تازه ترین گزارش از بازار جهانی فولاد نشان می دهد چین برای تنوع عرضه سنگ آهن به خاورمیانه و آسیا روی میآورد.
به گزارش خبرنگار فولادبان، براساس جدیدترین شماره نشریه متال بولتن، چینیها برای توسعه پروژههای معدنی و تامین امنیت عرضه سنگ آهن، به خرید محموله سنگ آهن از بازار خاورمیانه و آسیا روی آوردند.
در همین حال، واردات سنگ آهن چین در مقایسه با سال قبل افزایش یافت و تنها در ماه مه سال 2023 این حجم با رشد 4 درصدی نسبت به سال قبل به 96.17 میلیون تن رسید. البته براساس آمار اداره گمرک چین، واردات سنگ آهن این کشور در پنج ماه نخست سال به 481 میلیون تن رسید که این رقم حاکی از افزایش 7.5 درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل است.
علاوه بر این، از ماه ژانویه تا مه امسال میلادی 64 درصد این میزان، مختص به صادرات سنگ آهن استرالیا، 19 درصد به برزیل، 4 درصد به هند و 3 درصد به قاره آفریقا اختصاص دارد.
البته باید توجه داشت که افزایش حجم واردات سنگ آهن چین بر قیمت سنگ آهن فشار وارد میکند. در این راستا، ارزیابی فستمارکتز نشان می دهد میانگین قیمت سنگ آهن فاین 62 درصد، cfr چینگدائو در ماه ژوئن، 112.67 دلار محاسبه شد. این نرخ در مقایسه با ژوئن گذشته، 13 درصد کاهش (16.88 دلار) نشان میدهد. میانگین قیمت این محصول در ماه ژوئن 2022 معادل 129.55 دلار بود.
با کاهش محصول صادراتی با مبدا اوکراین به دلیل جنگ روسیه که در ماه فوریه 2022 آغاز شد، فولادسازان چینی برای خرید کنسانتره و گندله به صورت تدریجی به منابع تولیدی همچون هند، ایران و کانادا روی آوردند.
در همین راستا، صادرات سنگ آهن خاورمیانه با افزایش قابل توجه مواجه شد. حجم صادرات ایران در پنج ماه نخست سال 2023 با رشد 852 درصدی سالانه به 3.45 میلیون تن رسید. همچنین صادرات عمان به این کشور با صعود 352 درصدی سالانه به 1.44 میلیون تن رسید.
علاوه بر این، چین واردات سنگ آهن از کشورهای آسیایی را در طول سال افزایش داد. در بازه زمانی ژانویه تا مه، صادرات سنگ آهن هندی با رشد 117 درصدی سالانه 16.72 میلیون تن گزارش شد. حجم واردات محصول از لائوس با افزایش 255 درصدی نیز به 1.49 میلیون تن رسید و واردات از میانمار با صعود 249 درصدی به حدود یک میلیون تن در این بازه زمانی رسید.
همچنین حجم صادرات محصول کانادا به چین در طول ماه ژانویه تا مه سال 2023 با رشد 72 درصدی، 7.1 میلیون تن را به ثبت رساند.
در همین حال، در طول سال جاری، تمایل خریداران چینی به خرید سنگ آهن با فاین پایین و قیمت کمتر افزایش یافته است که ناشی از حاشیه سود پایین بسیاری از کارخانههای فولادی است.
در نیمه نخست سال، برخی کارخانهها در جنوب چین که به میزان کافی عرضه سنگ آهن در بازار داخلی نداشتند، به دنبال جایگزین گندله اکراین با گندله دیگر کشورها از جمله ایران، هند، برزیل و کانادا بودند.