کارشناس بازار سرمایه گفت: در روزهای اخیر دو بیانیه شفاف سازی در سامانه کدال به ثبت رسیده که طبق آن، شرکت فولاد مبارکه اصفهان این گزارش را غیرمعتبر دانسته و فساد مطرح شده را به مدیران سابق ربط داده است.
عرفان فکری در گفتگو با فولادبان با اشاره به لیست منتشرشده از فولاد مبارکه افزود: فساد 91 هزار میلیارد تومان که در فولاد مبارکه اتفاق افتاد، اکثرا در قالب هدایا در جهت قیمت گذاری دستوری صورت گرفته است.
وی ادامه داد: با توجه به اتفاقات پیش آمده، به نظر میرسد یکی از نمایندگان فعلی مجلس به نام سید ناصر موسوی لارگانی فساد مدیر عامل سابق فولاد حمیدرضا عظیمیان که از حزب اعتدالگرا بود را منتشر کرده است. البته در تمامی ارگانهای دولتی فساد وجود دارد، به گونهای که از شستا گرفته تا خودروسازان، با بهانه ایجاد چند شغل به نام خودروسازی اقدام به فساد مالی و رانت میکنند.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: در چند روز گذشته، فولاد مبارکه در شفاف سازی خود اعلام کرد گزارش تحقیق و تفحص باید از طریق مجلس صورت میگرفت، در حالی که لیست منتشرشده در فضای مجازی، رسمی و قانونی نیست. با توجه به مطالب منتشر شده از برخی منابع معتبر، میتوان گفت عمده میزان این فساد یعنی در حدود 57 همت آن، در جهت انجام قیمت گذاری دستوری هزینه شده است.
فکری با بیان مثالی در این راستا مطرح کرد: به طور مثال ورقهای ساخت فولاد، با نرخهای دستوری و کمتری به خودروسازان تحویل داده میشد و این شرکت، مازاد آن را در بازار آزاد به قیمت بالاتر میفروخت. همچنین طبق لیست منتشرشده، این شرکت فولادی مشاورانی با حقوقهای نجومی استخدام کرده و حتی برای تبلیغات نیز مقدار زیادی پول خرج کرده است. در حالی که فولاد مبارکه یک شرکت کامودیتی محور محسوب میشود که بر اساس ویژگیهایی، قیمت آن را ثبت میکنند. از طرفی فولادیها در بورس کالا تقاضای زیادی دارند و در واقع محصولی غذایی نیست که با تبلیغ، فروش بیشتری کسب کنند.
وی با عنوان اینکه احتمال بسیار پایینی برای تحقیق و تفحص مجلس از بورس کالا وجود دارد، گفت: در حال حاضر نمیتوان انتظار تحقیق و تفحص مجلس از بورس کالا را داشت. از این رو احتمال برملاشدن فساد در شرکتهای تحت تسلط دولت، بسیار پایین است.