پیشبینی میشود در سه ماه پاییز روند بازارها کاملا متفاوت با سه ماه رکودی تابستان باشد و نخستین محرک آن را نیز میتوان احتمال افزایش نرخ بنزین در نظر گرفت؛ فعالان بازار امیدوارند با رفع محدودیت برق در روزهای پایانی شهریور ماه گشایشی در بازار و معاملات ایجاد شود.
به گزارش خبرنگار فولادبان، هفته جاری روند افزایشی در قیمت میلگرد مشاهده شد؛ نرخ این محصول در طول هفته به صورت میانگین رشد ۱۰۰ تا ۳۰۰ تومانی را در هر کیلوگرم به ثبت رساند که البته در آخرین روز کاری که سه شنبه بود با تثبیت قیمت در محدوده ۲۷ هزار و ۹۰۰ تومانی تثبیت شد.
همچنین نرخ تیرآهن در دهمین هفته تابستان روند افزایشی را تجربه کرد؛ به گونهای که قیمت این محصول طی هفته جاری، رشد ۱۰۰ تومانی تا یک هزار و ۵۰ تومانی در هر کیلوگرم داشت و روز سه شنبه با تثبیت قیمت به کار خود پایان داد.
بازار پروفیل اما تنها در روز آغازین هفته رشد ۱۰۰ تا ۲۰۰ تومانی را در هر کیلوگرم ثبت کرد و پس از آن در محدوده خود تا پایان هفته تثبیت شد؛ به گونهای که قیمت آن تا پایان هفته ۳۶ هزار و ۳۶۰ تومان بود.
از طرفی، قیمت محصولات نبشی و ناودانی از ابتدای هفته در کلیه مبادی فروش در روند ثابت قرار داشتند و هر دو محصول با قیمت ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان هفته خود را به پایان رساندند.
گزارشها از اوضاع بازار آهن و فولاد جهانی نشان میدهد کاهش تقاضای داخلی در چین به دلیل کند شدن رشد اقتصادی، باعث شده تولیدکنندگان چینی به دنبال بازارهای جدید باشند و در نتیجه، صادرات فولاد به کشورهای جنوب شرقی آسیا و بهویژه اروپا افزایش یافته است. این امر باعث کاهش قیمتهای جهانی فولاد شده و تولیدکنندگان داخلی در بسیاری از کشورها را با چالش جدی مواجه کرده است.
برای مقابله با این سیل فولاد چینی، بسیاری از کشورها اقدام به اعمال تعرفههای جدید بر واردات فولاد از چین کردهاند. ایالات متحده، اتحادیه اروپا، کانادا و برخی کشورهای دیگر از جمله مکزیک و برزیل، تعرفههای خود را بر واردات فولاد چینی افزایش دادهاند. با این حال، به نظر میرسد که این تعرفهها تاکنون نتوانستهاند مانع از افزایش واردات فولاد چینی به این کشورها شوند.
از سوی دیگر، همانطور که انتظار میرفت قیمت آهن آلات بازار داخلی در ابتدای هفته در غالب مبادی فروش با ثبات نسبی همراه بود و تنها افزایش جزئی در قیمت تیرآهن مشاهده شد. در واقع تعطیلیهای وسط هفته بازار فعلی را به سمت رکود بیشتر سوق داده و این در حالیست که بازار آهن و فولاد کشور همسو با بازار جهانی و بازار مسکن داخلی در رکود عمیقی به سر میبرد. بازار ارز نیز با نوسانات محدودی همراه بوده و قیمت دلار در مرز کانال ۶۰ هزار تومانی در نوسان است.
همچنین به نظر میرسد اختلاف قیمت بین بورس کالا و بازار آزاد، باعث شده خریداران تمایل بیشتری به خرید محصولات فولادی به ویژه میلگرد از بازار آزاد داشته باشند. کمبود نقدینگی در بازار، قدرت خرید فعالان اقتصادی را کاهش داده و به کاهش حجم معاملات منجر شده است.
از طرفی، بازار آهن و فولاد در سه ماه تابستان در فاز رکود و انتظار قرار داشت؛ اما از ابتدای شهریور تا حدودی شاهد تشدید این روند بودیم، قیمت آهن آلات در پایان هفته گذشته نیز در اکثر حوزهها ثابت اعلام شد و به نوعی شاهد تلاش بازار آهن داخلی برای حفظ قیمتهای فعلی و جلوگیری از کاهش قیمت هستیم.
در این راستا، به گفته کارشناسان پیشبینی میشود در سه ماه پاییز روند بازارها کاملا متفاوت با سه ماه رکودی تابستان باشد و نخستین محرک آن را نیز میتوان احتمال افزایش نرخ بنزین در نظر گرفت. فعالان بازار امیدوارند با رفع محدودیت برق در روزهای پایانی شهریور ماه گشایشی در بازار و معاملات ایجاد شود.
از سوی دیگر، بازار ارز در تمام طول هفته در کانال ۵۹ هزار تومانی در حال حرکت بود که نهایتاً در روز چهارشنبه ۱۴ شهریور ماه در محدوده ۵۹ هزار و ۷۰۰ تومانی تثبیت شد.
در این راستا، انتظار میرود با ورود به فصل پاییز کف قیمت دلار در کانال ۶۰ هزار تومانی حمایت شده و تثبیت دهد و کانال ۲۷ هزار تومانی نیز به کف حمایتی میلگرد تبدیل شود.