جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
عینک فولادی 24 آبان 1403 - 8 ساعت پیش زمان تقریبی مطالعه: 0 دقیقه
کپی شد!
0
در گفتگو با فولادبان ارائه شد؛

روند صعودی قیمت آهن اسفنجی؛ بحران انرژی و ناترازی گاز در صنعت فولاد

یک کارشناس صنعت فولادگفت: نرخ آهن اسفنجی طی دو تا سه هفته اخیر 15 تا 20 درصد افزایش قیمت داشته است.

روند صعودی قیمت آهن اسفنجی؛ بحران انرژی و ناترازی گاز در صنعت فولاد عینک فولادی

کیوان رحیم‌منش، کارشناس صنعت فولاد در گفتگو با فولادبان، از افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی قیمت آهن اسفنجی در دو تا سه هفته اخیر خبر داد و علت آن را کمبود گاز و مشکلات ناشی از ناترازی در تأمین انرژی دانست. وی اظهار کرد: «تا زمانی که مشکلات کمبود گاز ادامه یابد، آهن اسفنجی همچنان روند صعودی خواهد داشت. این وضعیت می‌تواند بر تولید شمش فولادی و سایر محصولات نیز تأثیرگذار باشد.

رحیم‌منش با اشاره به کاهش عرضه آهن اسفنجی در فصل سرما و افزایش ۲۰ درصدی قیمت آن، خاطرنشان کرد که نرخ سایر محصولات فولادی رشد چندانی نداشته‌اند. این وضعیت ناشی از پایین بودن میزان تقاضا است.

وی افزود: تاسیس کارخانه‌های احیاء بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان انرژی در کشور هستند و فرآیند تولید آهن اسفنجی نیاز به مقدار زیادی گاز دارد. برای مثال، مصرف انرژی برخی کارخانه‌های فولادی معادل مصرف گاز یک شهر است. این افزایش مصرف، کاهش عرضه و در نهایت ایجاد آشفتگی در بازار فولاد را به دنبال دارد.

رحیم‌منش همچنین به مشکلات ناشی از محدودیت‌های انرژی اشاره کرد و گفت: متاسفانه دولت هیچ اقدام موثر و بلندمدتی برای حل این مشکلات که چند سال است ادامه دارد، انجام نداده است. هرچه اعمال شده موقتی بوده و این مشکلات هر روز حادتر می‌شود. شرکت‌های فولادی که میلیاردها تومان هزینه کرده‌اند، اکنون در حال فروپاشی هستند.

وی ادامه داد: این ناترازی‌ها سال به سال بیشتر می‌شود و فشار زیادی به تولیدکنندگان فولاد وارد می‌کند. محدودیت‌های گازی به مصرف خانگی هم اعمال شده و دولت هیچ برنامه‌ای جز اعمال قطعی گاز و برق خانگی ندارد. برخی شرکت‌ها با ساخت نیروگاه‌های کوچک برق سعی در حل این مشکل دارند، اما مسائل گازی به این سادگی حل نمی‌شود.

رحیم‌منش در پایان خاطرنشان کرد: مشکلات ناشی از ناترازی انرژی بیشتر به مسائل داخلی مربوط است. اعمال قطعی انرژی برای مصارف خانگی و صنعتی تنها مسکنی برای حل مشکلات است. دولت باید با مدیریت یکپارچه، ظرفیت‌ها و تجهیزات مورد نیاز برای بازسازی پالایشگاه‌ها و سکوهای گاز را تأمین کنند.

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors