جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اخبار 10 تیر 1400 - 3 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

رشد سه‌گانه بورس در هفته دوم تیر/ شاخص کل منتظر اصلاح باشد

یک کارشناس بازار سرمایه ضمن تحلیل سهم‌های مختلف بازار درباره روند آینده بورس گفت: شاخص کل باید یک اصلاح را پشت سر بگذارد تا پرقدرت‌تر رشد کند.

به گزارش فولادبان؛ بورس در واکنش مثبت به نتیجه انتخابات این هفته هم به روند صعودی خود ادامه داد و این هفته هم شاهد رشد سه‌گانه شاخص‌های بورسی بودیم، اما کارشناسان این رشدها را چندان جاندار نمی‌دانند و پیش‌بینی می‌کنند که شاخص کل در هفته‌های آتی یک اصلاح را در پی خواهد داشت.

با این حال، شاخص کل در جریان معاملات هفته گذشته و این هفته نقاط مقاومتی متعددی را پشت سر گذاشت و در پایان این هفته، با 43 هزار و 924 واحد افزایش، رشد 3.6 درصدی را پشت سر گذاشت. شاخص هم‌وزن هم این هفته 1.9 درصد افزایش یافت و روی 384 هزار و 178 واحدی به کار خود پایان داد. شاخص فلزات اساسی نیز این هفته 1.1 درصد بالا آمد و 11 هزار و 13 واحد رشد کرد.

سیدهادی میرعلمی، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با فولادبان در رابطه با روند معاملات بورس در هفته گذشته گفت: هفته گذشته، شاخص کل توانست از مقاومت‌‌های مهمی عبور کرد؛ به نحوی که شاخص در محدوده یک میلیون و 170 هزار واحدی و درگیر یک روند نزولی بسیار قوی، ابر کومو و مقاومت‌های دیگر بود، اما این مقاومت‌ها با قدرت و حجم خوبی شکسته شدند.

وی در ادامه تصریح کرد: در این هفته، انتظارات این بود که شاخص کل یک پول‌بک به سطح بالای شکسته شده خود بزند و بتواند ادامه روند رشدی خود را طی کند، اما اتفاق جالب توجه این بود که بازار سرمایه این هفته خریداران زیادی داشت و شاهد توقف کاهش یک تا 2 درصدی قیمت آخرین معامله نسبت به قیمت پایانی و همچنین بیشتر شدن صف‌های فروش بودیم و این روزها سهم‌ها را در کف‌های قیمت بسیار خوبی می‌خریدند.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه اتفاقات در بازار سرمایه باعث رشد شاخص شدند، تأکید کرد: اتفاق دیگری که در این هفته شاهد بودیم، رشد ملایم قیمت دلار بود و به محدوده بالای 25 هزار تومان هم رسید. تصوراتی بین معامله‌گران و سرمایه‌گذاران به وجود آمده است که این احتمال وجود دارد که برجام به مشکل بخورد و سرمایه‌گذاران احتمال توافق‌های بین‌المللی و دستیابی به منابع دلاری کشور در خارج از مرزها را کم دیدند.

میرعلمی اضافه کرد: در هفته جاری بر خلاف هفته گذشته که صنایع خودرو و بانک‌ها لیدر بازار بودند، صنایع دلارمحور و کامودیی‌محور مورد قرار گرفتند و در عین حال، صنایع خودرو و بانکی به ب استراحت پرداختند در حالی که روند منفی نداشتند.

وی درباره روند شاخص کل در هفته آینده گفت: پیش از این، پیش‌بینی می‌شد که شاخص کل به محدوده یک و 200 هزار واحد بازگردد تا بتواند اصلاح خود را کامل کند چراکه این مسئله باعث می‌شد برخی واگرایی‌هایی که در اندیکاتورها و سیلاتورهای مشص بود، رفع شوند، ولی این احتمال وجود دارد که این اتفاق بیفتد چون وقتی یک روند با قدرت آغاز می‌شود و شیب کاهش پیدا می‌کند نشانه خوبی نیست، اما جریان پول باعث شده است که این هفته اتفاق مورد نظر صورت نگیرد.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: اگر شاخص کل اصلاح داشته باشد، هیچ اشکالی ندارد چون بازار سرمایه ترند نزولی خود را رو به بالا شکسته است و این اصلاح‌ها از جنس پول هستند و فرصتی برای خرید به حساب می‌آیند و برای بازار بهتر است چراکه وقتی بازار اصلاح داشته باشد، برخی از پول‌ها که جا مانده‌اند، بهتر وارد بازار می‌شوند و همین باعث می‌شود که رشد بعدی بازار پرقدرت‌تر باشد. رشدی که در چند روز گذشته داشتیم، رشدهای پرقدرتی به حساب نمی‌آیند و شیب روند صعودی پیش رو را کم می‌کند.

