افزایش و کاهش تحریمها در پی مذاکرات برجام، تأثیرات بر روی صنعت فولاد از تولید، بازرگانی تا صنعت دارد، حال باید دید که این تأثیرات به چه شکل و تا چه میزان است دراینخصوص با خسرو حجتیزاده تحلیلگر بازار فولاد گفتگویی انجام دادیم که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
خسرو حجتی تحلیلگر بازار فولاد در گفتگو با فولادبان ضمن اشاره به تأثیرات برجام بر بازار تولید و صادرات بازار فولاد گفت: در زمینۀ تولید باید گفت نرخ ارز هرچه کاهش پیدا کند به نفع صنعت فولاد است. قیمتها که کاهش پیدا کند، قدرت خرید مردم بالاتر میرود در نتیجه ما راضی هستم که مواد اولیه ارزان بشود تا هزینههای تولید ارزان شود که این فرآیند منجر به فروش بیشتر است.
وی در زمینۀ افزایش یا کاهش نرخ ارز و تأثیراتش بر روی صادرات فولاد گفت: صادرات فولاد ایران با دامپینگی که روسیه انجام داده است، حال و روز خوشی ندارد و تقریبا در حال از دست دادن بازارهای صادراتی در این بخش هستیم. روسیه به دلیل نیاز به پول نقد محصولات خود را با تخفیفهای بسیار زیاد عرضه میکند و در حال تصاحب بازار است.
حجتی با تاکید بر اینکه قطعاً کاهش قیمت دلار در صادرات و بازار جهانی تأثیر خواهد داشت، افزود: وضعیت تجارت به قوانین جاری کشور وابسته است و در مواقعی که وضعیت آرام میشود، مشخص است قوانین مشکلی ندارد اما برخی تبصرههای سختگیرانه روند تجارت را نیز تحت تاثیر قرار میدهد.
به گفته وی، دستیابی به بازارهای صادراتی بسیار سخت است و حالت بدتر اینجاست که پس از دستیابی از دست برود. فولاد ایران در مدت کوتاهی با مقولههایی مانند عوارض صادراتی، دامپینگ روسیه؛ همچنین قطعی برق روبهرو شده و صادرات را تحتتأثیر قرار داده است.
وی گفت: فولادیها امیدوارند با احیای برجام و رفع تحریمها و کاهش محدودیتهای صادراتی وضعیت صادرات بهبود یابد.