نماینده دوره دوازدهم مجلس گفت: معدن مس جانجا اولین پروژه بزرگ صنعتی و معدنی در منطقه سیستان است که باعث امید آفرینی در مردم شده است؛ چرا که در 20 سال گذشته به دلیل خشکسالی، عدم تأمین حقابه هیرمند و حقابه تالاب بینالمللی هامون کسب و کار مردم در کشاورزی، دامداری و صیادی عملاً تعطیل شده بود.
فرهاد شهرکی در گفتگو با فولادبان در رابطه با پروژه مس جانجا بیان کرد: چند شرکت معدنی از جمله تجلی توسعه معادن و فلزات (۵ درصد)، معدنی و صنعتی چادرملو (۲۰ درصد)، معدنی و صنعتی گل گهر (۲۰ درصد)، بینالمللی توسعه صنایع و معادن غدیر (۱۵ درصد)، سنگ آهن گوهر زمین (۲۰ درصد) و سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات (۲۰ درصد) با تشکیل یک کنسرسیوم متعهد به انجام توسعه معادن و صنایع مس جانجا شدهاند.
وی ادامه داد: چند سال گذشته پروژهای نزدیک سفیدآبه در منطقهای به نام جانجا به کمک این شرکتها آغاز به کار کرد که بهرهبرداری کامل آن سال ۱۴۰۶ به اتمام میرسد. در حال حاضر، کارهای باطله برداری معدن در حال انجام بوده و منطقه معدنی حدود ۱۰ کیلومتر مربع است که البته پیش بینی میشود حدود ۹۰ کیلومتر مربع دیگر نیز رگههای معدنی آن ادامه داشته باشد و احتمالاً بتوانیم از آن محدوده استفاده کنیم.
به گفته نماینده سیستان و بلوچستان، معدن مس جانجا اولین پروژه بزرگ صنعتی و معدنی در منطقه سیستان است که باعث امید آفرینی در مردم شده است؛ چرا که در ۲۰ سال گذشته به دلیل خشکسالی، عدم تأمین حقابه هیرمند و حقابه تالاب بینالمللی هامون کسب و کار مردم در کشاورزی، دامداری و صیادی عملاً تعطیل شده بود.
شهرکی افزود: در نهایت این پروژه به صورت مستقیم و غیرمستقیم میتواند تعداد قابل توجهی از جوانان منطقه را به کار گیرد؛ چرا که صنعت مس دارای خوشههای پایین دستی بوده که ارزش افزوده نسبتاً بالایی دارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ناگفته نماند در پروژه مس جانجا حدود ۱۰ هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغال دارند که با توجه به جایگاه مس در جهان، سود بسیار خوب و توجیهات اقتصادی مناسبی برای سرمایه گذاران خواهد داشت.