به گزارش خبرنگار فولادبان، هفته جاری برخلاف هفته گذشته روند صعودی در قیمت میلگرد مشاهده شد؛ نرخ این محصول در طول هفته افزایشی و ثابت بود که به صورت میانگین در هفته جاری حدود ۱۰۰ تا ۶۰۰ تومان رشد در هر کیلوگرم را به ثبت رساند. از طرفی، به نظر میرسد مصرف کنندگان شروع به خرید میلگرد کردهاند و بر همین اساس، قیمت این محصول به کانال ۳۰ هزار تومانی نزدیک شده است.
نرخ تیرآهن نیز در هفتمین هفته تابستان روند حدوداً نزولی را تجربه کرد؛ به گونهای که قیمت این محصول طی هفته جاری، یک رشد ۳۰۰ تومانی و کاهش ۱۰۰ تومانی تا ۶۰۰ تومانی در هر کیلوگرم داشت و روز چهارشنبه با قیمت میانگین ۳۰ هزار تومان به کار خود پایان داد.
بازار پروفیل نیز در طول هفته روند ثابتی را طی کرد و تنها روز یکشنبه کاهش ۲۰۰ تا ۵۰۰ تومانی در هر کیلوگرم داشت که در نهایت این محصول قیمت ۳۷ هزار و ۱۶۵ تومان را در روز چهارشنبه ۱۷ مردادماه را به ثبت رساند.
از سوی دیگر، قیمت محصولات نبشی و ناودانی از ابتدای هفته در کلیه مبادی فروش در روند افزایشی قرار داشتند که به تدریج ثابت شدند. هر کدام از آنها با افزایش حدود ۹۰۰ تومانی به ترتیب با نرخ ۳۰ هزار و ۵۰۰ تومان و ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان هفته خود را به پایان رساندند.
گزارشها از اوضاع بازار آهن و فولاد نشان میدهد در هفتههای اخیر چالشهای متعددی وجود داشته که نوسانات شدید قیمتها، کاهش حجم معاملات و رکود نسبی از از مهمترین چالشهای این بازار است. از طرفی برخلاف انتظارات، قیمت شمش فولاد در هفتههای اخیر تغییری نداشته و نرخ میلگرد در برخی مناطق با افزایش اندکی همراه بوده است.
در واقع کارخانههای بزرگ تولیدکننده میلگرد با مشکلاتی مواجه شدهاند که به کاهش تولید و در نتیجه کمبود برخی سایزهای پر مصرف منجر شده است. کمبود شدید میلگردهای سایز پرمصرف، افزایش قیمتها و وجود میلگردهای زرد (زنگ زده) با قیمت پایینتر، از جمله مهمترین مشکلات این بازار است.
میتوان گفت کمبود برق و محدودیتهای تولید، عرضه فولاد در بازار داخلی را کاهش داده و تا حدودی بر افزایش قیمتها دامن زده است. به نظر میرسد تا زمانی که مشکلات موجود از جمله کمبود برق، نوسانات نرخ ارز و تنشهای منطقهای برطرف نشود، انتظار میرود بازار فولاد همچنان با نوسانات و رکود همراه باشد.
هفته آینده بازار آهن احتمالاً با نوسانات قیمتی مواجه خواهد شد و اگر نرخ ارز رشد کند یا تقاضا در پروژههای دولتی افزایش پیدا کند، ممکن است قیمتها روند صعودی خود را با شدت بیشتر ادامه دهند.
همچنین بازار ارز در تمام طول هفته در کانال ۶۰ تا ۶۱ تومانی در حال حرکت بود که نهایتاً در روز چهارشنبه ۱۷ مرداد ماه در محدوده ۶۱ هزار و ۳۰۰ تومانی تثبیت شد.
در این راستا، بازار ارز در هفته آینده احتمالاً تحت تأثیر عواملی مانند انتظارات تورمی و تحولات سیاسی داخلی و خارجی با نوساناتی همراه خواهد بود. البته در صورتی که مذاکرات بینالمللی پیشرفت داشته باشد یا تغییرات مثبتی در روابط خارجی ایران رخ دهد، ممکن است نرخ دلار کاهش یابد.