برخی تحلیلگران بازارهای جهانی معتقدند که ممکن است چین واردات فولاد را برای تأمین تقاضای داخلی و کاهش انتشار کربن افزایش دهد.
به گزارش فولادبان و به نقل از گلوبال تایمز؛ از آنجا که دولت چین به دنبال کاهش انتشار دیاکسید کربن و رسیدن به هدف خنثیسازی کربن تا سال 2060 است، کارشناسان صنعت آهن و فولاد پیشنهاد میکنند که واردات فولاد خام بیشتر مانند بیلت از کشورهایی ازجمله هند، اندونزی، روسیه و آلمان یک راهحل بالقوه برای این معضل است.
هی ونپو، رئیس اجرایی انجمن آهن و فولاد چین (CISA) روز پنجشنبه نظرات خود را در مورد سؤالات داغ پیرامون بخش فولاد به اشتراک گذاشت. وی خواستار افزایش واردات فولاد خام برای تأمین نیازهای روزافزون داخلی شد که میتواند تأثیرات آن بر محیط زیست و فشار بر منابع فولادی را کاهش دهد.
شیائو یاقینگ، وزیر صنعت و فناوری اطلاعات چین (MIIT) نیز روز دوشنبه در یک کنفرانس رسانهای لزوم کاهش تولید فولاد چین را مورد تاکید قرار داد. آگاهان صنعت فولاد چین پیشبینی کردند که تقاضای داخلی فولاد خام این کشور در سال جاری بیش از 1.1 میلیارد تن همراه با افزایش تقاضا در زمینههایی مانند ساختوساز و تولید خودرو باشد.
علاوه بر افزایش تقاضا به دلیل بهبود اقتصاد، سیاستهای آرام پولی در سطح جهانی قیمت کالاهای عمده را افزایش میدهد. بر اساس گزارش CISA، شاخص قیمت فولاد چین در نیمه دوم فوریه به 146 واحد رسید که 3.2 درصد بیشتر از آخرین دوره آماری است.
وانگ گووکینگ، مدیر تحقیق در مرکز تحقیقات اطلاعات فولاد Lange پکن، روز پنجشنبه به گلوبال تایمز گفت، افزایش واردات فولاد خام میتواند به ثبات قیمتهای متغیر محصولات فولادی و بازار داخلی فولاد کمک کند. وی افزود که چین میتواند واردات از کشورهای جنوب شرقی، ازجمله هند و اندونزی و همچنین آلمان و روسیه را در دستور کار قرار دهد.
وانگ تاکید کرد که واردات فولاد خام برای تأمین تقاضای داخلی و دستیابی به هدف خنثیسازی کربن مناسب است، زیرا دیاکسید کربن تولیدشده در حین ساخت فولاد تقریبا 15 درصد از کل انتشار در بخش تولید را تشکیل میدهد.
بر اساس اطلاعات اداره کل گمرک چین، این کشور در سال 2020، 18.33 میلیون تن فولاد خام وارد کرده است. وانگ پیشبینی کرد که ممکن است واردات فولاد خام امسال 20 تا 30 میلیون تن افزایش داشته باشد.