رئیس هیئت اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد از تامین حدود ۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات برق از طریق ساخت نیروگاههای خود تامین در صنعت فولاد خبر داد.
به گزارش فولادبان، نادر سلیمانی، رئیس هیئت اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران بیان کرد: احداث نیروگاههای خود تامین برای حل مشکل انرژی صنایع از سال ۱۴۰۱ در دستور کار فولادسازان قرار گرفته و در مرحله نخست هم ساخت ۲۵۰۰ مگاوات نیروگاه, به ترتیب ۹۰۰ هزار مگاوات در فولاد مبارکه، ۶۰۰ هزار مگاوات در فولاد خوزستان و هزار مگاوات هم در فولاد خراسان و دو شرکت معدنی چادرملو و گلگهر انجام شده است.
وی گفت: قرارداد اولیه فولادسازان با وزارت نیرو برای احداث ۱۰ هزار مگاوات بوده است، اما امروز مهمترین مشکل احداث و راه اندازی نیروگاه برق علاوه بر مشکلات تولید برق, انتقال آن به شبکه سراسری برق است که در زمان کمبود، برق تولید شده به مصرف خانگی میرسد؛ مشکلات تحویل دادن گاز به نیروگاههای در دست احداث و راه اندازی شده هم, امروز عملا سرمایه گذاری برای احداث نیروگاه را از اقتصادی بودن خارج کرده است.
سلیمانی افزود: برای جبران ۲۰ هزار مگاوات کمبود برق در کشور، حداقل به ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه نیاز است که برای اجرای آن باید سرمایه گذار خارجی جذب شود.
وی ادامه داد: هم اکنون ظرفیت تولید فولاد تا سقف ۵۰ میلیون تن در سال ایجاد شده است، اما متاسفانه به علت مشکلات قطع برق و گاز در فصل تابستان و زمستان, عملا تولید ۲۰ میلیون تن فولاد سالانه را از دست داده ایم.
سلیمانی گفت: هم اکنون قبل از رسیدن فصل زمستان شرکت گاز به همه فولاد سازان ابلاغ کرده که از اول آبان ۲۰ درصد مصرف را کاهش داده است.
وی درباره میزان تولید هم افزود: تولید شش ماه نخست امسال ۱۶ میلیون تن بود؛ امیدواریم که در شش ماه دوم سال همین میزان تولید محقق شود تا بتوانیم تولید ۳۲ میلیون تن سالیانه را محقق کنیم.
رئیس هیئت اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت: مشکل ناترازی انرژی، روز افزون و از آستانه تحمل جامعه فولاد خارج شده، ضمن اینکه باعث بروز نگرانیهای گسترده به ویژه به هم ریختن بازار سرمایه شده و همه مناسبات اقتصادی را از جمله رشد هشت درصدی که مورد تاکید رهبر انقلاب است تحث تاثیر قرار داده است.