یک کارشناس اقتصادی_سیاسی گفت: اسرائیل در حملات اخیر خود خط قرمز بزرگی را نقض کرده؛ به طوری که حمله به کنسولگری ایران به عنوان تعرض به خاک ایران تلقی شود و قطعاً این بار حمله به خاک ایران، مسئله جدیتری خواهد بود.
احمد جانجان در گفتگو با فولادبان با اشاره به تأثیر تنشهای اخیر در تجارت خارجی ایران بیان کرد: تجارت خارجی ایران بدون شک تحت تاثیر شدید تحریمها قرار دارد و این مسئله یک واقعیت است. به نظر میرسد آمریکا نیز در حال شدت بخشیدن به آنها بوده و تحریمهای کاتسا (قانون مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریم) را به نوعی به شکل فیزیکی علیه ما اعمال میکند. از سوی دیگر، هفته گذشته وزارت خزانهداری آمریکا ۲۳ کشتی نفتی ایرانی را با پرچم و رجیستر کد تحریم کرد که این مسئله فقط به کشتیرانی محدود نمیشود؛ بلکه ما با مشکلاتی در پروازها و ترددهای بینالمللی نیز روبرو شدیم.
وی ادامه داد: برخی پروازهای ما به دلیل تحریمها با مشکل مواجه شدهاند و بر همین اساس، ناچار هستیم به جای برخی مسیرهای مستقیم، از کانال ترکیه استفاده کنیم. ناگفته نماند این محدودیتها بر ترددها نیز تأثیرگذار بوده و مسیرهای تجاری و حمل و نقل کشور را محدودتر میکند؛ حتی نشستی که وزارت نفت برای اوپک تدارک دیده بود نیز به دلیل عدم توانایی در انجام پروازهای لازم لغو شد.
کارشناس اقتصادی_سیاسی اضافه کرد: از طرفی، این تنشها و اقدامات، در حوزه دیپلماسی، میدانی و عملی اهمیت زیادی دارند و باید هر کدام از آنها به بهترین شکل به کار گرفته شوند. البته با وجود محدودیتها، اقدامات در دیپلماسی و حوزه میدانی میتوانند نتایجی در بر داشته باشند، هر چند که این تغییرات زمانبر باشد؛ اما به هر حال باید انعطافپذیری بیشتری در شرایط کنونی از خود نشان دهیم.
به گفته جانجان، اسرائیل در حملات اخیر خود خط قرمز بزرگی را نقض کرده؛ به طوری که حمله به کنسولگری ایران به عنوان تعرض به خاک ایران تلقی شود و قطعاً این بار حمله به خاک ایران، مسئله جدیتری خواهد بود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با این حال، نمیتوان در خصوص پاسخ ایران به حملات اسرائیل نظر دقیقی ارائه داد. این تصمیم بر عهده فرماندهان نظامی و مقامات ارشد کشور است؛ اگر چه احتمال دارد پاسخ به شکلهای مختلف مستقیم و یا غیر مستقیم صورت بگیرد.