مقابله با چالشها و بهبود رقابتپذیری، نیاز به اقدامات مشترک و استراتژیهای یکپارچه بین کشورهای آمریکای لاتین و همچنین توجه به شرایط خاص هر کشور و میزان توان مالی آنها وجود دارد.
به گزارش فولادبان و به نقل از نشریه جهانی فست مارکت، کنفرانس فولاد برزیل با موضوعات مرتبط با دفاع تجاری از صنعت فولاد و تلاش برای حفظ رقابتپذیری آمریکا لاتین در برابر واردات فولاد از چین، در سائوپائولو برگزار شد.
گزارشها نشان میدهد که قیمتهای فولاد وارداتی از چین به طور غیرمنصفانه پایین است و این موضوع به عنوان تهدیدی برای صنایع داخلی آمریکای لاتین قلمداد میشود.
در این کنفرانس، مدیران صنعت فولاد برزیل به قیمتهای بسیار پایین فولاد چینی به عنوان قیمتهای «غارتگرانه» و «یارانهای» اشاره کردند و گفتند: چین با استفاده از سیاستهای حمایتی و پرداخت یارانه به صنعتگرانش، قیمت فولاد خود را پایین نگهداشته و به این ترتیب به صنایع فولاد سایر کشورها آسیب میزند.
برای مقابله با این چالش، برزیل از خرداد سال جاری سیاست تعرفهای را اتخاذ کرده است که طبق آن، حجم مجاز واردات ۱۱ محصول فولادی به مدت یک سال تعیین شده و در صورت مازاد، تعرفه ۲۵ درصدی اعمال خواهد شد.
همچنین، برزیل تدابیر ضد دامپینگ و ضد یارانهای را نیز در دست اجرا دارد. دیگر کشورها مانند شیلی، کلمبیا و مکزیک نیز اقداماتی مشابه انجام دادهاند، اما صنعتگران خواستار همکاری مشترک بیشتری هستند.
بحثهای دیگری که در کنفرانس مطرح شد، شامل موضوعات مرتبط با کربنزدایی و پایداری بود. چین به عنوان یکی از کشورهایی که صنعت فولاد آن کربنزا است، در تولید فولاد به منابع کربنی زیادی وابسته است و خرید فولاد از چین به معنای تعویق فرآیند کربنزدایی در کشورهای واردکننده است.
برزیل نیز به دنبال رسیدن به اهداف کربنزدایی خود تا سال ۲۰۵۰ است و تلاش میکند تا از منابع انرژی تجدیدپذیر و هیدروژن سبز استفاده کند. با این حال، تولید فولاد در برزیل هنوز عمدتاً به کورههای بلند (Blast Furnaces) وابسته است که نسبت به کورههای قوس الکتریکی (Electric Arc Furnaces) بیشتر کربن تولید میکنند.
برزیل نیاز دارد تا در راستای کاهش کربن، سرمایهگذاریهای قابل توجهی انجام دهد که این امر ممکن است فشار مالی زیادی به صنایع وارد کند. به گفته مدیران، برای این تغییرات نیاز به سرمایهگذاریهای زیادی است و برخی از کشورها قادر به تأمین این هزینهها نیستند.
مباحثی در خصوص استانداردهایی مانند استاندارد تنظیم مرزی کربن (CBAM) اتحادیه اروپا نیز مطرح شد که ممکن است بر واردات تأثیر بگذارد. اما نگرانیهایی وجود دارد که تطابق با این استانداردهای بینالمللی ممکن است به نیازهای خاص و شرایط محلی برزیل پاسخ ندهد و فشار اضافی بر صنعت فولاد این کشور ایجاد کند.
در نهایت، جمعبندی کنفرانس اینچنین بود که برای مقابله با چالشها و بهبود رقابتپذیری، نیاز به اقدامات مشترک و استراتژیهای یکپارچه بین کشورهای آمریکای لاتین و همچنین توجه به شرایط خاص هر کشور و میزان توان مالی آنها وجود دارد.