میرعلمی در جمع‌بندی صحبت‌های خود در این باره افزود: شاخص کل ممکن است به محدوده یک میلیون و 200 هزار واحد اصلاح داشته باشد، اما این اصلاح خطرناک نیست و در این محدوده دوباره باید به بررسی پرداخت و اگر سهامداران دیدند که دوباره حجم معاملات بالا رفته است و ورود پول حقیقی صورت گرفت، می‌توان خریدهای جدیدی انجام داد.

وی با تأکید بر وابستگی سرنوشت گروه‌های معاملاتی به سرنوشت برجام، گفت: وقتی ما سهم‌ها را به دو قسمت دلاری و ریالی تقسیم می‌کنیم، باید در نظر داشته باشیم که اگر برجامی با کیفیت و خوب اتفاق بیفتد، تصور می‌شود گروه‌های ریالی به خصوص گروه خودرو مورد توجه قرار بگیرند، اما اگر اتفاق ناخوشایندی برای مذاکرات برجام بیفتد، دلار در قیمت بالای 26 هزار تومان تثبیت شود، می‌تواند باعث شود صنایع دلاری مورد توجه قرار بگیرند.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: قیمت‌های جهانی یک اصلاح جزئی داشتند، اما دوباره در حال بازگشت به سطوح بالای خود هستند و در بین صنایع دلاری، گروه‌های کامودیتی‌محور و پالایشی می‌توان چند گزینه را برای سرمایه‌گذاری پیدا کرد که در این میان، پتروشیمی‌ها EPS خوبی دارند و در فصل مجامع EPS مناسبی پخش می‌کنند.

میرعلمی در رابطه با فصل مجامع مطرح گروه‌های پتروشیمی گفت: چند هفته دیگر فصل مجامع آغاز می‌شود که صنایع پتروشیمی سودهای خود را در حدود بالایی بین سهامداران پخش می‌کنند. تجربه نشان داده است با وجود اینکه نمی‌توان به صورت کوتاه‌مدت به سودهای تقسیمی نگاه کرد، اما شرکت‌های پتروشیمی سودهای تقسیمی را زود پر می‌کنند و زودتر می‌توانند به سطوح قبلی خود بازگردند و در میان سهم‌های پتروشیمی می‌توان سهم‌های مناسبی پیدا کرد چون هم از لحاظ قیمت‌های جهانی و هم از لحاظ قیمت دلار سوددهی مناسبی دارند.

وی افزود: شاخص تکنیکال گروه شیمیایی حاکی از آن است که این گروه در وضعیت خوبی است که می‌تواند این روند رشدی خود را ادامه دهد، اما در گروه‌های کامودیتی‌محور می‌توان گفت فلزات اساسی هنوز رشد خود را آغاز نکرده‌اند و در این میان، شرکت‌هایی هستند که P/E خوبی دارند و برخی از شرکت‌ها با توجه به قیمت دلار جای رشد خوبی دارند. بنابراین، این دسته از سهم‌ها که هنوز رشد خود را آغاز نکرده‌اند، می‌توانند گزینه‌های خوبی برای سرمایه‌گذاری باشند.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه گروه کانه فلزی دارای سهم‌هایی با سقف‌های بالاتر از سقف تاریخی خود است، تأکید کرد: این سهم‌ها مانند «کچاد» و «کگل» که سودهای خوبی دارند و P/E پایینی دارند، مورد توجه بازار هستند و اجازه اصلاح عمیق به صف‌ها نمی‌دهند و جنبه ریسک بزرگی ندارند.

میرعلمی در رابطه با سهام چندرشته‌ای صنعتی افزود: صنایع چندرشته‌ای صنعتی صنایع خیلی خوبی هستند و به دلیل P/nb خوبی که دارند و خاصیت تو در تو بودن می‌توانند بیشتر از باقی سهم‌ها مورد توجه قرار بگیرند.

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors