یک کارشناس فولادی گفت: در حال حاضر به دلیل تغییر نرخ بهره بین بانکی آمریکا و ایجاد بحرانهای متفاوت در چین، نوسانات اقتصادی جهان به خصوص در حوزه فولاد تا پایان سال ادامه خواهد داشت.
حسامالدین والی در گفتگو با فولادبان در تحلیل وضعیت بازار تصریح کرد: در حال حاضر بازار جهانی فولاد تابع تصمیمات کشورهای قدرتمند و بزرگی مانند آمریکا، چین، اتحادیه اروپا و ژاپن است و عملکرد آنها در روند عرضه و تقاضا تأثیرگذار است. به طور مثال بانک مرکزی آمریکا در چند نوبت نرخ بهره بین بانکی را افزایش داد و سایر کشورها برای اینکه بتوانند اقتصاد خود را از تورم و مشکلات پیشرو نجات دهند، ناچار به تغییر نرخ بهره شدند.
وی با بیان اینکه افزایش نرخ بهره در چند کشور باعث نوسان نرخ کامودیتیها شد، گفت: حال با توجه به این تصمیم که اقتصاد و بانکهای مرکزی دنیا را دچار تغییر کرد، مسلماً به تدریج سایر تأثیرات خود را در جهان خواهد گذاشت.
این کارشناس فولادی در ادامه مطرح کرد: از طرفی کشور چین همچنان درگیر بحث پاندمی کرونا است و بر همین اساس، مشکلات اعتباری و بانکی، بحرانهای ساختمان سازی و تعطیلیهایی که از سر ناچاری برای کنترل کرونا گرفته میشود تماماً منجر به نوسانیشدن بازار تا پایان سال جاری خواهد شد. بنابراین باید دید انواع بانکهای مرکزی چه تصمیمی برای بهبود وضعیت خود دارند و در شرایط مالی موجود، جهان به چه سمتی حرکت خواهد کرد.
والی معتقد است شاخصهای متفاوت جهانی در حال حرکت به سمت رکود هستند و به همین دلیل، نوسانات در حوزههای مختلف تا پایان امسال ادامه خواهد داشت.
وی در پایان با اشاره به عضویت ایران در سازمان شانگهای اظهار کرد: در رابطه با نتایج پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای، به نظر میرسد باید تابع تصمیمات و قوانین این سازمان بود. در صورتی که صادرات را حمایت و تسهیل کنیم و مشوقها را در این حوزه بازگردانیم، میتوان به بهبود وضعیت امیدوار شد. در واقع عضویت در سازمانهای مختلف به شرط استفاده به موقع و مناسب تأثیرات مثبتی در اقتصاد خواهد داشت.