چین، بزرگترین تولیدکننده فولاد جهان، اعلام کرد که هدف آن افزایش قابل توجه تولید سنگآهن در معادن و افزایش استفاده از ضایعات و قراضه فولادی، به عنوان بخشی از برنامهای برای توسعه صنعت فولاد با کیفیت بالاتر و سبزتر است.
به گزارش فولادبان، وزارت صنعت و فناوری اطلاعات چین (MIIT) در بیانیهای مشترک با نهاد برنامهریز دولتی و تنظیمکننده محیط زیست، بر تمایل خود برای تجمیع و تجدید ساختار در بخش فولاد تاکید کرد.
اما برخلاف پیشنویس طرحی که در پایان سال 2020 منتشر شد، هدف مشخصی برای پنج فولادساز برتر چین در نظر گرفته شد تا 40 درصد از کل تولید فولاد را تا سال 2025 به خود اختصاص دهند.
در این بیانیه آمده است که بیش از 80 درصد ظرفیت فولاد باید اصلاحات آلایندگی بسیار کم را تا سال 2025 تکمیل کند و انتشار کربن این صنعت باید قبل از سال 2030 به اوج خود برسد.
تا سال 2025، چین قصد دارد سالانه بیش از 300 میلیون تن ضایعات فولادی را برای تأمین صنعت آهن خود جمعآوری کند. یک موسسه مشاوره تحت حمایت دولت چین تخمین زده بود که عرضه قراضه فولاد در سال 2020 حدود 260 میلیون تن باشد.
طبق آخرین برنامه همچنین افزایش تولید از کورههای قوس الکتریکی (EAF) تا سال 2025 به بیش از 15 درصد از کل تولید فولاد خام چین هدفگذاری شده است. تولید از کورههای قوس الکتریکی حدود 10 درصد از کل تولید فولاد چین را در سال 2020 به خود اختصاص داده بود.
این اهداف در مقایسه با پیشنویس طرحی که در پایان سال 2020 توسط MIIT منتشر شد، جاهطلبانهتر بودند.
بخش بزرگ صنعتی چین در نیمه دوم سال 2021 به دلیل کمبود زغالسنگ دچار مشکل شد و بخش فولاد را مجبور کرد در مورد تغییر به سمت EAF محتاطتر باشد.
Zhuo Guiqiu، تحلیلگر Jinrui Capital گفت: تغییرات در این طرح در مقایسه با پیشنویس احتمالاً به این دلیل است که مقامات میخواهند محتاطتر عمل کنند.