یک فعال حوزه فولاد ضمن تاکید بر تخصصی شدن حوزه تحقیق و تفحصها و استفاده از اشخاص با تجربه و آشنا به قوانین این حوزه گفت: با فراهم شدن این شرایط، تحقیق و تفحص و پاسخگو کردن همه حوزهها، مناسب است و این نظارتها نیز ایدهآل محسوب میشود.
عزیزالله طلاوری در گفتگو با خبرنگار فولادبان با اشاره به تحقیق و تفحص احتمالی مجلس از بورس کالا بیان کرد: همه نهادها باید پاسخگو باشند و حتی نظارت در این حیطه نیز ایدهآل محسوب میشود ولی این فعالیت باید توسط کارشناسانی انجام شود که بتوانند مشکلی را رفع کنند. البته باید امکان تحقیق و تفحص از همه وجود داشته باشد و صرفا یک گروه خاص مورد بازخواست قرار نگیرند.
وی به شرح نکاتی برای انجام تحقیق و تفحصها مدنظر پرداخت و افزود: در ابتدا باید از داشتن زاویه سیاسی در این امور پرهیز کرد و در غیر این صورت، اولین موضع متخلفان، اعلام سوءاستفادگی جبهههای رقیب است. همچنین جای خالی نهادهای تخصصی برای انجام تحقیق و تفحصها نیز حس میشود.
این فعال حوزه فولاد ضمن تاکید بر اینکه هر شخصی در حوزهای تخصصی میتواند به این فعالیت بپردازد، گفت: گزارش تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه نمونه بارز این کمبود است. به واسطه این سیاست، بازخوردهای نگرانکنندهای از جامعه مخابره میشود. در همین راستا، به بررسی صحت یا سقم گزارش تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه ورود نمیکنم اما این سوال در ذهن مردم شکل گرفته است که آیا این حجم از رقم اعلام شده مربوط به اختلاس است؟
طلاوری با شاره به اینکه افرادی برای تحقیق و تفحص انتخاب میشوند که تخصصی در این امور ندارد و البته عمدی هم در این زمینه رخ نمیدهد، پیشنهاد کرد: این کار از وظایف مجلس شورای اسلامی و مرکز پژوهشهای مجلس است که از مدیران خوش نام و قدیمی که با قوانین حقوقی و ابعاد مختلف آن آشنایی دارند، استفاده کنند. در صورت با آماده بودن این شرایط، تحقیق و تفحص هر حوزهای را میتوان به گروههای مربوطه سپرد.