جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اخبار 30 بهمن 1401 - 2 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

تورم نقطه به نقطه بخش معدن تک رقمی شد+جدول

مرکز آمار در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد تورم نقطه به نقطه تولیدکننده بخش معادن که در بهار و تابستان سال گذشته سه رقمی شده بود، در پاییز امسال تک رقمی شده و به ۹.۷ درصد کاهش یافته است.

به گزارش فولادبان، مرکز آمار ایران شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن در فصل پاییز را منتشر کرد که براساس آن، تورم بخش معدن همچنان در مسیر کاهش قرار دارد.

تورم سالانه بخش معدن

در این میان، تورم سالانه تولید کننده بخش معدن در پاییز امسال ۲۵.۱ درصد به ثبت رسیده، در واقع میانگین قیمت اقلام معدنی در مبدا تولید آنها در چهار فصل منتهی به پاییز ۱۴۰۱ نسبت به میانگین قیمت مواد معدنی در چهار فصل منتهی به پاییز سال ۱۴۰۰ حدود بر ۲۵.۱ درصد افزایش یافته، این در حالی است تورم سالیانه در این بخش در تابستان سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۱۱۶ درصد بوده است.

تک رقمی شدن تورم نقطه به نقطه بخش معدن

براساس جدیدترین گزارش مرکز آمار، تورم نقطه به نقطه تولیدکننده بخش معدن در پاییز امسال ۹.۷ درصد برآورد شده است. در واقع میانگین قیمت اقلام معدنی در مبدا تولید آنها در پاییز ۱۴۰۱ نسبت به پاییز سال ۱۴۰۰ حدود بر ۹ درصد افزایش یافته است. این رقم در مدت مشابه سال گذشته حدود ۸۰ درصد به ثبت رسیده بود. این اعداد نشان می‌دهد که شاخص نقطه به نقطه با شتاب چشمگیری در حال کاهش است.

کاهش تورم فصلی بخش معدن از ۳۸ درصد به یک درصد

همچنین گزارش جدید مرکز آمار نشان می‌دهد تورم فصلی بخش معدن در پاییز امسال به یک درصد کاهش یافته است. این در حالی است که این شاخص پیشتر و در بهار سال ۱۴۰۰ معادل ۳۸.۷ درصد بوده است. کاهش چشمگیر تورم فصلی بخش معدن نیز نشان می‌دهد این بخش از اقتصاد کشور از فضای تورمی عبور کرده و تا حدود زیادی به ثبات قیمتی رسیده است.

در این میان،دلیل اهمیت تورم تولیدکننده آن است که این شاخص به عنوان شاخصی پیش‌نگر برای تورم مصرف کننده محسوب می‌شود. به عبارتی، افزایش قیمتی که در مبدا تولید کالا اتفاق می‌افتد، با فاصله زمانی نسبتا کوتاهی به مصرف کننده منتقل شده و جامعه آن را احساس خواهد کرد.

مسیر نزولی شاخص تورم بخش‌های مختلف تولید، نشانه‌ای آشکار از کاهش تدریجی تب تورمی کشور به شمار می‌رود. با توجه به پشت سر گذاشتن شوک تورمی حذف ارز ترجیحی و همچنین کنترل دولت بر عوامل تورمی از جمله کسری بودجه و خلق پول بانک‌ها، ادامه روند کاهشی تورم بخش تولید و پس از آن تورم مصرف کننده کاملا در دسترس خواهد بود.

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors