو را برای آینده در نظر بگیرند.
جعفری طهرانی با بیان اینکه به نظر میرسد ترامپ برنامههای اصلی خود را برای اجرا از روز اول حضور در کاخ سفید تعیین کرده است، گفت: بر همین اساس، برخلاف جو بایدن که در پایان دوره ریاستجمهوری خود بیشتر به مسائل تشریفاتی کریسمس و تعطیلات سال نو میپردازد، ترامپ نشان داده که قصد دارد بیوقفه کار کند. حتی درخواست کرده مراسم تعطیلات امسال به حداقل ممکن برسد و تیم او آماده اجرای سریع بخشنامهها و تصمیمات سریالی باشند.
وی با اشاره به سیاستهای بینالمللی ترامپ افزود: برنامههای ترامپ تنها به مسائل داخلی محدود نمیشود؛ بلکه قصد دارد رویکردهای جدی در موارد سیاستهای چین، جنگ روسیه و اوکراین، درگیری غزه، مسائل سوریه و تولید نفت توسط عربستان سعودی در داخل اوپک و روسیه در خارج از اوپک اتخاذ کند.
کارشناس ارشد بازارهای جهانی در پایان خاطرنشان کرد: همچنین ترامپ تلاش میکند روسیه را به یک متحد اقتصادی نزدیک تبدیل کند که مشابه همین سیاست را در قبال هند نیز دنبال خواهد کرد. در نشست محیطزیست دهلی، هند از طرحی برای ایجاد یک خط ترانزیتی جدید به اروپا حمایت کرد و به نظر میرسد ترامپ این طرح را به عنوان ابزاری برای مقابله با پروژه «کمربند و جاده» چین حمایت کند. بنابراین سیاستها و تهدیدات ترامپ در عرصه داخلی و بینالمللی، به گونهای است که بازارها را در موقعیتی حساس و پیشبینیناپذیر قرار میدهد و بر همین اساس، تحلیل رفتارهای وی، برای فعالان اقتصادی بسیار حیاتی است.