اتفاقاتی که در منطقه و در حوزه CIS افتاده است، میتواند تأثیر بسزایی روی نرخهای جهانی و کامودیتیها داشته باشد و تا زمانی که مذاکرات وین به نتیجهای نرسد، کشورهایی مانند ترکیه از این فضا بیشترین بهره را در صادرات فولاد خواهند برد.
یک فعال صنعت فولاد با اشاره به اینکه جنگ بین روسیه و اوکراین تأثیر مسقیم روی قیمتهای منطقه CIS دارد گفت: قبل از شروع جنگ رسمی روسیه و اوکراین، نگران تغییر در بازار کامودیتیها بودیم اما وقتی این اتفاق رقم خورد، تأثیر این جنگ را روی بازار جهانی مشاهده کردیم که نرخ نفت و گاز به عنوان دو مقوله مهم در صنایع افزایش یافت.
محمدرضا هوشمند در گفتگو با فولادبان افزود: به دنبال افزایش قیمتها در منطقه CIS نرخ طلا نیز در بازارهای بینالمللی افزایش یافت؛ البته، بعد از اینکه تحریمهای ادعا شده از سوی آمریکا نسبت به روسیه کمرنگتر شد، شاهد بازگشت قدم به قدم بازارها به حالت اول بودیم.
این فعال صنعت فولاد افزود: اوکراین 30 میلیون تن تولید فولاد دارد که 70 درصد از تولیدات خود را به کشورهای دیگر صادر میکند اما به دلیل افزایش قیمت نفت و حمل و نقل این صادرات اکنون با مشکل مواجه شده است.
هوشمند گفت: اگر تحریم روسیه پررنگتر شود، قطعا روسیه مجبور است بازار صادراتی خود را روی چین متمرکز کند و این مسئله باعث میشود که بازار ایران کمرنگتر از قبل شود، اما نگاه ما به مذاکرات وین هم خواهد بود که مذاکرات بتواند تأثیری را روی مباحث صادراتی و تحریمی ما داشته باشد تا فضای بازار نسبت به قبل آزادتر شود.
وی تأکید کرد: اگر نگاه مثبت به مذاکرات داشته باشیم، قطعا شرایط خوبی برای کشور رقم خواهد خورد و اگر این مذاکرات حالت فرسایشی داشته باشد، حتما کشور ما ضربه میخورد. اکنون نگرانیهایی برای بحث صادراتی فولاد کشور وجود دارد و در چند روز اخیر شاهد کاهش قیمت صادراتی محصولات فولادی ایران بودیم.
این فعال صنعت فولاد اضافه کرد: اتفاقاتی که در منطقه و در حوزه CIS افتاده است، میتواند تأثیر بسزایی روی نرخهای جهانی و کامودیتیها داشته باشد و تا زمانی که مذاکرات وین به نتیجهای نرسد، کشورهایی مانند ترکیه از این فضا بیشترین بهره را در صادرات فولاد خواهند برد.