دلار این روزها در محور ۵۰ هزار تومان در نوسان است و بر بازارهای دیگر از جمله فولاد تاثیر مستقیم دارد.
دلار امروز در دومین روز کاری به کمتر از ۵۰ هزار تومان رسید و با قیمت ۴۹ هزار و ۹۵۰ هزار تومان معامله شد. این در حالی است که دیروز دلار کار خود را با ۵۱ هزار تومان آغاز کرد. به نظر میرسد افزایش نرخ بهره در آمریکا و همچنین تورم و انتظارات تورمی در داخل ایران باعث رشد نرخ ارز شده است.
این موضوع بر بازارهای دیگر تاثیر گذاشته اما تا اینجای کار شاهد مقاومت فولادی در بخش فولاد بودهایم.در همین حال، در بازار میلگرد تا این لحظه قیمت اکثر شرکت ها ثابت بوده ودر بازار تیرآهن در بخش کیلویی ثبات قیمت اعلام شد، ضمن اینکه در این بازار در بخش شاخه ای قیمت ها اعلام نشده است. علاوه بر این، در بازار نبشی و ناودانی تا این لحظه قیمتی از هیچ شرکتی اعلام نشده است. همچنین در بازار پروفیل تا این لحظه قیمت محصولات از سوی هیچ شرکتی اعلام نشده است.
در بورس کالا اما وضعیت متفاوتی را شاهد بودیم.
امروز یکشنبه ششم فروردین ماه قرار بود، یکمیلیون و ۸۷۴ هزار و ۵۰۸ تن محصول فولادی در تالار صنعتی و حراج باز بورس کالا معامله شود که ۳۴۴ هزار و ۲۰۸ تن از این حجم روی تابلوی معاملات قرار گرفت و ۸۱٫۷ درصد محصولات از تابلوی معاملات حذف شدند. در همین حال، برای ۱۵ هزار تن شمش بلوم، یکهزار و ۲۰۰ تن تقاضا وجود داشت و علاوه بر این، ۱۸ هزار و ۳۲۰ تن تقاضا از سوی مشتریان برای میلگرد ثبت شد که ۱۱ هزار و ۲۳۳ تن از حجم عرضه این محصول بیشتر بود. در ادامه، ۳ هزار و ۳۰۰ تن میلگرد کلاف به تابلوی معاملات راه پیدا کرد و ۴۶۲ تن تقاضا برای این محصول وجود داشت. همچنین، تقاضای ۴۹ تنی برای ۶۵۷ هزار تنی برای تیرآهن روی تابلوی معاملات ثبت شد. امروز حجم راه یافته به تابلوی معاملات گندله سنگ آهن، تنها ۲۰۰ هزار تن بود و تقاضا برای این محصول ۱۰۰ هزار تن بود.
آمارها نشان میدهد تقاضای فولاد در کشور به دلیل رکود مسکن کاهش یافته است. مسکن به عنوان یکی از بازارهای مالی در نیمه نخست سال رشد زیادی خواهد داشت. اولین عامل به موضوع کاهش عرضه باز میگردد و عامل بعدی مربوط به رکود جهانی است. عامل دیگر مربوط به این میشود که با بالا رفتن نرخ ارز بازارهای مالی مانند بورس، ارز دیجیتال، خودرو و غیره همتراز با رشد ارز بالا رفتند اما مسکن از این بازارها جا مانده و روال به این صورت است که به دلیل تامین مالی سختتر یک فصل دیرتر از بازارهای دیگر. شد میکند. زمانی که مسکن در این شرایط قرار بگیرد رکود تورمی ایجاد خواهد شد. به این معنا که مسکن هر روز گرانتر میشود اما قدرت خریدی وجود ندارد. در این صورت بازارهایی مانند فولاد و سیمان به دلیل کاهش تقاضای داخل باید به فکر بازار جدید باشند. هرچند روسیه و چین در شرایط فعلی عرضهکننده با قیمت مناسب هستند اما ایران هم میتواند نقش مهمی در این زمینه ایفا کند اما با یک چالش مهم روبهرو است و آن هم قطعی برق صنایع خواهد بود.