رئیس کمیسیون معادن اتاق بازرگانی ایران با اشاره به بحث های مطرح شده در مورد اصلاح شیوه نامه مدیریت عرضه و تقاضا فولاد گفت: سعدی محمدی به همراه رئیس هیات عامل ایمیدرو می تواند با کمک تشکل های صنفی زنجیره مدلی را طراحی کند تا کل زنجیره را متوازن کرده؛ که در این صورت به نظر من نیازی به ورود مجلس هم نخواهد بود.
به گزارش فولادبان؛ از ۲۸ آبان امسال که شیوهنامه ساماندهی عرضه و تقاضای زنجیره فولاد ابلاغ شد تا امروز که نزدیک ۸۰ روز از ابلاغ این شیوهنامه میگذرد، تازهترین دستورالعمل دولتی برای تنظیم بازار فولاد در مسیر اجرا با چالشهای زیادی مواجه شده و این چالشها نیز دو مسئول مهم دولتی را از مرکب مدیریت به زیر کشانده است.
شیوهنامهای که البته از همان نخستین روزهای ابلاغ آن با نقدهای زیادی از سوی حلقههای مختلف زنجیره فولاد بخصوص در میان فولادسازان روبهرو شد و همین مخالفتها نیز اجرای بخشهای زیادی از آن مانند عرضه محصولات بالادستی زنجیره فولاد در بورس کالا و برنامهریزی دولت برای انتقال حداقل ۲۰ درصد از صادرات محصولات فولادی به انتهای زنجیره را ابتر نگه داشته است.
اگرچه که در ۸۰ روز اخیر شاهد بهبود محسوس حجم عرضه محصولات میانی و پایانی زنجیره فولاد در بورس کالا بودیم و حتی در ایام اجرای شیوهنامه، بسیاری از تولیدکنندگانی که پیش از این کمتر حاضر به عرضه محصولاتشان در بورس بودند، پایشان به بورس کالا باز شده است، اما بعد از گذشت حدود سه ماه از ابلاغ و البته اجرای ناقص شیوهنامه فولادی اخیر دولت، هنوز هم بازار فولاد کشور بهدرستی تنظیم نشده و همچنان دست واسطهها از زنجیره فولاد کوتاه نشده است.
در این شرایط اما بعد از آن که هفته گذشته معاون اول رئیسجمهور در پاسخ به نامه وزیر کار، به معاون اقتصادی رئیسجمهور دستور داد که شیوهنامه فولادی اخیر دولت را اصلاح کند، دوشنبه این هفته نیز اردشیر سعدمحمدی، سرپرست جدید معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت در سخنرانی خود در همایش استیل پرایس ۷ از این خبر داد که طبق رایزنیهایش در جلسه روز یکشنبه با نمایندگان کمیسیون صنایع و معادن مجلس قرار شده است که شیوهنامه ظرف ۱۵ روز با همفکری فعالان زنجیره فولاد اصلاح شود و ظاهرا بنا بر این شده که نمایندگان مجلس نیز نهایی کردن جزئیات طرح فولادی خود و ارسال آن به صحن علنی را به بعد از ایجاد تغییرات لازم در شیوهنامه موکول کنند.
در این میان براساس اعلام روابط عمومی انجمن نوردکاران فولادی ایران، روز شنبه قرار است سعدمحمدی جلسهای مشترک را با برخی فعالان صنفی زنجیره فولاد در ساختمان اصلی وزارت صمت تشکیل دهد و با آنها پیرامون بررسی عرضههای فولادی و اصلاحات شیوهنامه به گفتوگو بنشیند. با توجه به این موضوع، فولادبان با طرح این پرسش که دولت چه اصلاحاتی را باید در شیوهنامه اعمال کند به سراغ فعالان زنجیره فولاد کشور رفته است.
در همین راستا، بهرام شکوری رئیس کمیسیون معادن اتاق بازرگانی ایران با اشاره به بحث های مطرح شده در مورد اصلاح شیوه نامه مدیریت عرضه و تقاضا فولاد که از محمد نهاوندیان سوی دبیر ستاد اقتصادی دولت در اواخر آبان ماه ابلاغ شده بود در گفت و گو با خبرنگار فولادبان؛عنوان کرد: به نظر می رسد اگر تشکل های صنفی زنجیره را مدیریت کرده و یک توازنی در این رابطه ایجاد شود؛ خیلی از مشکلات حل خواهد شد و نیازی به ورود مجلس ، دولت و وزارت صمت ورود کنند. خوشبختانه سعد محمدی انسان باهوش و توانمندی است و سابقه حضور در بنگاه های اقتصادی را دارند و در عرضه فولاد حضور داشتند؛ امکان ایجاد اتفاق خوب وجود دارد.
رئیس کمیسیون معادن اتاق بازرگانی ایران در ادامه تصریح کرد: سعدی محمدی به همراه رئیس هیات عامل ایمیدرو می تواند با کمک تشکل های صنفی زنجیره مدلی را طراحی کند تا کل زنجیره را متوازن کرده؛ در این صورت به نظر من نیازی به ورود مجلس هم نخواهد بود.
بهرام شکوری با بیان اینکه باید تلاش کرد تا در این دو هفته اتفاق خوب رقم بخورد؛ افزود: اتاق بازرگانی هم آمادگی دارد و علاقه به ورود به این مسئله دارد تا با کمک دولت و تشکل های این حوزه تعادل در زنجیره به وجود بیاید.