جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اخبار 10 آبان 1403 - 2 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0
قوامی در مخالفت با کلیات لایحه بودجه 1404:

حداقل ۳۲۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه داریم/ کاهش اعتبارات عمرانی، ابزار دولت‌ها برای جبران بودجه است

نماینده مردم اسفراین گفت: با محاسبات سرانگشتی متوجه می‌شویم که 320 هزار میلیارد تومان کسری بودجه داریم، آقایان بگویند چگونه می‌خواهند این کسری را برطرف کنند.

حداقل ۳۲۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه داریم/ کاهش اعتبارات عمرانی، ابزار دولت‌ها برای جبران بودجه است اخبار

به گزارش فولادبان، هادی قوامی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در مخالفت با کلیات بودجه سال ۱۴۰۴ گفت: اولین نکته بحث انبساطی و انقباضی بودن بودجه است، در شرایطی قرار داریم که تورم دو رقمی می‌باشد، براساس اهداف برنامه هفتم نرخ تورم باید کاهش پیدا کند. یکی از منشا‌های اصلی تورم در سال‌های گذشته کسری بودجه دولت است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس ادامه داد: تورم زمانی افزایش پیدا می‌کند ارزش‌های حاکم بر تولید را از بین می‌برد و نابرابری‌های منطقه‌ای را ایجاد می‌کند و توزیع درآمد را بدتر می‌کند. در قانون برنامه هفتم توسعه قصد دارید ضریب جینی را به ۳۵ درصد برسانید، آیا با انبساطی می‌شود اهداف پیشرفت را محقق کرد، قطعا پاسخ منفی است.

وی افزود: دلیل انبساطی بودن بودجه بیشتر بودن رشد بودجه عمومی نسبت به رشد تورم است، آیا قصد دارید به این بودجه انبساطی رای دهید، پس در کنار آن به تورم و نابرابری نیز رای دهید. اکنون باید در مقابل بودجه بایستید، اگر اکنون از تورم جلوگیری کنید مابقی اقتصاد ایران توسعه پیدا می‌کند.

نماینده مردم اسفراین در مجلس تصریح کرد: علت مخالفت با بودجه صیانت از اهداف قانون‌گذار و برنامه هفتم توسعه است. یکی از نقاط قوت رئیس جمهور پایبندی به برنامه است. براساس مستندات این تبعیت کمی و کیفی وجود ندارد. قصد داریم رشد اقتصادی هشت درصد را محقق کنیم. در سه سال گذشته براساس آمارهای ارائه شده متوسط رشد اقتصادی ۵/۴ درصد بوده است، در سال آینده متوسط رشد اقتصادی با نفت ۵/۳ درصد و بدون نفت ۵/۲ درصد است. زمانی که رشد اقتصادی کاهش پیدا می‌کند باید از متوسط سه سال آینده فراتر برویم.

وی گفت: یکی از الزامات رشد اقتصادی بهره‌وری است، برای محقق کردن بهره‌وری باید درصدی از رشد اقتصادی از کانال بهره‌وری محقق شود. نرخ بهره‌وری در سال آینده صفر خواهد بود. برای شکل دادن به آن باید اصلاح قیمت‌ها را انجام دهیم که این اتفاق نیز رخ نداده است.

این نماینده مردم در مجلس در خصوص کسری تراز عملیاتی بودجه عنوان  کرد: در طول شش برنامه گذشته تاکید کردیم کسری بودجه به صفر برسد و هزینه‌های دولت از محل درآمدهای استحقاقی تامین شود، به همین دلیل در برنامه هفتم نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی باید به ۱۰ درصد برسد. در سال آینده باید به ۳/۶ درصد برسد اما این نسبت در سال آینده ۵/۵ درصد خواهد بود.

قوامی گفت: زمانی که به اهداف برنامه پشت می‌کنیم انتظار داریم آنها محقق شوند. امروز مجلس باید در مقابل اولین بودجه محکم بایستد زیرا اهداف برنامه محقق نمی‌شود، اجازه دهیم دولت تبعیت کمی و کیفی بودجه از برنامه هفتم را اصلاح کند، درآمدهایی که منجر به افزایش کسری پنهان می‌شوند را کاهش دهد و انقباض در هزینه‌ها را اعمال کند.

وی افزود: یکی از دلایل رشد هزینه‌ها در سال‌های گذشته نگاه ظاهری به بودجه است و تحت تاثیر نگاه‌های ظاهری هزینه‌های دولت افزایش پیدا می‌کند. نسبت کسری بودجه عملیاتی افزایش پیدا کرده است، اگر درآمدها مستحکم و شفاف است نباید کسری بودجه عملیات افزایش پیدا کند. این موضوع یکی از آسیب‌های جدی محسوب می‌شود.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: یکی از چالش‌های بودجه سال آینده کسری بودجه است. با حساب سرانگشتی حداقل ۳۲۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه داریم. آقایان بگویند چگونه می‌خواهند این کسری را برطرف کنند. اکنون اعلام می‌کنم بودجه هدفمندی ۳۰۰ هزار میلیارد تومان کسری دارد. شفای درد از خود درد بدتر شده است. دولت می‌تواند پروژه‌های مهم‌تر را کنار بگذارد و به دنبال تامین کسری برود. آیا قصد دارید به این موضوع رای بدهید.

قوامی تصریح کرد: سال آینده کسری بودجه که هدفمندی نیز در داخل آن آورده شده از چه محلی محقق می‌شود. یکی از ابزارهای دولت‌ها در طول سال‌های گذشته کاهش تخصیص پروژه‌های عمرانی بوده. با این اقدام طول بهره برداری پروژه‌های عمرانی از ۴ سال به ۱۸ سال رسیده است. این به معنای کسری پنهان بودجه است. ایستگاه راه آهنی که سال ۹۸ با ۳۵ میلیارد تومان تکمیل می‌شد اکنون با ۵۰۰ میلیارد تومان نیز به بهره برداری نمی‌رسد.

وی عنوان کرد: اوراق در یک کلمه پیمان‌کاران را اوراق کرده و منجر به کسری پنهان بودجه و بورس شده است و دخالت دولت در بازار بورس را ایجاد کرده است. بیش از سه برابر اوراق افزایش پیدا کرده، این به آن معنا است که دولت به بانک‌ها برای خرید اوراق فشار می‌آورد و بورس به محل ریزش تبدیل می‌شود و رشد نخواهیم داشت. اگر می‌خواهید به رشد و اهداف برنامه توجه کنید یک نه بزرگ به کلیات بودجه سال آینده بدهید.

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors