جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اخبار 17 آذر 1403 - 5 روز پیش زمان تقریبی مطالعه: 0 دقیقه
کپی شد!
0
در گفتگو با فولادبان مطرح شد؛

تهاتر ارزی فولادی‌ها با یکدیگر/ سیاست‌های مبهم بازار ارز توافقی شفاف شود

تهاتر ارزی فولادی‌ها با یکدیگر/ سیاست‌های مبهم بازار ارز توافقی شفاف شود اخبار

علی اسکینی در گفتگو با فولادبان در خصوص حضور صادرکنندگان فولادی در بازار ارز توافقی در راستای تقاضا و تأمین ارز مورد نیاز صادرات این گروه بیان کرد: ابلاغیه بانک مرکزی در خصوص بازار ارز توافقی در شهریور ماه منتشر شده بود؛ اما سازمان توسعه تجارت می‌تواند این ابلاغیه را تغییر داده یا آن را لغو کند و فولادسازان را از بازار ارز توافقی خارج کند. طبق مصوبات بانک مرکزی، در شهریورماه امکان اعلام لیست مجاز از سوی سازمان تجارت وجود داشت و با این حال، در دو مصوبه اخیر ۱۲ و ۱۴ آذر ماه تغییراتی اعمال شده است.

وی در ادامه اضافه کرد: مصوبه ۱۲ آذر ماه تأکید دارد که با توجه به اعلام دفتر صنایع معدنی وزارت صمت درصد بیشتری از ارز حاصل از صادرات باید در مدت ۸۰ روز وارد سامانه نیما شود. از طرفی، در مصوبه ۱۴ آذر نیز لیستی منتشر شده که طبق آن، فولادسازان موظف هستند ارز خود را به واردکنندگان خاص تحویل دهند که این موضوع به معنای تغییر در رویکرد پیشین است.

کارشناس صنعت فولاد افزود: در واقع در بیست و سومین جلسه کارگروه بازگشت ارز حاصل از صادرات مبنی بر موافقت با استفاده از ارز حاصل از صادرات زنجیره فولاد جهت واردات اقلام مورد نیاز بر اساس تبصره (١) بند (١) ماده (٨) آئین­‌نامه اجرایی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، با توجه به وصول فهرست مورد تأیید بانک مرکزی در تاریخ ۱۲/۹/۱۴۰۳ به پیوست فهرست شناسه‌‌های ملی مشمول مصوبه فوق­‌الذکر به همراه کد تعرفه‎‌های مجاز جهت واردات از محل صادرات خود/غیر برای این گروه از فعالان تجاری اطلاع رسانی می‌گردد.

اسکینی با تاکید بر اینکه سیاست‌های فعلی بازار ارز توافقی مبهم است، گفت: همچنین یک شرکت فولادی که پروژه‌های توسعه‌ای دارد، می‌تواند ارز مورد نیاز خود را از شرکت‌های صادرکننده بزرگ فولادی مانند فولاد خوزستان که ارز حاصل از صادرات دارد، خریداری کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: بنابراین می‌توان گفت در صورتی که خرید با نرخ ارز توافقی انجام شود، این فرآیند دیگر در چارچوب سامانه نیما قرار نمی‌گیرد. همچنین با وجود ابهامات موجود در این بازار، مصوبه جدید که اخیراً منتشر شده، پیامدهای متعددی خواهد داشت.

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors