جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اخبار 03 آبان 1402 - 1 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

ژئوپارک ارس مجموعه‌ای از پدیده‌های کم‌نظیر زمین‌شناختی است

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت که در منطقه آزاد، پدیده‌های زمین‌شناسی بسیار زیبایی وجود دارد. ژئوپارک ارس مجموعه‌ای از پدیده‌های کم‌نظیر زمین‌شناختی، طبیعی و فرهنگی است.

ژئوپارک ارس مجموعه‌ای از پدیده‌های کم‌نظیر زمین‌شناختی است اخبار لیر

به گزارش فولادبان، علیرضا شهیدی گفت: سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور بیش از ۳۰ پتانسیل برای اینکه این ژئوپارک‌ها در مقیاس جهانی شناخته شوند را مطالعه کرده است.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور ضمن اشاره به بخشنامه اخیر دولت مبنی بر واگذاری وظیفه پتانسیل‌یابی و انجام مراحل ابتدایی شناسایی ژئوپارک به سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، تصریح‌کرد: این سازمان با انرژی بیشتری این مطالعات را انجام می‌دهد و ارس چند ویژگی بسیار خوب دارد و در منطقه استراتژیک، تجاری و صنعتی واقع شده و مناطق آزاد به عنوان راه آزادی جهت تجارت و ورود فناوری‌ها و تکنولوژی استفاده می‌شوند.

معاون وزیر صمت گفت: در این منطقه پدیده‌های زمین‌شناسی بسیار زیبایی وجود دارد و پس از ۵۰ الی ۶۰ کیلومتر که از تبریز خارج می‌شویم، پدیده‌های زیبای زمین‌شناسی در ارس به اوج خود می‌رسد.

شهیدی با بیان اینکه یکی از پدیده‌های خاص زمین‌شناسی دنیا با عنوان مرز پرموتریاس (به‌عنوان گذر تدریجی دوران نخست زمین‌شناسی به دوره دوم) در این منطقه اتفاق افتاده است، ادامه‌داد: در غرب آسیا و ایران دو منطقه یکی واقع جلفا در این استان و دیگری یکی در منطقه شهررضا در آباده این پدیده زمین‌شناسی اتفاق افتاده که مطالعات زمین‌شناسی زیادی بر روی این مناطق انجام شده است.

وی، وجود پدیده‌های طبیعی زمین‌شناسی و همچنین تاریخی و جامعه محلی منطقه ارس را به عنوان عواملی یاد کرد که موجب شده این منطقه بتواند از مزیت جهانی شدن استفاده کند و ابراز امیدواری کرد که از مزیت جهانی شدن ژئوپارک این منطقه استفاده شود.

مطالعات ژئوپارک ارس کامل‌تر خواهد شد

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور ابراز امیدواری کرد که این سازمان در جهت کامل‌تر شدن مطالعات ژئوپارک ارس با سازمان منطقه آزاد تجاری و صنعتی ارس همکاری داشته باشد.

شهیدی تصریح‌کرد: به قدری پدیده‌های زمین‌شناسی در ایران وجود دارد که هرچه هم اکتشاف و شناسایی کنیم باز می‌توان مطالعات جدیدی را انجام داد و در حال حاضر همکاران من در حال بررسی این منطقه هستند و پهنه‌های جدید و ژئوسایت‌های جدید را شناسایی کردند که امید است در منطقه آزاد ارس مطالعات توسعه یابد.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در ادامه انجام مطالعات در زمینه مخاطرات زمین‌شناختی را به عنوان یکی از وظایف سازمان متبوع خود یاد کرد و گفت: ایران کشوری است که به لحاظ زمین‌شناختی روی منطقه پر مخاطره قرار گرفته و مخاطره زیادی از جمله سیل، زمین‌لرزه، خشکسالی، ریزگرد، فروشست، فرورانش‌ و غیره در این کشور اتفاق می‌افتد.

وی با بیان این‌که اطلاعات پایه و نقشه‌های زمین‌شناسی یک‌صدهزارم و یک‌بیست‌ و پنج هزارم برای بیشتر مناطق این استان توسط سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور تهیه شده، افزود: از این نقشه‌ها در پروژه‌های عمرانی و جانمایی شهرها استفاده می‌شود که با توجه به مورفولوژی خاص این منطقه بایستی از اطلاعات پایه قبل از هر ساخت و سازی استفاده شود تا کمترین خسارت در آینده به وجود آید.

به گفته شهیدی، شناسایی و مطالعه پتانسیل معدنی محدوده مسجدداغی واقع در جلفا توسط سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور انجام و سپس واگذار شده، خاطرنشان کرد: امیدواریم با تعامل و همکاری با استان آذربایجان‌شرقی مسائل پیش‌روی معدن آهن قشلاق که به کمک فناوری ژئوفیزیک هوایی در دهه ۹۰ توسط سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور معرفی شد؛ برطرف شود.

معاون وزیر صمت با بیان این‌که سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور طی ۲ سال ابتدای دولت سیزدهم طرح تحول را آغاز کرده را از خراسان جنوبی آغاز کرد، تصریح کرد: امیدواریم با تکمیل اکتشافات در مناطق مختلف محدوده‌های معرفی شده به معدن تبدیل شود.

وی از آغاز طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی در استان یزد طی روز گذشته خبر داد و گفت: در نظر داریم تا بازه زمانی ۱۴۰۵ بتوانیم ۲۵۰ هزار کیلومتر مربع از مساحت کشور را هم در سطح و هم در عمق مورد شناسایی قرار دهیم.

این تفاهم‌نامه مذکور که به امضای «علیرضا شهیدی» معاون وزیر و رییس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور و «مجید کیانی» رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری و صنعتی ارس رسیده، تحقق مطلوب سیاست‌ها و اهداف دولت و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران از طریق هم‌افزایی توان و ظرفیت نهادها و دستگاه‌های کشور را در دستور کار خود دارد.

گفتنی است؛ این تفاهم‌نامه با موضوعات توسعه برنامه‌های اقتصادی، تجاری، سرمایه‌گذاری، گردشگری و… در منطقه آزاد بر اساس مطالعات دقیق علمی و تخصصی، ایجاد چشم‌انداز جدید بر اساس نتایج مطالعات علوم زمین و اکتشاف ذخایر معدنی، مطالعه ‌محور کردن مکان‌یابی تاسیسات مهم منطقه با توجه به مخاطرات جدی زمین در شمال‌غرب و منطقه، احصای ظرفیت‌های جدید جذب گردشگر در ژئوپارک و توسعه زمین گردشگری در منطقه به امضا رسیده است.

همچنین دستیابی به داده‌های علمی از رفتارهای زمین در منطقه پرخطر شمالغرب و انجام مطالعات زمین‌لرزه، بهره‌گیری از ظرفیت‌های دانش تخصصی زمین‌شناسی و اکتشافات ذخایر معدنی جهت کمک به راهبردهای توسعه منطقه آزاد و استان، انجام کاوش‌های تخصصی در خصوص ذخایر معدنی و فسیلی منطقه آزاد و تقویت تجهیزات تخصصی و امکانات فنی و آزمایشگاهی سازمان جهت بهره‌وری بیشتر در طرح‌های آتی از دیگر موضوعات این تفاهم‌نامه است.

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors