جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
عینک فولادی 28 بهمن 1400 - 3 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 0 دقیقه
کپی شد!
0

چرا معدن دهبید فارس مشکل دار شد؟

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات معدنی ایران گفت: راه اندازی وبهره برداری معدن نیاز به سرمایه گذاری اولیه، احداث جاده، ایجاد واحد فرآوری، باطله برداری، خردایش و ماشین آلات دارد لذا باید در شیوه واگذاری و بهره برداری معادن به این موضوعات مهم توجه کرد تا شیوه واگذاری ها با شکست مواجه نشود.

کامران وکیل در گفتگو با فولادبان افزود: واگذاری پهنه‌های معدنی از زمان دولت نهم و دهم آغاز شده و زمانی که رییس جمهور وقت در سال 88 از معدن دهبید استان فارس بازدید کرد بومیان این منطقه از کمبود شغل سخن گفتند. این معدن دارای ذخایر بسیار خوبی بود.

وی ادامه داد: در پاسخ به شکایات مردم، رئیس جمهور وقت در اقدامی غیر کارشناسی دستور واگذاری معدن دهبید را به بومیان و مردم محلی داد و این در حالی بود که پروانه بهره برداری معدن رو به اتمام بود که با رفع صلاحیت بهره بردار، معدن به تعاونی محلی واگذار و در مصوبات استانی هیات دولت گنجانده شد وسپس به تایید و امضای وزرای اطلاعات و صنایع و معادن وقت (محسنی اژه‌ای و محرابیان) رسید.
ا

ین کارشناس معدنی تصریح کرد: پس از این مصوبه، شرکت تعاونی محلی از افراد بومی و محلی برای اداره این معدن نام نویسی کرد و تعداد اهالی صفا شهر از 5 هزارنفر به 40 هزار نفر رسید. از سوی دیگر اعضای شرکت تعاونی هم برای تایید بومی بودن مردم منطقه و تایید شهروندی مبالغ هنگفتی ازمردم دریافت کرد و مردم هم از سوی دیگر با وجود داشتن کسب و کار مثل زراعت، کشاورزی و تراکتور فعالیت خود را متوقف کردند تا از این معدن درآمد بیشتری کسب کنند. از آنجایی که به تعداد اعضای محلی سهمی از معدن داده می‌شد فرزندآوری مردم بومی نیز افزایش یافت.

وکیل گفت: موضوع واگذاری معدن دهبید به شرکت تعاونی تا سال 1390 پابرجا بود تا اینکه دیوان عدالت اداری با بررسی مصوبه هیات دولت اعلام کرد این مصوبه ماخذ قانونی ندارد و حکم به ابطال مصوبه و صدور پروانه مجدد به نفع بهره بردار قبلی داد و در این شرایط بهره بردار قبلی کار خود را از معدن دهبید شروع کرد.

وی افزود: با آغاز به کار بهره بردارقبلی معدن ،بومیان که منتظر سهام بودند، در اقدامی اعتراضی با به آتش کشیدن معدن، مقابل استانداری و فرمانداری استان فارس تجمع کردند و اداره معدن دهبید را خواستار شدند.

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات معدنی ایران ادامه داد: وقتی یک معدن به شورای روستا یا اعضای این شورا واگذار می‌شود باید سوال کرد این شورا چگونه ماشین آلات بازار فروش ، سرمایه گذار، دستگاه های فرآوری و غیره را تامین خواهد کرد.

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors