وزارت مسکن و توسعه شهری-روستایی چین در ۴ نوامبر اعلام کرد که فروش خانههای نوساز در این کشور پس از ۱۵ ماه کاهش متوالی در اکتبر به رشد سالانه بازگشته است، اما فعالان بازار فولاد هشدار میدهند که ضعف در تقاضای فولاد ممکن است همچنان ادامه یابد زیرا انتظار میرود شروع ساخت خانههای جدید تا سال ۲۰۲۵ به کاهش خود ادامه دهد.
به گزارش فولادبان، وزارت مسکن و توسعه شهری-روستایی چین در ۴ نوامبر اعلام کرد که فروش خانههای نوساز در این کشور پس از ۱۵ ماه کاهش متوالی در اکتبر به رشد سالانه بازگشته است، اما فعالان بازار فولاد هشدار میدهند که ضعف در تقاضای فولاد ممکن است همچنان ادامه یابد زیرا انتظار میرود شروع ساخت خانههای جدید تا سال ۲۰۲۵ به کاهش خود ادامه دهد.
این رشد در فروش خانههای نوساز عمدتاً ناشی از آخرین محرکهای ملکی و پولی است که در اواخر سپتامبر اعمال شد.
با این حال، احتمال کمی وجود دارد که رشد فروش خانههای نوساز افزایش یابد و انتظار میرود که شروع ساخت و ساز خانههای جدید – که یکی از عوامل اصلی تقاضای فولاد ساختمانی است – در بقیه سال ۲۰۲۴ و در سراسر ۲۰۲۵ همچنان به روند نزولی خود ادامه دهد.
دادههای وزارت مسکن و توسعه شهری-روستایی نشان میدهد که مساحت فروش خانههای نوساز در اکتبر نسبت به سال گذشته ۰.۹ درصد افزایش یافته که اولین رشد سالانه از ژوئن ۲۰۲۳ است. فروش خانههای نوساز در اکتبر نیز نسبت به سپتامبر ۶.۷ درصد افزایش داشت.
برخی منابع بازار فولاد گفتند که عاملی همچون سطح پایین سال ۲۰۲۴ به همراه انتظار برای محرکهای بیشتر برای تثبیت بخش ملک، ممکن است فروش خانههای نوساز چین را در سال ۲۰۲۵ نسبت به سطح سال ۲۰۲۴ کمی بهبود بخشد، اما همچنان در سطح تاریخی پایینی باقی خواهد ماند زیرا بدهی بالای خانوارها و کاهش جمعیت بر این روند تاثیر گذاشته است.
طبق آخرین دادههای اداره ملی آمار، مساحت فروش خانههای نوساز چین طی ژانویه تا سپتامبر ۱۷.۱ درصد کمتر از سال گذشته و ۴۶.۱ درصد کمتر از مدت مشابه در سال ۲۰۲۱ است، زمانی که بخش املاک چین در اوج خود بود.
یکی از منابع تجاری گفت: “فکر میکنم کاهش اهرم مالی همچنان وظیفه اصلی برای توسعهدهندگان ملک و دولتهای محلی در سال ۲۰۲۵ باقی خواهد ماند، بنابراین حتی اگر فروش خانههای نوساز و فروش زمین بتواند بهبود یابد، شروع ساخت خانههای جدید و حمایت مالی دولتهای محلی برای ساخت زیرساختها احتمالاً بهبود نخواهد یافت.”
یک منبع کارخانه فولاد گفت: “اولویت دولت و توسعهدهندگان، تثبیت قیمت مسکن در میان مازاد عرضه خانهها و کاهش جمعیت است، بنابراین شروع ساخت خانههای جدید باید تحت کنترل باشد… مسئله اصلی برای صنعت فولاد در سالهای آینده این است که چگونه ظرفیت مازاد فولاد را کاهش دهد، زیرا تقاضای فولاد به احتمال زیاد به رشد بازنخواهد گشت.”
در اواخر اکتبر، انجمن آهن و فولاد چین اعلام کرد که تحقیقات خود را درباره ارتقای ادغام و تملک صنعتی و همچنین مکانیسم خروج فولادسازان برای حل مشکل مازاد ظرفیت آغاز کرده است. با این حال، این انجمن اذعان داشت که چالشهایی در این زمینه وجود دارد و نیازمند همکاری مشترک دولت، کارخانههای فولاد و کل صنعت است.
یک تاجر دیگر گفت: “احتمالاً شاهد کاهش تولید فولاد چین، به ویژه فولاد ساختمانی، در سال ۲۰۲۵ به دلیل کاهش تقاضا هم در داخل و هم در خارج خواهیم بود. مگر اینکه دولت به سیاستهای پولی و مالی بسیار تهاجمی روی بیاورد که میتواند به تورم منجر شود، احتمالاً قیمت فولاد چین همچنان تحت فشار تقاضای ناکافی خواهد بود.”
تولید میلگرد چین، که شاخصی برای بازار فولاد ساختمانی است، در سپتامبر به ۱۵.۳۱۴ میلیون تن رسید و با توجه به تقاضای فصلی ۲۲ درصد نسبت به آگوست افزایش یافت، اما همچنان ۱۶.۶ درصد کمتر از سال گذشته بود. تولید میلگرد از ژانویه تا سپتامبر سالانه ۱۵.۷ درصد کاهش یافته و به ۱۴۵.۰۶ میلیون تن رسیده است.
منابع بازار انتظار دارند که تولید میلگرد در اکتبر افزایش یابد اما همچنان پایینتر از سطح سال گذشته باقی بماند.
به دلیل کاهش تولید میلگرد، موجودیهای میلگرد در بازارهای عمده در ۳۱ اکتبر ۲۸ درصد کمتر از سال گذشته و به ۲.۴۲ میلیون تن رسید.
با وجود کاهش چشمگیر تولید و موجودیها، دادههای S&P Global Commodity Insights نشان داد که میانگین قیمت میلگرد داخلی چین در اکتبر ۳۶۶۷ یوان (۵۱۶ دلار) به ازای هر تن بود که همچنان ۳.۴ درصد کمتر از میانگین دوره مشابه در سال ۲۰۲۳ است.