جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اتحادیه ها و انجمن های فولاد 01 مرداد 1403 - 6 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0
رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران مطرح کرد:

درخواست فولادی‌ها از دولت جدید؛ رونق صادرات با اصلاح سیاست‌های ارزی/ ظرفیت تولید ۵۰ میلیون تنی فولاد خاک می‌خورد

رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان فولاد ایران، اصلاح سیاست‌های ارزی و کاهش فاصله ارز نیمایی با بازار آزاد را به عنوان درخواست‌های مهم فولادی‌ها از رییس دولت جدید عنوان کرد.

درخواست فولادی‌ها از دولت جدید؛ رونق صادرات با اصلاح سیاست‌های ارزی/ ظرفیت تولید ۵۰ میلیون تنی فولاد خاک می‌خورد اتحادیه ها و انجمن های فولاد

بهرام سبحانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان فولاد ایران در نشست خبری خود به چالش‌های دیرینه صنعت فولاد اشاره کرد و گفت: مدیریت مصرف در بخش خانگی و بهینه‌سازی مصرف سوخت در کارخانجات بخشی از ناترازی انرژی را بهبودمی‌بخشد.

وی افزود: در سال‌های اخیر مشکل تامین انرژی صنعت فولاد نمود بیشتری داشته است و متاسفانه فولادسازان در تابستان با قطعی برق و در زمستان قطعی گاز مواجه هستند که این نیاز به سرمایه‌گذاری بلند مدت توسط دولت نیاز دارد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد افزود: فرصت های از دست رفته بابت محدودیت های گازی در سال ۱۴۰۰، ۲۶ همت، در سال ۱۴۰۱، ۳۲ همت و در سال ۱۴۰۲، ۶۸ همت بوده است.

سبحانی گفت: جمع تولید از دست رفته ما به دنبال قطع برق و گاز که در واقع می توانستیم تولید کنیم اما نکردیم در سال ۱۴۰۰، ۷۹ همت، در سال ۱۴۰۱، ۷۶ همت و در سال ۱۴۰۲، ۹۸ همت بوده است.

بهرام سبحانی، با بیان این که بر اساس سند چشم‌انداز ۲۰ ساله کشور، ظرفیت تولید فولاد باید به ۵۵ میلیون تن برسد، گفت: برای دستیابی به برنامه تولید ۵۰ یا ۵۵ میلیون تن فولاد از برنامه عقب نیستیم و رشد مورد انتظار تا حدود زیادی محقق شده است.

وی افزود: با توجه به ظرفیت‌های ایجاد شده برای تولید فولاد، بهره‌برداری از این ظرفیت مستلزم سرمایه‌گذاری در دیگر بخش‌های کشور چون معادن، صنعت نیروگاهی و غیره است. فولاد به عنوان یک صنعت مادر، زمانی توسعه می‌یابد که صنایع مرتبط با صنعت فولاد نیز به دنبال آن توسعه پیدا کنند.

سبحانی با بیان اینکه کمبود سرمایه‌گذاری در بخش‌های مربوط به معادن، گاز و برق از جمله چالش‌های صنعت فولاد به شمار می‌آیند، عنوان کرد: در صورت سرمایه‌گذاری به موقع در بخش معادن، گاز و برق، مسیر برای توسعه و تولید این صنعت هموارتر می‌شود. در حال حاضر ظرفیت تولید فولاد کشور به حدود ۳۲ تا ۳۳ میلیون تن رسیده اما محدودیت‌های مربوط به تامین برق و گاز به موقع و همچنین قطعی‌های مداوم آنها، افزایش تولید فولاد به ۵۰ میلیون تن را با تاخیر مواجه کرده است.

بزرگترین معضل صنعت فولاد چیست؟

رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد با اشاره به چالش‌های این صنعت، اظهار داشت: عدم سرمایه‌گذاری مناسب در بخش‌هایی چون راه آهن، جاده، امکانات حمل و نقلی و اسکله‌ها باعث شده زیرساخت‌های مربوط به این صنایع، متناسب با تولید فولاد رشد نکنند. لذا ضروری است سرمایه‌گذاری لازم در بخش‌های مربوط به ساخت نیروگاه برای تامین به موقع گاز و برق در کشور صورت گیرد.

امکان بهره‌برداری از ۳۲ تا ۳۳ میلیون تن فولاد، ظرفیت تولید ۵۰ میلیون تنی خاک می‌خورد

وی، سرمایه‌گذاری برای تولید ۵۰ میلیون تن فولاد را امری ضروری دانست و عنوان کرد: واحدهای صنعت فولاد اقدام به اجرای طرح‌های توسعه‌ای کرده و به دنبال سرمایه‌گذارهای جدید رفته‌اند. در حال حاضر، ظرفیت تولید فولاد به بیش از ۵۰ میلیون تن افزایش یافته اما امکان بهره‌برداری بیشتر از ۳۲ تا ۳۳ میلیون تن در کشور وجود ندارد.

سبحانی با اشاره به اینکه ظرفیت مناسبی برای تولید فولاد ایجاد شده، تصریح کرد: در بخش معادن، استخراج و اکتشاف نیز نیازمند سرمایه‌گذاری لازم هستیم که اگر تاکنون مجموعه موارد ذکر شده به موازات توسعه فولاد حرکت می‌کردند، ظرفیت تولید به بیش از ۴۰ میلیون تن می‌رسید.

سبحانی با بیان این که هم‌اکنون دهمین کشور بزرگ دنیا در تولید فولاد هستیم، افزود: در صورتی‌که تولید فولاد به بیش از ۴۰ میلیون تن افزایش می‌یافت، این صنعت به رتبه هفتم دست پیدا می‌کرد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد با بیان اینکه صنعت فولاد به منظور تکمیل زیرساخت‌ها و احداث نیروگاه‌های جدید برای تامین برق در دولت چهاردهم نیازمند سرمایه‌گذاری است، افزود: در دولت چهاردهم، قوانین و مقررات نیازمند بازنگری است و باید مانع اجرای قوانین بازدارنده شد.

درخواست فولادی‌ها از دولت جدید؛ رونق صادرات با اصلاح سیاست‌های ارزی

سبحانی در پایان با اشاره به اولویت‌های رییس دولت جدید برای صنعت فولاد گفت: یکی از چالش‌های اصلی صادرکنندگان فولاد این است که باید صد درصد ارز حاصل از صادرات خود را به ارز نیما تحویل دهند. این موضوع موجب مشکلاتی برای صادرات فولاد شده، زیرا فاصله قیمت ارز آزاد با ارز نیمایی بسیار زیاد است و صادرکننده مجبور است ارز خود را با نرخ نیما فروخته و هزینه‌ها را براساس ارز آزاد تامین کند که این امر برای صادرکننده مقرون به صرفه نیست. لذا به نظر می‌رسد، با اصلاح سیاست‌های ارزی و کاهش فاصله قیمت ارز آزاد با ارز نیمایی در دولت چهاردهم بتوان شاهد کاهش چالش‌های این بخش شد.

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors