رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به تامین مالی ۲۸۰ هزار میلیارد تومانی دولت از بورس در سال ۹۹ گفت: سازمان بورس برنامه ویژهای برای صندوقهای املاک و مستغلات دارد، همچنین مشکلات موجود برای تشکیل این صندوق منجر به پیچیدگی آن شده است.
به گزارش فولادبان، مجید عشقیاظهارداشت: عدم آشنایی فعالان اقتصادی با شرایط بازار و ابزارهای موجود در بازار سرمایه از جمله مشکلاتی است که با آن روبرو هستیم، این امر باعث شده تا شرکتهای بسیار کمی وارد بورس شوند و از امکانات حاضر در این بازار منتفع شوند.
وی گفت: در اواخر سال گذشته برنامهریزیهایی صورت گرفت تا به جای مراجعه فعالان اقتصادی به بورس برای تامین مالی، ما به سازمانها مراجعه و از نزدیک با فعالان اقتصادی برای رفع موانع مذاکره کنیم تا از این طریق زمینه گسترش تامین مالی این شرکتها از طریق بورس فراهم شود.
عشقی با تاکید بر اینکه شبکه بانکی بخش گستردهای از تامین مالی را به دوش میکشد، افزود: شبکه بانکی سهم بالایی را در این زمینه دارد، سهم بازار سرمایه از تامین مالی بنا بر دلایلی پایین است که بر اساس محاسبات صورت گرفته بازار سرمایه از نظر ریالی حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد سهم در تامین مالی دارد.
رئیس سازمان بورس تصریح کرد: با توجه به شرایط حاکم در شبکه بانکی و اختلاف موجود بین سود بانکی دیگر تمایلی برای دریافت تسهیلات از طریق بانک جهت انجام فعالیتهای اقتصادی وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: در بازار سرمایه امکانات متعددی از نظر ابزارهای بدهی، ابزارهای سرمایهگذاری و ابزارهای نوین مانند صندوق سرمایهگذاری وجود دارد که میتوان برای برنامههای مختلف فعالان اقتصادی با کمک شرکتهای تامین سرمایه نسخه مختص هر شرکت را پیشنهاد داد و آن را عملیاتی کرد.
عشقی گفت: امیدواریم تامین مالی شرکتهای کوچک را رفع کنیم و از این طریق نقش پررنگتری را در تامین مالی فعالیتهای اقتصادی در کشور داشته باشیم.
افزایش سهم تامین مالی بخش خصوصی از بازار سرمایه
وی، افزایش سهم تامین مالی بخش خصوصی از بازار سرمایه را جزو برنامههای این سازمان در سال جاری عنوان کرد و اظهارداشت: در چند سال گذشته بیشتر دولت از طریق بازار سرمایه تامین مالی کرد، دولت در سال ۹۹ بیش از ۲۸۰ هزار میلیارد تومان را از طریق ابزارهای مختلف مانند انتشار اوراق، فروش سهام تامین کرد.
عشقی با بیان اینکه سال گذشته این عدد کاهش پیدا کرد و روند آن نزولی بود، افزود: در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۲۰ هزار میلیارد تومان انتشار اوراق دولتی صورت گرفت که میزان آن نسبت به سال ۱۴۰۰ کاهش یافت.
رئیس سازمان بورس به افزایش میزان انتشار اوراق شرکتی تاکید کرد و گفت: درصدد هستیم امسال این روند را ادامه دهیم و انتشار اوراق مشارکتی را برای شرکتهای بورسی و فرابورسی گسترش دهیم.
تامین مالی از بازار سرمایه نیازمند ضمانت بانکی نیست
عشقی با تاکید بر اینکه برای تامین مالی از بازار سرمایه نیازمند ضمانت بانکی نیستیم، تصریح کرد: شرکتهایی که شامل رتبهبندی شوند، بدون نیاز به ضامن میتوانند اقدام به انتشار اوراق منتشر و تامین مالی از بازار سرمایه کنند.
رئیس سازمان بورس افزود: این فرآیند در سازمان بورس کمتر از ۱۰ روز انجام خواهد شد که مختص به شرکتهای پذیرفته شده در بورس است.
به گفته وی، برای شرکتهای پذیرفته شده در بازار سرمایه معافیت مالیاتی ۲۰ درصدی تعلق میگیرد.
وی با بیان اینکه اگر مدارک تکمیل باشد با انجام اقدامات مربوطه برای شرکتهای سهامی عام پروژه مجوز صادر خواهیم کرد، گفت: اگر این آمادگی از سوی اتاق کرمان وجود داشته باشد به سرعت این اتفاق خواهد افتاد.
برنامه ویژه سازمان بورس برای صندوقهای املاک و مستغلات
رئیس سازمان بورس از برنامه ویژه سازمان بورس برای صندوقهای املاک و مستغلات خبر داد و گفت: مشکلات موجود برای تشکیل صندوق زمین و ساختمان منجر به پیچیدگی آن شده است.
وی ادامه داد: اکنون دستورالعمل برای تشکیل صندوق زمین و ساختمان وجود دارد اما به ایدهها برای رونق صندوقهای زمین و ساختمان توجه میکنیم و اقدام به اصلاحات مدنظر خواهیم کرد.
انتشار نخستین اوراق ارزی تا یک سال آینده
عشقی اعلام کرد که با راهاندازی بورس بینالملل نخستین اوراق ارزی را در یک سال آینده منتشر خواهیم کرد.
وی گفت: براساس وعدههای داده شده به وزیر اقتصاد، قرار است تا تصمیمات مربوط به راهاندازی اتاق مانیتورینگ اتخاذ و جزییات مجوزهای تامین مالی در سازمان را نظارت خواهم کرد تا دیگر طرح تامین مالی در سازمان بورس روی زمین نماند.
رئیس سازمان بورس اظهار داشت: باید اقدامی انجام شود تا در سال جاری تامین مالی طرحهای مهم کشور از بازار سرمایه صورت بگیرد.