جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد 17 آبان 1403 - 1 روز پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0
فولادبان از وضعیت بازار آهن‌آلات کشور گزارش می‌دهد؛

چالش‌ها و چشم‌اندازها؛ بخش دوم/ رکود و افزایش قیمت‌ها ادامه دارد؛ بازار در چرت پاییزی

فولادبان در این گزارش هفتگی به تحلیل وضعیت بازار آهن و فولاد در استان‌های مختلف کشور می‌پردازد.

چالش‌ها و چشم‌اندازها؛ بخش دوم/ رکود و افزایش قیمت‌ها ادامه دارد؛ بازار در چرت پاییزی اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد

فولادبان در این گزارش هفتگی به تحلیل وضعیت بازار آهن و فولاد در استان‌های مختلف کشور می‌پردازد.

با توجه به تأثیرات ناشی از بحران‌های منطقه‌ای و نوسانات اقتصادی، این بررسی‌ها به شفاف‌سازی روندها، چالش‌ها و پیش‌بینی‌های مرتبط با قیمت و تقاضای محصولات فولادی در هر استان کمک می‌کند. در این گزارش، وضعیت کنونی و تغییرات اخیر بازار در پنج استان کلیدی کشور مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است.

در هفته‌ای که گذشت، بازارآهن کشور در پنج استان حال و هوای خوبی نداشت و فروشندگان از ادامه رکود و ناخوشی خرید و فروش در بازار خبر دادند، اکثر فعالان نیز از افزایش قیمت محصولات گفتند و برخی معتقد بودند که صفر تا صد تولید آهن‌آلات در کشور انجام می‌شود و نوسانات قیمت دلار نباید درتغییر قیمت اجناس این حیطه اثر بگذارد.

در هر صورت به نظر می‌رسد شرایط کنونی بازار در مقایسه با سال گذشته پسرفت معاملاتی داشته و اتفاقات اخیر خاورمیانه، نوسانات قیمت دلار و در نهایت تغییر فصل و افزایش سرما و کمبود گاز در این تحولات نقش داشته است.

محمود اصفهانی، رئیس اتحادیه فروشندگان آهن قزوین در گفتگو با فولادبان بیان کرد: وضعیت فروش آهن بسیار ضعیف‌ است؛ چرا که پول در بازار نیست.

وی ادامه داد: بازار زوایای مختلفی دارد اما اگر از نگاه مصرف‌کننده نهایی یعنی همان خریدار واقعی به بازار نگاه کنیم، بازار در رکود مطلق به سر می‌برد، به خصوص که در این فصل کسالت بازار تشدید می‌شود، اما از نظر فنی چهار عامل موثر وجود دارد که در افزایش قیمت‌ها موثرند، این چهار عامل عبارتند از:

۱٫افزایش هزینه‌ها ۲. افزایش نرخ ارز ۳.ترس از کمبود گاز مصرفی شرکت‌ها و مورد چهارم که از همه مهم‌تر است کاهش عرضه در بورس و کاهش مواد اولیه می‌باشد. این چهار‌عامل دست به دست هم می‌دهند تا اینکه رشد قیمت در بازار شکل بگیرد.

اصفهانی افزود: معاملات دیروز و پریروز شمش و آهن اسفنجی باعث افزایش قیمت قابل توجهی در همه محصولات شده است و دلیل این امر آن است که چون پول در بازار نیست کارخانه‌ها مجبورند کالاها را به صورت نسیه خریداری کنند و بار نسیه نیز در بورس قیمت حقیقی ندارد و نرخ آن بیشتر از قیمت واقعی است.

وی در خصوص میزان عرضه و تقاضا ادامه داد: عرضه کاهش پیدا کرده و تقاضای محصول نهایی نیز به شدت کم شده است، اما تقاضای مواد اولیه افزایش یافته؛ چرا که چرخ کارخانه‌ها باید همیشه بچرخد بنابراین کارخانه میزان فروش محصولات نهایی توجهی ندارد، از این رو زمانی که مواد اولیه کارخانه‌ها کم می‌شود این کارخانه‌ها از ترس سرما و قطعی گاز به سمت خرید مواد اولیه و دپوی آن هجوم می‌آورند.

در ادمه آیدین محمدپور، رئیس اتحادیه فروشندگان آهن اردبیل نیز با سایر رؤسای اتحادیه در خصوص کسالت بازار آهن هم‌نظر بود، وی در این مورد اضافه کرد: وضعیت این هفته بازار اصلا جالب نبوده است و اگر از چرایی این امر بپرسید باید بگویم که متاسفانه کارخانجات یک شعار مبنی بر” یا علتی برای افزایش خواهیم یافت یا علتی خواهیم ساخت” برای خودشان ساخته‌اند، این درحالی است که هیچ چیزی از فعالیت‌‌مان در این عرصه ربطی به دلار ندارد؛ چراکه تمامی مواد اولیه و شمش، سنگ‌آهن، آهن اسفنجی را داخل کشور داریم و در کل صفر تا صد تولید در داخل کشور انجام می‌شود و برای تولید اجناس هیچ نیازی به کشور‌های خارجی نداریم، اما متاسفانه دلار برای کارخانجات بهانه‌ای جهت افزایش قیمت شده است.

