سیستان و بلوچستان با قرار داشتن بر روی کمربند فلزی و معدنی جهان که از صربستان تا پاکستان ادامه دارد یکی از استانهای بزرگ معدنی کشور محسوب میشود.
حسن طاهری در گفتگو با فولادبان، با اشاره به معادن سیستان و بلوچستان و ظرفیتهای بالای ذخایر آنها، اظهار داشت: این معادن در رتبههای اول و دوم کشوری قرار گرفتند که این نشاندهنده ظرفیت، رشد و رونق اقتصادی در منطقه است.
وی افزود: در این میان وجود معادن غنی و متنوع و سهم بالای سیستان و بلوچستان در برخورداری از این معادن و امکان توسعه فعالیتهای معدنی توسعه و پیشرفت اقتصادی این نقطه را رقم خواهد زد.
این کارشناس معدنی ادامه داد: معدن مس جانجا تنها یکی از معادن سیستان و بلوچستان است که با توجه به سطح اکتشافات انجام شده، یکی از بزرگترین معادن جنوب شرق کشور تلقی شده چرا که با ادامه فعالیتهای اکتشافی ذخایر این معدن در حال افزایش بوده و بهرهبرداری از ذخیره مس این معدن میتواند علاوهبر توسعه اقتصادی منطقه تأثیر مستقیم بگذارد.
به گفته طاهری، طرح مس جانجا با توجه به اهمیت و اینکه جزء طرحهای پیشران در دولت است اثراتی بر زندگی مردمان مرزدار و غیور سیستان و بلوچستان گذاشته که تأمین امنیت، توسعه اقتصادی، افزایش اشتغال و رفاه برای مردم منطقه بخشی از اثرات اجرای طرح در این منطقه به شمار میرود.
شناخت مزیتهای سرمایهگذاری در بخش معدن میتواند علاوهبر هدایت سرمایهها و منابع به سمت بهرهبرداری توان رقابتی در بازارهای بینالمللی ایجاد کند که این امر در سیستان و بلوچستان به عنوان رنگین کمانی از معادن دور از انتظار نیست و در دولت سیزدهم نیز شاهد اتفاقات بینظیری در این عرصه هستیم.
وی در پایان تاکید کرد: شناخت مزیتهای سرمایهگذاری در بخش معدن میتواند علاوهبر هدایت سرمایهها و منابع به سمت بهرهبرداری توان رقابتی در بازارهای بینالمللی ایجاد کند که این امر در سیستان و بلوچستان به عنوان رنگین کمانی از معادن دور از انتظار نیست.
به گزارش فولادبان، شهریور سال ۱۴۰۰ گواهی کشف یکی از بزرگترین معادن مس کشور صادر شد. این معدن در شهرستان نهبندان واقع شده و از معادن کلاس جهانی محسوب میشود.
این معدن با ذخیره قطعی ۱۰۱میلیون تن و ذخیره احتمالی ۲۰۲میلیون تن ماده معدنی با توجه به سطح اکتشافات انجام شده، یکی از بزرگترین معادن جنوب شرق کشور است که پیشبینی میشود با توسعه اکتشافات در منطقه، ذخیره احتمالی آن به یکمیلیارد تن برسد.
تامین امنیت، توسعه اقتصادی، افزایش اشتغال و رفاه برای مردم منطقه یکی از اثرات اجرای طرح مس جانجا است که در کنار توسعه معدن و احداث واحدهای فرآوری صورت میگیرد.