مدیرعامل فولاد ناب تبریز گفت: فرآیند عرضه و فروش دلار یک پروسه طولانی مدت است که با توجه به نیاز واحدها به نقدینگی، این امر مسئله ساز خواهد بود و همچنین در نرخ گذاری نیز بانک مرکزی نباید دخالت مستقیم داشته باشد.
کریم رحیمی در گفتگو با فولادبان با اشاره به بازار ارز توافقی در صنعت فولاد بیان کرد: فروش ارز توافقی و تاثیر مثبت آن بر صنعت فولاد به دو پارامتر اساسی ساز و کار عرضه و فروش در مرکز تبادل ارز و عدم دخالت در قیمت گذاری نرخ ارز بستگی دارد. بر اساس اطلاعات اولیه، فرآیند عرضه و فروش دلار یک پروسه طولانی مدت ده روز یا بیشتر است که با توجه به نیاز واحدها به نقدینگی، این مدت زمان طولانی و مسئله ساز خواهد بود.
وی ادامه داد: از سوی دیگر، در نرخ گذاری بازار ارز توافقی بانک مرکزی نباید دخالت مستقیم داشته باشد. ناگفته نماند فروش ارز توافقی این امکان را فراهم میکند که شرکتهای فولادی بتوانند با نرخهای مناسبتری به تأمین ارز مورد نیاز خود بپردازند.
مدیرعامل فولاد ناب تبریز اظهار کرد: همچنین فروش ارز توافقی برای فولادسازان در بخش افزایش توان صادراتی و تناژ تولیدی و حاشیه سود مناسب مؤثر واقع خواهد شد. بر همین اساس، با تثبیت و پیشبینی هزینهها و درآمدها میتوانیم استراتژیهای بازاریابی و فروش مؤثرتری را طراحی کنیم.
رحیمی در پایان خاطرنشان کرد: البته با این حال، باید به چالشهایی نظیر ناپایداری نرخها و تأمین منابع مالی نیز توجه کنیم. در این راستا، میتوان گفت استفاده از فروش ارز توافقی میتواند به طور قابل توجهی روند صادرات فولاد را تقویت کند؛ اما با توجه به شرایط داخلی و منطقه به برنامهریزی دقیق و مدیریت هوشمندانه نیاز دارد.