جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد 24 آبان 1403 - 2 روز پیش زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
کپی شد!
0
فولادبان از وضعیت بازار آهن‌آلات کشور گزارش می‌دهد؛

پیک فولادی؛ هفته سوم/ رکود و نابسامانی در بازار آهن؛ بحران‌های عرضه و چندنرخی شدن محصولات ادامه دارد

فولادبان در این گزارش هفتگی به تحلیل وضعیت بازار آهن‌ و فولاد در استان‌های مختلف کشور می‌پردازد.

پیک فولادی؛ هفته سوم/ رکود و نابسامانی در بازار آهن؛ بحران‌های عرضه و چندنرخی شدن محصولات ادامه دارد اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد

گزارش فولادبان نشان می‌دهد که بازار آهن کشور با مشکلات متعدد و پیچیده‌ای روبه‌روست. از یک سو، کاهش تقاضا ناشی از رکود در ساخت‌وساز و نوسانات قیمت دلار، و از سوی دیگر، مشکلات عرضه ناکافی و چندنرخی شدن کالاها به دلیل تفاوت زمان خرید، بازار آهن‌آلات را در وضعیت نامساعدی قرار داده است. محدودیت‌های انرژی، از جمله قطعی برق و گاز که در فصل زمستان به اوج می‌رسد، نگرانی‌ها را تشدید کرده و احتمال دارد منجر به افزایش بیشتر قیمت‌ها و کاهش موجودی محصولات در بازار شود.

فعالان این عرصه همچنان در تردید و سردرگمی به سر می‌برند و پیش‌بینی می‌شود در صورت ادامه این وضعیت، رکود و چندنرخی شدن بیشتر بازار آهن را فرا گیرد. به نظر می‌رسد که برای بهبود شرایط، اقدامات جدی‌تری در خصوص نظارت بر عرضه محصولات، تنظیم نرخ ارز و حل مشکلات تامین انرژی ضرورت دارد. در غیر این صورت، رکود بازار آهن‌ همچنان تداوم یافته و ضربه‌ای اساسی به صنایع وابسته و بازار مصالح ساختمانی وارد خواهد کرد.

با توجه به وضعیت فعلی، به نظر می‌رسد که بازار آهن به دوره‌ای دشوار از نظر ثبات و تنظیم بازار وارد شده است؛ دوره‌ای که مدیریت صحیح منابع و نظارت دقیق بر قیمت‌ها می‌تواند نقش مهمی در کاهش آسیب‌ها و بازگشت ثبات نسبی به بازار داشته باشد.

رکود در بازار آهن‌آلات یزد ادامه دارد

سید صادق مدرسی، رئیس اتحادیه آهن‌فروشان استان یزد، در گفتگو با فولادبان، در خصوص بازار آهن این هفته یزد بیان کرد: در هفته گذشته، بازار آهن یزد نوسانات جزئی را تجربه کرد و در بازار، اندکی رکود نیز دیده شد. با توجه به وضعیت سیاسی کشور و احتمال قطعی گاز و برق در فصل زمستان، این نگرانی در بازار آهن پدید آمده است که فعالان این عرصه نگران کاهش موجودی محصولات در بازار شوند. با این حال، امیدواری برای رونق دوباره کسب‌وکارها وجود دارد و فعالان بازار به بازگشت شرایط عادی چشم دوخته‌اند. فعلاً به نظر می‌رسد همگی در حالت سردرگمی به سر می‌برند.

وی در ادامه با اشاره به میزان عرضه و تقاضای هفتگی افزود: میزان عرضه و تقاضا در بازار نیز در حالت بلاتکلیفی است. عرضه در بورس‌کالا به‌طور پیوسته انجام می‌شود، اما تقاضا همچنان در بازار دیده نمی‌شود و رکود همچنان پابرجاست.

رئیس اتحادیه آهن‌فروشان استان یزد درباره قیمت محصولات نیز گفت: قیمت آهن این هفته با کاهش همراه بوده و میزان آن به حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ تومان رسیده است. برخی فروشندگان، نگران آینده بازار، محصولاتشان را با قیمت کمتری عرضه کرده‌اند. با این حال، آنچه بازار را بیشتر متضرر می‌کند، قسطی‌فروشی برخی از فعالان است.

