جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اخبار بازار آهن و فولاد 07 بهمن 1402 - 1 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

تحلیل روزانه بازار آهن شنبه 7 بهمن؛ دلار چه مسیری را طی می‌کند؟/ هفته آرام فولاد جهانی به روایت آمار

تحلیل روزانه بازار آهن شنبه 7 بهمن؛ دلار چه مسیری را طی می‌کند؟/ هفته آرام فولاد جهانی به روایت آمار اخبار بازار آهن و فولاد افزایش قیمت دلار، تحلیل قیمت دلار، تغییرات نرخ دلار، قیمت دلار, قیمت دلار صرافی ملی, نرخ دلار در بازار آزاد, نرخ دلار در بازار دولتی

به گزارش فولادبان، دلار امروز با نرخ 55 هزار و 850 تومان در بازار معامله شد که نسبت به روز معاملاتی هفته گذشته افزایش 500 تومان داشته است. کارشناسان بر این باورند به دلیل اینکه یکبار نرخ ارز به بیش از 60 هزار تومان رسیده اگر دوباره به همان نرخ برسد قطعا روند فزاینده خود را طی می‌کند. در این صورت بانک مرکزی دو راه دارد: اول اینکه ارز را به صورت مستقیم در بازار تزریق کند و به اصطلاح ارزپاشی انجام دهد و از سوی دیگر منتظر تثبیت بازار بماند روال قبلی را طی کند. ظاهرا محمد رضا فرزین، رییس کل بانک مرکزی چنین قصدی ندارد که با ارزپاشی نرخ را پایین نگه دارد. بازار ارز اکنون بر بازارهای دیگر نیز تاثیر زیادی داشته است.

از سوی دیگر بنابر اعلام انجمن جهانی فولاد، صنایع فولاد سازی ایران ۱۰ آذر تا ۱۰ دی ۱۴۰۲ (دسامبر امسال) با تولید ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تُن فولاد خام به رکورد تولید سالیانه ۳۱ میلیون و یکصد هزار تُن رسید. انجمن جهانی فولاد در این گزارش میزان تولید جهانی فولاد خام در همین مقطع زمانی را ۱۳۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تُن اعلام کرد که ۵.۳ درصد در مقایسه با تولید دسامبر ۲۰۲۲ کاهش داشته است. این سند که براساس اطلاعات گزارش شده ۷۱ کشور تولیدکننده فولاد به این انجمن گردآوری شده است، نشان می‌دهد که با وجود کاهش تولید ۲ کشور چین و آلمان در دسامبر امسال، بقیه کشورهای تولیدکننده اصلی فولاد جهان شامل ژاپن، هند، آمریکا، روسیه، کره جنوبی، ترکیه، برزیل و ایران در دسامبر امسال در مقایسه با پارسال افزایش تولید را تجربه کرده‌اند که ایران پس از ترکیه بیشترین رشد تولید را بین ۱۰ تولیدکننده برتر جهان داشته است.

امروز در بازار جهانی فولاد آرام بود. به طوریکه شمش دریای سیاه بدون تغییر با نرخ 510 دلار در هر تن معامله شد. همچنین شمش داخلی چین نیز تغییری نداشت و با همان نرخ 3730 یوآن در بازار چین به فروش رسید. شمش آسیای جنوب شرقی با تغییرات اندک امروز در پایه 548 دلار در هر تن ایستاد و میلگرد صادراتی ترکیه نیز با افزایش به 617.5 دلار در هر تن معامله شد. ورق گرم و سرد CIS نیز به ترتیب 590 و 720 دلار در هر تن معامله شدند که نسبت به روز گذشته تغییری نداشتند.

هفته گذشته در بازار واردات سنگ آهن چین قیمت بهبود و از ۱۳۱ دلار هفته قبل به حدود ۱۳۷ دلار هر تن سی اف آر رسید. در واقع علت اصلی تقویت بازار سنگ آهن چین این بود که بانک مرکزی این کشور ذخایر بانکی را به منظور حمایت از اقتصاد در حال مبارزه آن و افزایش اعتماد مصرف کننده بیش از حد انتظار کاهش داد. کاهش ۵۰ واحدی نسبت ذخیره الزامی بانک ها که از هفته آینده اعمال می شود در دو سال اخیر بی سابقه است. در هفته ای که گذشت در بازار واردات قراضه ترکیه قیمت قراضه سنگین ۲۰-۸۰ از ۴۲۱ دلار هفته قبل تا ۴۱۷ دلار افت داشت و تا پایان هفته به ۴۲۰ دلار هر تن سی اف آر بازگشت. قراضه صادراتی سنگین کلاس ۲ ژاپن در ۳۶۳ دلار هر تن فوب در ثبات ماند. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا نیز در ۴۰۴ دلار هر تن سی اف آر بدون تغییر باقی ماند.

همچنین بیلت صادراتی فوب دریای سیاه با ۵ دلار افت به ۵۱۰ دلار هر تن فوب کاهش یافت. در بازار داخلی چین قیمت بیلت ۱۰ دلار بالا رفت و ۵۱۵ دلار هر تن درب کارخانه شنیده شد. بیلت وارداتی به چین نیز هفته گذشته از ۴۴۸ دلار به ۴۵۵ دلار هر تن سی اف آر بهبود داشت. در بازار واردات جنوب شرق آسیا نیز قیمت بیلت ۹ دلار بالا رفت و ۵۴۹ دلار هر تن سی اف آر شنیده شد. در ترکیه نیز بیلت وارداتی از ۵۵۰ دلار هفته قبل به حدود ۵۳۸ دلار هر تن سی اف آر رسید.

قیمت میلگرد صادراتی چین هفته گذشته ۲ دلار رشد داشت و ۵۶۶ دلار هر تن فوب ثبت شد. در بورس شانگهای قیمت قرارداد میلگرد ۱۰ دلار بهبود داشت و ۵۶۰ دلار هر تن ثبت شد. قیمت میلگرد صادراتی ترکیه نیز با حدود ۸ دلار رشد به ۶۱۸ دلار هر تن فوب رسید. در جنوب شرق آسیا میلگرد وارداتی ۵۶۸ دلار هر تن سی اف آر ثبت شد که ۲ دلار بهبود هفتگی داشت. در بازار داخلی امریکا نیز میلگرد در ۸۷۵ دلار هر شورت تن درب کارخانه بدون تغییر باقی ماند و در بازار داخلی اروپا میلگرد ۶۳۵ یورو هر تن درب کارخانه و در ثبات بود.

ورق گرم صادراتی فوب دریای سیاه در این مدت ۵۹۰ دلار هر تن فوب شنیده شد که در ثبات بود. متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین تا ۵ دلار بالا رفته ۵۷۹ دلار هر تن فوب شنیده شد. در جنوب شرق آسیا آخرین قیمت ورق گرم از ۵۶۳ تا ۵۶۷ دلار به ۵۶۹ تا ۶۰۷ دلار هر تن سی اف آر بهبود داشت. در بازار داخلی اروپا ورق گرم ۵ یورو رشد داشت و ۷۵۰ یورو هر تن درب کارخانه شنیده شد. در بازار داخلی امریکا هم ورق گرم ۱۰ دلار افت داشت و ۱۰۸۰ دلار هر شورت تن درب کارخانه شنیده شد.

 

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors