رئیس کمیسیون صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران گفت: تولید داخلی ماشین آلات معدنی دچار معایب و مشکلات زیادی است که اجبار بهره بردار بخش معدن به خرید این ماشین آلات جفا به بخش تولید است و وزارت صمت باید اطلاعات تولید را انتشار دهد.
به گزارش خبرگزاری فولادبان بهرام شکوری، رئیس کمیسیون صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران در رابطه با کمبود ماشین آلات معدنی در کشور و عدم شفافیت در ارائه اطلاعات حوزه تولید گفت: 3/98 درصد معادن ما در سطح کشور کوچک و متوسط می باشند که این معادن دارای مشکلات عدیده ای هستند. معادن ما چوب دو سر طلا هستند و این مطالب را به آقای رئیس جمهور رساندیم که وقتی صحبت از حمایت از تولید کننده داخلی صورت می گیرد، بخش معدن را جز تولید کننده های خارجی در نظر می گیرند و حمایت مناسبی صورت نمی گیرد. اگر بنا به حمایت از تولید داخل باشد چرا از معدن حمایت نمی شود. اینکه بهره برداران و فعالین معدن را مجاب کنیم که به دلیل حمایت از تولید داخل ماشین آلات ایرانی را گران تر از مشابه خارجی خریداری کنند، جفا به بخش معدن و تولید داخل است.
وی افزود: مسئولیت واردات ، بخش تولید و ممنوعیت واردات در حوزه وزارت صمت است که طی بخش نامه های گذشته روند قیمتی ماشین آلات در چند سال گذشته تا به امروز، یک روند افزایشی بوده است و سه برابر بازار دنیا ماشین آلات خریداری می کنیم و این محدودیت های به دلیل حمایت از تولید داخل صورت گرفته است.
رئیس کمیسیون صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران گفت: هیچ آمار دقیقی در حوزه تولید کننده و انواع ماشین آلات و جزییات آن تا به حال در دسترس نیست و اگر موجود است باید متولی آن، این اطلاعات را انتشار و در اختیار فعالین بخش معدن قرار دهد . اینکه چند تولید کننده، چند نوع ماشین آلاتی و چه تعداد تولید شده و ارزش ماشین آلات و ارزش دلاری آن و همچنین کشور سازنده اجزای آن مانند موتور و گیربکس و … باید انتشار یابد و شفاف سازی در این مورد انجام بگیرد
وی ادامه داد: نکته ی مهم دیگر، بحث قیمت این ماشین آلات داخلی با مشابه خارجی است که در بعضی مواقع قیمت داخلی ماشین آلات چندین برابر همان نمونه در خارج از کشور می باشد. این موارد در بخش تولید داخل باید رعایت شود تا فعال بخش معدنی رغبت به خرید این ماشین آلات داشته باشد و با انتخاب درستی در این زمینه هزینه کند
شکوری در پایان گفت: در حوزه تولید داخل مشکلات متعددی وجود دارد که بخش معدن تمایلی به خرید این نوع ماشین آلات ندارد و باید این موانع و مشکلات مرتفع شود و اطلاعات گفته شده در حوزه تولید در دسترس قرار گیرد تا عدد دقیقی از میزان تولید و واردات را داشته باشیم .