یک فعال فولادی گفت: الزام تولید کنندگان به فروش فقط از طریق بورس کالا مشکلات فراوانی را برای تولید کنندگان از جمله مشکلات مالی و تجمع محصولات تولیدی در انبار بوجود آورده است.
حسین بختیاری در گفتگو با فولادبان در خصوص کمیته سه جانبه بورس کالا اظهار کرد: طرح این کمیته توسط وزیر اقتصاد ارائه شده که در پی اظهار نظر وزیر مسکن وشهرسازی مبنی بر بالا بودن قیمت مصالح ساختمانی از جمله فولاد و سیمان صورت گرفت. در این راستا، وزیر مسکن بالا بودن این اقلام را به دلیل عرضه آنها در بورس کالا میدانست و درخواست حذف آنها را مطرح کرد.
وی افزود: گویا این درخواست از طرف دولت مورد قبول واقع نشده است؛ اما به جای آن مصوب شد یک کمیته سه جانبه مرکب از وزارت مسکن و شهرسازی، وزارت صمت و بورس کالا تشکیل شود و مشکلات مربوط به قیمت گذاری این محصولات در بورس کالا مطرح گردد.
فعال فولادی تصریح کرد: لازم بذکر است قیمت فولاد در مسکن درصد ناچیزی دارد و تجربه سالهای گذشته نشان میدهد هرچند نرخ فولاد کاهش یابد، تاثیری در قیمت مسکن ایجاد نمیکند؛ چرا که مسکن تحت تاثیر عوامل دیگری از جمله عرضه و تقاضا است. بر همین اساس، نمونه آن در سال گذشته اتفاق افتاد و قیمت فولاد در سال گذشته کاهش حدود 30 درصدی را تجربه کرد؛ اما قیمت مسکن همچنان افزایشی باقی مانده است.
به گفته بختیاری، شرکتهای تولید کننده فولاد باید این اختیار را داشته باشند که محصولات خود را خارج از بورس کالا نیز به فروش برسانند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: به نظر میرسد الزام تولید کنندگان به فروش فقط از طریق بورس کالا مشکلات فراوانی را برای تولید کنندگان از جمله مشکلات مالی و تجمع محصولات تولیدی در انبار بوجود آورده است. همچنین بسیاری از مصرف کنندگان واقعی و پروژههای ساختمانی را که امکان خرید از بورس ندارند را به سمت خرید از واسطهها سوق میدهد.