مجموع تولید میلگرد و مفتول و همچنین شاخصهای تولید فولاد طویل، در طول سال 5.7 درصد کاهش یافته و به 407.91 میلیون تن در سال 2021 رسیده است.
ظرفیت کویل نورد گرم چین در سالهای 2022 تا 2023 افزایش مییابد زیرا این کشور یک دوره آهسته اما تدریجی انتقال از رشد اقتصادی مبتنی بر ساختوساز مسکن به توسعه بخشهای کارخانهای در بلندمدت را اتخاذ کرده است.
به گزارش فولادبان، منابع صنعتی به اس اند پی گلوبال پلاتس گفتند، از آنجایی که چین به سمت تولیدات پیشرفته و تقاضای طولانیمدت فولاد حرکت میکند که به رشد تقاضای فولاد تخت کمک خواهد کرد.
طبق محاسبات Platts بر اساس گزارشهای رسمی و اظهارات فعالان بازار، چین حدود 14 کارخانه نورد گرم جدید دارد که قرار است در سال 2022 راهاندازی شوند که ظرفیت تولید کویل نورد گرم ترکیبی آنها حدود 41.4 میلیون تن در سال است.
در سال 2023، تعداد 10 کارخانه نورد گرم دیگری با ظرفیت تولید 26.6 میلیون تن در سال وارد جریان خواهند شد.
طبق گفته برخی فعالان بازار، در حال حاضر، چین حدود 350 میلیون تن در سال ظرفیت تولید کویل نورد گرم دارد. این بدان معناست که اگر کارخانههای جدید بهموقع راهاندازی شوند، ظرفیت تولید کویل نورد گرم چین حدود 11.8 درصد در سال 2022 و 6.8 درصد در سال 2023 افزایش خواهد یافت.
هدف اکثر کارخانههای نورد جدید تولید محصولات فولادی تخت پیشرفته مورد استفاده در صنایعی مانند ساخت خودرو و ماشینآلات مهندسی، ظروف با استحکام بالا، خطوط لوله انتقال نفت و گاز، سازههای فولادی و ساختوسازهای پیشساخته است.
برخی از فولادسازانی که کارخانههای نورد گرم را میسازند، تولیدکنندگان فولاد بلند هستند که قصد دارند بازار خود را از فولاد بلند به فولاد تخت گسترش دهند. برخی دیگر در حال حاضر فولاد تخت تولید میکنند و به دنبال گسترش دامنه محصولات خود برای رقابتیتر هستند.
به گفته فعالان بازار، محصولات فولادی تخت معمولاً ارزش افزوده بیشتری نسبت به محصولات فولادی بلند دارند.
به گفته منابع مطلع، تقاضا برای فولاد بلند در بخشهای مسکن و زیرساخت چین ممکن است کاهش یابد، در حالی که تولیدات پیشرفته، که عمدتاً فولاد تخت مصرف میکنند، ممکن است به تدریج به محرک اصلی رشد اقتصادی چین تبدیل شوند.
چین همچنین برای ساخت سازههای فولادی و ساختوسازهای پیشساخته فشار آورده است که مصرف کلی فولاد و سیمان را کاهش میدهد و درنتیجه به کاهش انتشار کربن در چین کمک میکند.
یکی از منابع کارخانهای گفت: در آینده نزدیک، ممکن است شاهد باشیم که حتی در بخش ساختوساز، مصرف کویل نورد گرم به تدریج افزایش یابد در حالی که مصرف میلگرد و مفتول کاهش مییابد.
یکی از منابع گفت شرکت او از ظرفیت رو به رشد کویل نورد گرم آگاه بوده و درنهایت از برنامههای خود برای ساخت کارخانه نوار گرم خود منصرف شد.
بسیاری از فولادسازانی که برای کارخانههای جدید برنامهریزی میکنند، تأسیسات جدید تولید آهن و فولاد خام را نیز با سهمیههای ظرفیت خریداریشده از کارخانههای دیگر از طریق مکانیسم سوآپ ظرفیت چین، ساختهاند.
چین از سال 2021 محدودیت تولید فولاد خام خود را به منظور دستیابی به اهداف کربن زدایی خود آغاز کرد.
یک منبع کارخانهای گفت: «مداخلات مستقیم دولت در تولید فولاد ممکن است در سال 2022 کاهش یابد، اما تولید فولاد خام چین در سال جاری همچنان احتمالاً نسبت به سال 2021 کاهش بیشتری خواهد یافت که عمدتاً به دلیل تقاضای ضعیف فولاد در دارایی و بخشهای مرتبط با آن است.
این منبع گفت: چین در آینده به محدود کردن تولید فولاد خود ادامه خواهد داد، اما بیشتر از طریق افزایش هزینههای حفاظت از محیط زیست و ادغام صنعت این کار را انجام میدهد.
درنتیجه، روند افزایش تولید کویل نورد گرم و کاهش تولید فولاد طولانی ممکن است در سالهای آینده ادامه یابد.
بر اساس گزارش اداره ملی آمار چین، در سال 2021، تولید کویل نورد گرم چین 4.3 درصد در سال افزایش یافت و به 179.33 میلیون تن رسید.
مجموع تولید میلگرد و مفتول و همچنین شاخصهای تولید فولاد طویل، در طول سال 5.7 درصد کاهش یافته و به 407.91 میلیون تن در سال 2021 رسیده است.