به گزارش فولادبان، سجاد غرقی اظهارداشت: حدود ۵ هزار معدن کوچک مقیاس فعال و به همین میزان معادن غیر فعال در کشور وجود دارد که برای حفظ سطح تولید معادن کوچک مقیاس سالانه ۳۶۰۰ دستگاه ماشین آلات معدنی باید به این بخش تزریق کنیم.
وی گفت: اگر میزان دستگاههای یاد شده، دست دوم باشد این تعداد به حدود ۵ هزار و ۲۰۰ دستگاه میرسد، یعنی در مدت چهار سال بین ۱۴ تا ۲۰ هزار دستگاه جدید باید به بخش معادن کوچک مقیاس اضافه کنیم.
به گفته نایب رئیس کمیسیون
معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران ظرفیت تولید داخل ماشین آلات معدنی به صورت اسمی چیزی کمتر از هزار دستگاه است که به صورت واقعی آن چیزی که در سنوات گذشته اتفاق افتاده حدوداً ۵۰ دستگاه است و فاصله زیادی بین تقاضا و نیاز بخش معادن کوچک به وجود میآید.
غرقی، دو چالش عمده در معادن کوچک مقیاس را بحث مجوز برای واردات ماشین آلات معدنی و تامین مالی دانست و افزود: پیشنهاد ما این است که برای پیمانکاران و معدن کاران واردات ماشین آلات معدنی به طور کلی آزاد شود و دوم برای تامین مالی و حمایت از تولیدکنندگان ماشین آلات معدنی داخلی از ظرفیت صندوق بیمه صنایع معدن استفاده شود.
وی گفت: صندوق سرمایه گذاری فعالیتهای معدنی میتواند به صورت خرید تضمینی از شرکتهای تولید کننده داخلی
ماشین آلات معدنی ضمن کمک به معدنکاران، تولیدکنندگان داخلی نیز میتوانند ظرفیتهای تولیدی خود را افزایش دهند و این بخش به صورت متوازن رشد کند.