فعال صنعت فولاد گفت: یکی از دلایل اصلی که باعث میشود ایران در این شرایط همچنان جایگاه خود را حفظ کند، قیمتهای رقابتی فولاد کشور است. این قیمتها به حدی جذاب و مقرون به صرفه است که عملاً اجازه ورود رقبای جدید به بازار فولاد ایران را نمیدهد.
حسین بختیاری، فعال صنعت فولاد، در گفتگو با فولادبان، به بررسی تأثیرات ریاستجمهوری ترامپ بر بازار فولاد ایران و جهان پرداخت و گفت: در سال گذشته، طبق گزارش خبرگزاری رویترز، صادرات محصولات فولادی چین به حدود ۸۵ میلیارد دلار رسید. بیشتر این محصولات به کشورهای آسیای جنوب شرقی، خاورمیانه و آمریکای جنوبی صادر شدهاند. سهم ایالات متحده از این مقدار کمتر از یک درصد بوده است. به عبارت دیگر، بازار فولاد ایالات متحده بهطور قابل توجهی از صادرات چین بیتأثیر بوده است.
وی افزود: حتی در بدترین حالت، اگر رئیسجمهور آمریکا تصمیم بگیرد تمام صادرات فولاد چین به ایالات متحده را ممنوع کند، همچنان انتظار تغییرات جدی در قیمتهای جهانی فولاد وجود ندارد. در این شرایط، صنعت فولاد ایران نیز تحت تأثیر قابل توجهی قرار نخواهد گرفت. این نکته اهمیت دارد که در حالی که چین بزرگترین صادرکننده فولاد در جهان است، بازارهای جهانی بهویژه در مناطق خاورمیانه و آسیای جنوبی همچنان به فولاد ایران نیاز دارند.
بختیاری همچنین به رقابتپذیری بالای قیمتهای فولاد ایران اشاره کرد و گفت: یکی از دلایل اصلی که باعث میشود ایران در این شرایط همچنان جایگاه خود را حفظ کند، قیمتهای رقابتی فولاد کشور است. این قیمتها به حدی جذاب و مقرون به صرفه است که عملاً اجازه ورود رقبای جدید به بازار فولاد ایران را نمیدهد. در واقع، ایران با این سیاست قیمتی، توانسته است در برابر فشارهای جهانی مقاومت کند و حتی تقاضای بیشتری از کشورهای مختلف به دست آورد.
وی در پایان تصریح کرد: البته این موضوع مشروط بر این است که سیاستهای داخلی کشور، بهویژه در زمینه تولید و صادرات، به گونهای باشد که این رقابتپذیری حفظ شود. در غیر این صورت، اگر در داخل مشکلاتی بهویژه در زمینه تولید و لجستیک ایجاد شود، این مزیت رقابتی ممکن است تحت تأثیر قرار گیرد.