مدرسی ادامه داد: کاهش قیمت محدود به محصولات خاصی نبوده و کلیه فروشندگان مجبور شده‌اند کالاها را با قیمت پایین‌تری بفروشند. در چنین شرایطی، میزان تقاضا نیز کاهش می‌یابد زیرا مشتریان انتظار دارند قیمت‌ها بیشتر کاهش یابد؛ اما در هنگام افزایش قیمت، خریداران به سرعت برای خرید به بازار می‌آیند و این الگو در تمامی بازارها، از جمله آهن، مشهود است.

وی افزود: به نظر نمی‌رسد که در آینده نزدیک باز هم شاهد کاهش قیمت باشیم؛ چرا که در دو هفته گذشته بازارسازی در بورس به خوبی پیش رفت و با کاهش قیمت اعتبار اسنادی، رقابت در بازار شکل گرفت. اگر ناظران بازار دخالت نکنند، احتمال افزایش قیمت‌ها وجود دارد.

در ادامه این پیگیری‌ها کمال رهپیما، رئیس اتحادیه آهن‌آلات و صنایع پروفیل مشهد، با تاکید بر کمبود تقاضا در بازار این هفته به فولادبان بیان کرد: با وجود اینکه عرضه کارخانه‌ها در بورس روال عادی خود را دارد، تقاضا همچنان اندک است. علت این مسئله نیز به شرایط مسکن بازمی‌گردد.

وی افزود: در حال حاضر، ساخت و ساز مسکن کاهش یافته و این موضوع باعث رکود در سرمایه‌گذاری‌های شخصی و شرکتی می‌شود و در وهله نخست، خرید آهن و سپس مصالح ساختمانی متوقف می‌شود و به رکود بازار آهن دامن می‌زند.

رئیس اتحادیه آهن‌آلات مشهد با اشاره به تغییرات قیمتی آهن ادامه داد: در هفته اخیر، قیمت آهن روند کاهشی داشته؛ این در حالی است که در هفته گذشته، بازار به دلیل نوسانات قیمت دلار، شاهد افزایش هزار تومانی قیمت بود. اما با کاهش نرخ دلار، قیمت آهن‌آلات نیز کاهش یافت.

تقاضا در همدان رنگ باخت

در ادامه گفتگو، مجید سیمین‌پور، رئیس اتحادیه فروشندگان آهن همدان، نیز در رابطه با وضعیت بازار این هفته به فولادبان گفت: بازار آهن همدان با کاهش تقاضا مواجه بوده و از نظر میزان عرضه نیز ما خود تولیدکننده نیستیم. به همین دلیل، میزان عرضه متناسب با تقاضای مشتری خریداری و عرضه می‌شود؛ بنابراین، عرضه وابسته به تقاضای بازار است.

وی با اشاره به نرخ محصولات گفت: قیمت اجناس در این هفته تغییرات محسوسی نداشته و نوسانات قیمت جزئی بوده است.

سیمین‌پور افزود: با کاهش تقاضا، نرخ محصولات نیز نزولی شده است و از طرفی دیگر، خریداران اندک در این بازار، فروشندگان را مجبور می‌کند اجناسشان را با قیمت پایین‌تری بفروشند؛ همین مسئله نیز به کاهش قیمت آهن کمک کرده است.»

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن همدان با اشاره به میزان کاهش قیمت گفت: «محصولات به طور میانگین حدود هزار تومان ارزان‌تر شده‌اند که این کاهش قیمت در سال گذشته نیز وجود داشت؛ اما معیار همیشه، بازاری است که مردم در آن خرید می‌کنند. در حال حاضر، کالا به میزان کافی موجود است، اما مشتری کمتری برای اجناس وجود دارد.