وی پس از اشاره به افزایش قیمت افزود: کارخانه‌ها بر اساس قیمت دلار نرخ اجناس‌شان را بالا می‌برند درحالی‌که تقاضایی وجود ندارد، در چند روز اخیر نیز تماس‌هایی را از جانب کارخانه‌ها و شرکت‌ها دریافت کردیم، این تماس‌ها نیز مبنی بر این بود که آیا ما محصولی را برای خرید می‌خواهیم یا خیر؟ و این نشان می‌دهد تقاضا به شدت کم است، به هرحال پول مردم در طلا و دلار سرریز شده است.

محمدپور در رابطه با میزان عرضه اضافه کرد: مقدار عرضه نیز کاهش یافته و دپوی کارخانه‌ها پر شده است، اما کسی خریدار محصولات نیست، با توجه به اینکه اکنون پایان فصل کار است باید بازار باشد و رونق هم داشته باشد و اما متاسفانه داد و ستد بازار در مقایسه با سال قبل به شدت کاهش یافته، در کل وضعیت بازار سال گذشته بسیار بهتر از امسال بوده است.

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن اردبیل درمورد نرخ محصولات افزود: در هفته گذشته افزایش قیمت یک هزار تومان را داشتیم و این هفته نیز تقریبا به همین اندازه بر قیمت همه محصولات اضافه شد.

وی از میزان افزایش قیمت گفت: قیمت‌ها به میزان زیادی افزایش یافته‌اند و دیروز یک هزار و ۳۵۰ تومان بر قیمت شمش در بورس کالا افزوده شد، البته هفته گذشته نیز شاهد افزایش نرخ محصولات بودیم و متأسفانه علاوه بر چهار عاملی که ذکر کردم، در هفته گذشته جنگ و مسائل‌ آن و همچنین نوسانات قیمت دلار بر مشکلات موجود افزوده شد و این عوامل نیز در تغییر قیمت اجناس دخیل بودند.

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن اردبیل در پایان به پیش‌بینی آینده بازار پرداخت و گفت: باید نظارت درستی بر فعالیت کارخانه‌ها وجود داشته باشد و اگر همچنان کارخانه‌ها به صورت خودسرانه‌ قیمت‌ها را بالا و پایین کنند پیش بینی می‌شود همین روند ادامه پیدا کند.

همچنین علی دستوری، رئیس اتحادیه فروشندگان آهن کرمان نیز در گفتگو با فولادبان ارائه کرد: در این هفته قیمت محصولات بازار افزایش یافت اما مصرف کننده نیز عجله‌ای برای تهیه محصولات ندارد و اقدامی برای خرید نکرده است.

وی با اشاره به کاهش تقاضا افزود: میزان عرضه محصولات در این هفته تغییری نکرده و ثابت مانده است و کارخانه‌ها نیز به همان میزان تولیداتشان را ارائه دادند اما مقدار تقاضای هفته کاهشی بوده است البته قابل ذکر است که در این هفته بازهم شاهد افزایش قیمت ۵۰۰ الی یک هزار تومانی همه محصولات بودیم.دستوری درمورد پر فروش‌ترین اظهار داشت: طبق معمول میلگرد پرفروش‌ترین محصول بازار آهن بوده‌ اما باکیفیت‌ترین محصولات، محصولات کارخانه جهان‌آرا اصفهان بوده است.

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن کرمان در پایان به پیش‌بینی بازار هفته آینده پرداخت و گفت: درحال حاضر نمی‌توان پیش بینی دقیقی از وضعیت آینده داشت و باید در حالت انتظار باقی بمانیم، در هر صورت اتفاقات بازار بستگی به وضعیت سیاسی کشور دارد.

مهرداد ظهیری، رئیس اتحادیه فروشندگان آهن رشت نیز درباره بازارآهن این هفته اظهار داشت: بازار در وضعیت سستی به سر می‌برد و خرید و فروشی که باید داشته باشیم را نداریم علاوه بر این حجم عرضه و تقاضا در هفته‌ای که پشت سر گذاشتیم کاهشی بوده است.

وی درمورد نرخ آهن‌آلات گفت: به علت نوسانات قیمت دلار، بهای آهن‌آلات نیز دچار تغییراتی شده اما این تغییر قیمت جزئی بوده و آنچنان متوجه آهن نبوده است، اما اکنون خریداران به صورت نسیه محصول موردنظرشان را تهیه می‌کنند و برخی بر همین اساس بعضی از فروشندگان نیز قیمت محصولاتشان را افزایش می‌دهند.

ظهیری در خصوص کیفیت محصولات اظهار داشت: کیفیت محصولات را نمی‌توان برآورد کرد ولی به هرحال همان محصولی ارائه می‌شود که مشتری خواهان آن است و میزان رضایت مشتری نشان دهنده کیفیت محصولات است اما به طور کلی می‌توان گفت که محصولات مشکی رنگ امیر کبیر در بازار تاپ‌تر هستند.

کوروش امیری، رئیس اتحادیه فروشندگان آهن کرمانشاه نیز در خصوص وضعیت بازارآهن این استان بیان کرد: روند بازارآهن این هفته مانند سابق بود و توفیق و تحول آنچنانی نداشت، میزان عرضه و تقاضا نیز ثابت بوده و کاهش یا افزایش عرضه ای را در بازار این هفته شاهد نبودیم.

وی در خصوص چگونگی قیمت‌ها افزود: نرخ آهن‌آلات نیز تغییر قابل توجهی نداشته است و می‌توان گفت در هر کیلوگرم حدود ۲۰۰یا۳۰۰ تومان افزایش قیمت داشتیم؛ البته این افزایش قیمت متوجه همه محصولات نبوده و تنها برخی از محصولات مانند میلگرد این افزایش قیمت را تجربه کردند.

 

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors