دبیر سندیکای لوله و پروفیل ایران گفت: با الزام عرضه تمام محصولات فولادی به بورس کالا، سنگ آهن هم طبق مصوبه وزارت صمت به عنوان یک کامودیتی و یکی از محصولات زنجیره به بورس کالا برده شد و از زمان عرضه به بورس، قیمت آن افزایشی شد، درحالی که قیمت محصولات نوردی کاهشی بود و نوردکاران بدون سود و سربه سر محصولات خود را میفروشند.
آنوش رحام در گفتگو با فولادبان با اشاره به عدم توازن قیمتی در زنجیره فولاد افزود: هر زمان که تناسب و توازن در زنجیره فولاد به هم می ریزد و شکاف سود به حداقل می رسد، زنجیره شاهد تغییرات قیمتی خواهد بود.
وی دوعلت را عامل اصلی تغییرات قیمتی در ایران دانست و گفت: دخالتهای دولت و سیاستهای دستوری در بخش تنظیم بازار و دیگری قیمت های جهانی و اثرات نرخ ارز دو مولفه اثرگذار در قیمت زنجیره فولاد است.
این فعال صنعتی تصریح کرد:عامل سومی هم که بسیارمهم است تبیین سیاست های نقطه به نقطه است که یک سیاست و دستورالعمل در یک بخش زنجیره اعمال می شود و اثرات خود را در بخش دیگر می گذارد. به عنوان مثال اگر بخواهیم سیاستهای اعمال شده در میانه زنجیره یعنی بخش نورد یا مقاطع را در نظر بگیریم همگی در تامین مواد اولیه مشکل دارند و در بخش لوله و پروفیل هم، همین مشکل وجود دارد.
آنوش رحام افزود: وجود یارانه های زیاد موجب شده سود زنجیره بالادستی بسیار اندک باشد هر چند این سود در بخش فولاد خام در دنیا هم بسیار اندک است و باید اذعان داشت سوددهی فولادسازان خام کشور در مقایسه با دیگر فولادسازان جهانی به علت وجود یارانه ها به حداقل رسیده است.
وی یارانه انرژی و مواد اولیه تولید را معضل اساسی زنجیره فولاد کشور برشمرد و ادامه داد: مشکلات قطعی برق و گاز در واحدهای بزرگ فولادسازی که از بخش انرژی یارانه کلان می برند.