تکرار چندنرخی شدن فولاد در قم

همچنین در ادامه این گزارش هفتگی فولادبان، محمدتقی پورنجاتی، نائب رئیس اول اتاق اصناف استان قم، در خصوص بازار این استان گفت: هم‌اکنون دو مشکل در بازار آهن استان وجود دارد:

۱. کارخانجات، محصولات را به‌صورت کامل به بازار عرضه نمی‌کنند.
۲. چند نرخی شدن بازار به علت زمان خرید محصولات.

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن قم در رابطه با چندنرخی بودن آهن‌آلات در این استان افزود: به عنوان مثال، محصولی مانند میلگرد در برخی از مغازه‌ها با یک قیمت فروخته می‌شود و همان کالا با همان کیفیت در مغازه‌ای دیگر قیمتی متفاوت دارد.»

پورنجاتی علت این چندنرخی بودن محصولات را زمان خرید اعلام کرد و گفت: خرید مدت‌دار برخی مغازه‌داران باعث دو نرخی شدن بازار شده است. این در حالی است که همان فروشنده از ناقص بودن محصولات گلایه دارد و این ناهمگونی، بازار را دچار مشکل کرده است. البته تنها آهن نیست که دچار نرخ‌های متفاوت شده است.

وی ادامه داد: سال گذشته نیز شاهد چند نرخی بودن بازار بودیم، اما این مسئله امسال بیشتر محسوس شده است.

پورنجاتی در رابطه با عرضه و تقاضا افزود: تقاضا در بازار وجود ندارد و عرضه محصولات نیز به کندی و به طور ناقص انجام می‌شود.

نائب رئیس اول اتاق اصناف استان قم به پیش‌بینی وضعیت آینده بازار پرداخت و گفت: «با توجه به شرایط کنونی، احتمال قطعی برق کشور خطراتی برای بازار ایجاد می‌کند.

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن قم همچنین به تاثیر قطعی گاز اشاره کرد و افزود: با توجه به قطعی‌های پیش رو، کاهش عرضه محصولات امری طبیعی است و می‌تواند به تغییر قیمت‌ها منجر شود.

قیمت آهن‌آلات در فارس ترمز برید

در گفتگویی دیگر، جمشید حسامی، بازرس اتحادیه بازار آهن فارس، از شرایط متفاوت این استان خبر داد و بیان کرد: در هفته‌ای که گذشت، قیمت محصولات روندی صعودی داشت و علت آن نیز بحث قطعی گاز و افزایش قیمت شمش عنوان شد. با این حال، در میزان خرید و فروش تغییر چندانی ایجاد نشد و بازار همچنان در رکود است.

وی در خصوص میزان افزایش قیمت اظهار داشت: علاوه بر افزایش قیمت در هفته گذشته، این هفته نیز قیمت محصولات بین هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار تومان افزایش یافته است.

حسامی در خصوص عرضه کارخانه‌ها گفت: به علت محدودیت‌های انرژی و کمبود نقدینگی، کارخانه‌ها محصولات را به‌صورت کامل عرضه نمی‌کنند که این امر بر قیمت آهن‌آلات تاثیرگذار است.

بازرس اتحادیه بازار آهن فارس خاطر نشان کرد: یکی از عوامل رشد قیمت فولاد، افزایش نرخ دلار است. هر زمان که دلار گران می‌شود، تمام بازارها تحت تاثیر قرار می‌گیرند. علاوه بر این، رشد نرخ جهانی محصولات فولادی نیز بر افزایش قیمت فولاد موثر بوده است.

وی ادامه داد: در روزهای اخیر که نرخ دلار کاهشی بوده، قیمت محصولات نیز روند نزولی داشته است؛ اما به‌طور کلی، تمام بازارها از جمله خودرو، طلا و سایر محصولات در وضعیت رکود به سر می‌برند.

حسامی افزود: تا زمانی که مشکل نقدینگی کشور حل نشود، رکود بازار ادامه خواهد داشت و برخی از کارخانه خواهد داشت و برخی از کارخانه‌ها مجبور به فروش محصولاتشان زیر قیمت واقعی می‌شوند که این وضعیت مشکلات جدیدی را برای بازار ایجاد می‌کند.

 

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors