انتظار میرود با روی کار آمدن مجدد ترامپ، احتمالاً تعرفههایی بر کالاهای چینی وضع میشود و به دلیل اینکه چین مصرفکننده بزرگ مس، سنگآهن و فولاد است، تأثیر منفی بر فلزات خواهد داشت.
به گزارش خبرنگار فولادبان، هفته جاری روند افزایشی در قیمت میلگرد مشاهده شد؛ نرخ این محصول از ابتدای هفته رشد ۱۰۰ تا ۶۰۰ تومانی داشت که در نهایت روز چهارشنبه ۱۶ آبان ماه قیمت ۳۰ هزار و ۹۰۰ تومان را برای هر کیلوگرم به ثبت رساند.
همچنین نرخ تیرآهن در هفتمین هفته پاییز روند افزایشی را تجربه کرد؛ به گونهای که قیمت این محصول طی هفته جاری، رشد قیمت ۱۰۰ تا ۶۰۰ تومانی در هر کیلوگرم داشت و روز چهارشنبه در محدوده ۳۰ هزار و ۳۰۰ تومانی به کار خود پایان داد.
بازار پروفیل در طول هفته جاری روند افزایشی را تجربه کرد؛ به گونهای که رشد ۱۰۰ تا ۵۰۰ تومانی را در هر کیلوگرم به ثبت رساند. در آخرین روز کاری هفته این محصول قیمت ۳۵ هزار و ۹۰۰ تومان را نهایی کرد.
از طرفی، قیمت محصولات نبشی و ناودانی از ابتدای هفته در کلیه مبادی فروش در روند ثابتی قرار داشتند و تنها در روز شنبه محصول ناودانی ۲۰۰ تومان رشد را در هر کیلوگرم به ثبت رساند. این دو محصول به ترتیب با قیمت ۳۰ هزار و ۱۰۰ تومان و ۳۱ هزار و ۲۰۰ تومان هفته خود را به پایان رساندند.
گزارشها از بازار جهانی آهن و فولاد نشان میدهد فولادسازان در اروپا در تلاش برای افزایش قیمت ورق گرم خود هستند؛ به گونهای که کارخانجات به دنبال قیمت ۶۰۰ یورو (۶۵۰ دلار) EXW به ازای هر تن ورق گرم هستند و این درحالیست که اواخر ماه سپتامبر بین ۵۲۰ تا ۵۳۰ یورو بود.
از طرفی، انتظار میرود با روی کار آمدن مجدد ترامپ، احتمالاً تعرفههایی بر کالاهای چینی وضع میشود و به دلیل اینکه چین مصرفکننده بزرگ مس، سنگآهن و فولاد است، تأثیر منفی بر فلزات خواهد داشت. همچنین قیمت نفت به دلیل نگرانیهای ناشی از کندی رشد اقتصادی کاهش یافته؛ چرا که تعرفهها برای تقاضای جهانی در شرایط خوبی قرار ندارند.
از سوی دیگر، آمارها نشان میدهد تغییرات در نرخ بهره، قوانین زیستمحیطی و سیاستهای زیرساختی آمریکا میتواند نوساناتی در حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد قیمت سنگ آهن طی یک سال ایجاد کند. این تغییرات بستگی به رویکرد دولت جدید به پروژههای ساختوساز و تقاضای فولاد داخلی دارد. البته تحلیلگران بازار پیشبینی میکنند که در صورت انتخاب سیاستهای حمایتی، افزایش تقاضای داخلی برای فولاد و به تبع آن، رشد قیمت سنگ آهن تا ۱۵ درصد امکانپذیر است.
ناگفته نماند وضعیت بازار داخلی کشور با وجود عدم استقبال و تقاضا از محصولات، تمام نگاهها به مولفههای تولید شامل شمش و آهن اسفنجی است که با نزدیک شدن به فصل زمستان و سردتر شدن هوا، قیمت هر دو محصول افزایش یافته و عرضهها به ویژه در آهن اسفنجی محدود خواهد شد.
در این راستا، اخیراً چند شرکت تولیدکننده آهن اسفنجی خطاب به وزیر صمت با اعلام اینکه گاز مصرفی این صنایع، نقش خوراک دارد و نمیتوان آن را با سوخت دیگری جایگزین کرد، تبعات محدودیتهای گاز برای واحدهای احیاء مستقیم را تشریح کردهاند. در نامه، این نگرانی مطرح شده که محدودیتهای چندماهه گاز ممکن است علاوه بر مباحث اقتصادی، مشکلاتی همچون مباحث اجتماعی و امنیتی در مناطق کمبرخورداری که این کارخانجات در آن مستقر هستند، درپی داشته باشد.
از سوی دیگر، بازار ارز در تمام طول هفته در کانال ۶۸ تا ۶۹ هزار تومانی در حال حرکت بود که نهایتاً در روز چهارشنبه ۱۶ آبان ماه در محدوده ۶۹ هزار و ۹۰۰ تومانی تثبیت شد.
در این راستا با انتخاب شدن ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا و رشد ارزش دلار در بازارهای جهانی، قیمت طلا نیز عقب نشست و با ریزش بیش از ۱۰ دلار در هر اونس، به حدود ۲ هزار و ۷۳۰ دلار رسید. هر چند بسیاری از تحلیلگران معتقدند قیمت طلا در سال ۲۰۲۵ افزایش خواهد یافت؛ اما با این حال پیروزی ترامپ عقب نشینی طلا را موجب شده است. از سوی دیگر، رشد نرخ دلار مانعی بر سر راه افزایش قیمت نفت تلقی میشود.